Thursday, July 5, 2012

GA - My Birthday Giveaway 2012

Memenuhi undangan sahabat sesama blogger. 

Inilah bannernya - Kena ada ini baru penyertaan diterima
 Mahu turut serta kliklah di sini.

Teka isi dalam bakul ini saja - Nur beli di Pasaraya Sakan di Skudai yang baru dibuka. Masa ini mesti murah-murah. Kalau tekaan kakak tidak tepat boleh dapat bakul nya hahaha... (gurau saja)

Harga diteka: RM 15/- (Ringgit Malaysia: Lima belas sahaja). Rasanya mesti murah sebab mungkin mahu bersaing dengan kedai 2 ringgit yang banyak sekarang. Tekaan tidak tepat sebab belum pernah lagi pergi ke Pasaraya Sakan yang baru ini. Tidak tahu pun alamatnya walau dikatakan berhampiran dengan Jusco Taman Universiti Skudai.


~~ Sebelum tidur adik setuju untuk sama-sama berpuasa hari ini. Bila dikejut untuk bersahur katanya "tak jadilah mama, adik sudah janji dengan kawan adik nak makan nasi lemak hari ini".~~


59 comments:

kakcik said...

Tak apa, niat adik tu pun dah dikira juga. :)

[PCL] said...

niat adik sudah bagus tu...alhamdulillah. ..murah Sakan la brg2 kat sana agaknya...semoga berjaya kak.

Bazilah (^0^) said...

comel jer jwpn adik hehee

Huda said...

hehe, jawapan adik ni comel laa..:)

maya amir said...

eh pasaraya sakan bukak kat skudai? kat mana eh tu kak zakie.. ok, nanti kalau dah boring kat kipmart, nak ushar sana plak..hehe..

comelnye jawapan adik:))

makchaq said...

Adik pun dah ada niat nak puasa sunat.. Alhamdulillah..

InsyaAllah anak2 makchaq semua puasa hari ni, tapi makchaq pulak dpt cuti..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik serba salah sebab dah janji ye kak...selamat berpuasa akak sayang..miss u!

ct rahani said...

gud luck kak.. x pe la sekurang2nya adik dh ader niat nak puasakan kak.. sy pun x bangun sahur pg tadi walaupun ader niat nak bangun.. arap2 dapat bertahan la sampai buka puasa karang.. Amin..

yana-feehily said...

gudluck kakzakie..

alahai comelnya adik, sempat lagi janji ngan kawan nk makan nasik lemak ye.. :)

eMMe said...

Kak Zakie, selamat berpuasa,
selamat bercontest, hadiah share2 tau
heeheheh~

~ yus ~ said...

good luck kakzakie...

senyum baca jawapan adik..

selamat berpuasa kak, yus pun puasa hari ini...

Kesuma Angsana said...

gd luck kak! n selamat berpuasa, moga ibadah diterima dan memperolehi keberkatan yek!

@cu SaYaNg said...

niat dah ada kira dah bagus dah adik tu :)

anyway,good luck ye kak :)

Nini D.. said...

aduila adik..sabar ajelah :)

faraherda. razalan said...

Slmt berjaya kak!

Aishah Jahirah said...

pasaraya sakan dah bukak kat skudai....wah hebat.

syiela said...

Gud luck kak

semalam masa berjanji mungkin dia tak ingat kak... tetiba pagi tu teringat hehehhe

cik lala said...

ni kalau beli kat kedai RM2 baru RM8-10 je...hehehe...

wahida said...

semoga berjaya kak...rasanya mcm betul je rm15 tu...

Knor said...

rasanya dlm sepuluh ringgit tu..heheh

Uncle said...

Alamak...jangan ramadan nanti pun nak makan nasi lemak tiap2 hari...hahahahaha!

Eye_nee said...

Kedua-dua anak dara saya berpuasa hari ni kakzakie...niat adik dah bagus dah tu..tp memlih utk mengotakan janji nya tu jauh lebih mulia kan kak....

Rai said...

goodluck kak...

comelnya adik..hehe

bestnya..saya dah lama tak makan nasi lemak..nasi lemak kat sini kurang lemak..kalau nak yg lemak kena buat sendiri..

ahmad humairi said...

Saya teka RM 9.00.
Kakzakie sediakan adiahnya...kalau saya betul....hehe

aanie said...

good luck kak....

hehe..boleh lak x jadi puasa sb nak mkn nasi lemak ye adik...

Daddy Ziyyad said...

tu dah dekat sangattttttttttt dgn rumah parents saya kak...rumah parents saya kat Tmn U..balik JB nanti saya nak tgk lah Sakan tu ;)

ieda said...

selamat berGA akk
dan gud luck ;)

lucu adik tuu ekkee

m.u.l.a.n said...

rasa mcm rm15 jgk kot..

adik nak makan nasi lemak dgn kawan... cute betol.. insyA lenkali puasa kan..

QueeN TerataI said...

buat masa sekarang mmg blm sempat lg Queen nk join mana2 GA.. mana@ segmen.. segmen yg masuk aritu tu pun x abis terjah lg kak...

Syira said...

salam..

semoga berjaya meneka tu ;)

tak dpt nk pose hari ni, sbb bendera merah naik ni. hihi

izla said...

kitorang pon puasa gak.
takpelah adik, sebab dah janji dengan kawan kan..

teratak hati said...

Sakan pn bru bkak kt bandar tenggara ni kak..tp tk reti nk main teka harga ni..selalu tk menang..hehe..

Tihara said...

saya suka beli kat sakan kak..kat kedai rm2 pun selalu gak..sebab murah2 n leh bajet harga...good luck ey :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Goodluck kak,

eija pun berpuasa hari ni..:)

Cikli said...

Saya agak RM 17.70.
Selamat berpuasa.

Qhaifa Nur said...

gud luck Kakzakie...

tak nak posa sebab dah janji dengan kawan...

fieda said...

goodluck akak...

hihi..sbb nk mkn nasi lemak dgn kawan ye adik...hihi

Citarasa Rinduan said...

good luck.. ayu belum ada kesempatan nak join.. tapi entry beliau ayu dh klik book kat lappy ayu

Sari Yusa Ibrahim said...

Good Luck, KakZakie..

hahaha.. kelakarlah adikkkk

Zaitun said...

Salam kakzakie...lama kak Zai tak berkunjung,semoga kakzakie sihat dan berbahagia.

Niat adik sudah dapat pahala.

MamaEma said...

sebab dah janji dengan kawan adik batalkan utk poser yer...comel jer jawapannya..

L said...

gudluck akak..=D hehe.. pndai dia kaver line ye.. huhu.. tlupa program.. hihi

HeNRieTTa JoSe said...

sweet jew adk...siap nak mam nasi lemak ngan kengkawan.....

aizamia3 said...

comel je bila dak adik cakap cenggitu.. tapi takpe.. sekurang-kurangnya dah ada niat..

~~su manje~~~ said...

sekadar memeriahkan disini...
salam petang dari sumanje

izz iizza said...

hehe..cute jer jawapan dia..:)

Norzie hany said...

Good luck kak.

LYAfrina said...

gud luck kak

Haryati::Faizal said...

good luck la ye...mintak2 ada la rezeki ye...

Hilmirda Daud said...

Mesti nasi lemak tu sedapkan... hihihi.

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

adik mesti ingat nasi lemak sedap yer....

Kakzakie said...

Kakak jarang turutserta GA. Namun seekali buat seronok juga. Hal adik pula semangat mula macam hendak tapi mungkin dia membayangkan ramai kawan akan makan disekolah itu agaknya dia pun tidak jadi. Tambahan pula dia menjadi wakil menjual makanan pihak koperasi sekolah. Depan mata dia sentiasa ada makanan.

Terima kasih kakak kepada semua yang sudi memberikan komen: -

Kakcik,PCL. Bazilah, Huda, maya amir, makchaq (ABC - ALLAH BAGI CUTI tak boleh buat apa makchaq), Lydia Miza, ct rahani, yana-feehily, Emme, Yus, Kesuma Angsana, Acu Sayang, Nini D, faraheda.Jazalan, Aishah Jahirah, Syeila, Cik lala, wahida, Knor, Uncle (kakak harap tak macam tu uncle, takut juga kan hihi..), Rai, Eye_nee, ahmad humairi (no problems cikgu), aanie, Daddy Ziyyad (kakak teringin juga nak pergi tapi belum ada kesempatan), ieda, mulan (Ramadhan biasa adik ok penuh tapi kalau sunat susah dia nak buat), Queen teratai, Syira, izla, teratak hati, Tihara, sweetmama@eija, Cikli, Qhaifa Nur, fieda, Citarasa Rinduan, Sari Yua Ibrahim, Zaitun (kakak maklum keadaan Kak Zai), MamaEma, L, Henrietta Jose, aizamaia3, su manje, izz iizza, Norzie hany, Lyafrina, Haryati::Faizal, Hilmirda Daud dan Lizz@mummycute (tak tahulah kakak nasi lemak dia sedap ke tidak Lizz).

Sekalai lagi terima kasih buat semuanya:)

NoorVictory said...

Hahaha. Comel je anak Kakzakie tuh..

Gudluck kak! ;)

are_lin@yu said...

macam bez aja..gudluck akak ;-)

Nur-nba said...

Salam.. Kak Zakie, terima kasih atas penyertaan akak. Nur dah terima. Nanti Nur akan linkkan entri akak ni ye.. Good luck..

Suka baca jawapan adik.. :)

Myra Jay said...

Adik menepati janji :)

Takpe pelan2, yg penting Niat tu kan :D

Sharidawati Shahrudin said...

good luck! :))

IntaNBerliaN said...

hihiii comel je adik... alasan nk mkn ns lmak.. mcm sy kecik2 dulu je.. heheee

Nur Liyana said...

Salam
Bagi yang mempunyai Blog.
Sila sertai GA saya di
http://homestayskudaijohor.blogspot.com/p/ga-homestay-alya.html