Friday, July 6, 2012

Bloglist kakcik Nurseroja

Banner - Inilah banner yang kakcik gunakan.

Sedikit rentetan bagaimana aku mengenali kakcik. Bermula bila ditag oleh teman blogger ibundo, empunya blog Secawan Kopi Panas yang biasa aku panggil kakpah. Kemudian aku turutserta segmen anjuran kakcik. Tanpa di duga aku tersenarai untuk mendapat tupperware yang dijadikan ganjaran. Sejak itulah aku kian sayang dan seandainya berjalan untuk menziarahi teman blogger di alam maya, blog kakcik tidak pernah aku tinggalkan untuk dijejaki walau sekadar sebaris ayat. Tupperware pemberiannya juga sehingga hari ini terus setia  menjadi bekas bekal aku ke pejabat. Kali kedua aku menerima cenderahati kakcik hasil lawatan dia ke Sabah,  walau dialog suka-suka yang aku berikan lari jauh dari yang sepatutnya, tetapi aku dapat juga. Rantai kunci tersebut kini tersimpan rapi di dalam almari hiasan - sayang mahu menggunakannya.

Kepada yang ingin turut serta menjadi teman kakcik seterusnya tersenarai dibloglist beliau sila klik di sini.


~~ Indah ukhuwah di alam maya sukar digambarkan dengan kata-kata.~~

50 comments:

Nazayiena said...

Nurul pun dah join....

Saya Disini said...

:)

Bazilah (^0^) said...

best dpt ramai kenalan di alam maya nih :)

sisdee said...

hehehehe saya dah jngok blog kakcik..mmg best baca blog dia n blog akak :) byk blajar

aizamia3 said...

walau hanya di alam maya tapi jalinan persabahatan tu amat bernilai hargainya..

Kesuma Angsana said...

baru juga mengenali kakcik n antara laman yg x pernah miss saya singgah saban hari!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best cerita2 kat kakcik..
jom join ramai2.. :-)

nadz said...

salam kak zakie..nak juga join..

@cu SaYaNg said...

jom serbu ;)

Adylia Qarissa said...

kadang2 kawan lam maya nie lagi ramai kan.. ;p

~ yus ~ said...

oo, kakcik nak buat bloglist baru ya...

InsyaAllah ada masa nnti join juga.

kakcik said...

Terima kasih Kakzakie kerana mewar2kan blog picisan kakcik itu. Semoga ukhwah berpanjangan. InsyaAllah. :)

Nini D.. said...

btol kak...indahnya ikatan ukhwah itu kalo kita ikhlas menghulur & menerimanya :)

QueeN TerataI said...

lebih indah jika dari alam maya membawa ke alam nyata.. :)

QueeN TerataI said...

kak.. header Queen tu mmg gambar ammar.. usia 5 bulan.. :)

sal said...

ukhuwah itu memang indah, lebih2 lagi disaluti dengan keikhlasan..moga berpanjangan persahabatan itu, amin..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bila kakcik buat? semalam eh..smpt lagi x kalau nk join ni

eMMe said...

Kak Zakie, dah penah jumpe Kak Cik? Kak Cik tu rajin wat gathering dgn bloggers, tak penah berkesempatan utk turut serta, nnt leh terjah blog Kak Cik...Kak Zakie, bloggers yg disegani, heeee~

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

nak terjah kakcik jugakla (^___^)

faraherda. razalan said...

Rugi tau klu tak join!

-Sara- said...

best jd blogger ni kan kak! kdg2 dorg lg memahami drp real fren kite :)

rATu kEBaYA said...

itulah keindahan dalam berblogger ni kan kak...

miloais milo said...

blog kakcik antraa blog yg setiap hari iols jengah... blog kakzakie juga...
tho kekadang tak sempat tinggalkan komen...

Zie said...

done.. hehe

nadz said...

salam kakzakie,
mama pun suka membaca blog kawan-kawan tapi itulah..semenjak 2 menjak ni sgt sibuk. Kerja sekolah dgn pelajar SV berterusan sibuk hingga stpm..then balik rumah ngan cucu..teringin sgt menziarahi dan memnajangkan ukhwah dgn ramai blogger lain tapi x sempat pun..

are_lin@yu said...

ayu belum join lg..hehe..

Norzie hany said...

Good luck kak,saya blm join lagi.

pena rozie said...

semoga persahabatan akan kekal hingga selamanyer....

HeNRieTTa JoSe said...

rietta pown join....cuma xbuat entry jew...moga blog akak terpilih untuk bloglist kakcik...AMIN...

Sufia Mahzan said...

saya seronok baca entry kakak wpun sering tak tinggalkan komen.
begitu juga dgn Kakcik..

Terima kasih krn sudi jd kawan saya :)

JunAina said...

Kak cik begitu cepat mesra dengan sesiapa sahaja...

izla said...

seronok kan ada kawan2 blogger, tak sunyi hidup. semoga ukhuwwah bertambah rapat.

Munnafendy said...

ehhh sy dh ketinggalan ketapi ni!

Qhaifa Nur said...

mungkin salah satu cara rakan blogger rapatkan hubungan kita semua...

mama ju, said...

Salam KZ

Wah, seronokkan ramai kawan2 kita kat maya.

ct rahani said...

sy pun rasa seronok sebab dpt kenal ramai kawan2 yg baik dr blog kak.. cth cam akak la.. nti nk berkenalan jugak fgn kakcik.. :)

akak, pasal rest asam pedas tuh mmg sy pegi waktu lunch.. x sure dia dinner bukak ke x..

Nur-nba said...

Salam..
Nur sangat setuju dengan kata2 Kak Zakie.. Gembira bila dapat ramai kawan walaupun cuma di alam maya.

Kak Zakie, pasal harga tu, Nur tak sempat bertemu dengan kaunselor sek. Nanti Nur akan sms akak minggu depan ye.. Memang sangat berkesan dan tak pernah jumpa motivator sehebat YM Raja Shamri.

Nur ketinggalan kereta api.. Busy sikit minggu ni sebab banyak mesyuarat.. Tq atas info akak..

teratak hati said...

Btl tu..kwn dialam maya kdg2 lg best kn..

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kakzakie. alah bestnya nak serbu jugalah..hehehe

cik lala said...

bestkan dpt berkawan walaupn jari je yg menaip...

Kak yon said...

nak join jugaklah..boleh ramai kan kawan maya..

Sharidawati Shahrudin said...

selamat berkenalan! :)

dwaty said...

selalu juga bertandang ke 'rumah kakcik'...

Tihara said...

kakcik frenly macam akak :)

Acik Erna said...

alhamdulillah acik dah pun bertemu kak cik di alam nyata..semssa di rumah dato.LF

Ujie said...

Saya pulak baru je mengenali kakcik ni. mcm sgn nk join pulak..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Good luck kak zakie...wah!laptop dah okey..laju jer merempit.hikhik

Marya Yusof said...

As salam Kak Zakie,

Marya pun suka pergi ke blog Kakcik, tp xsempat lg nak join bloglist tersebut...

Kak,

Sy pun xpernah rs berry tu di Malaysia, pernah tgk shj & baca blog kwn2... Maybe kedua2nya dr genetik yg sama but different family... tu yg rs serta baunye tak sama :))

Kat sini tak pernah lg tgk pokoknye but its good to know dr org yg pernah experience mkn serta rs dua2 jenis buah ni ;))

Terima kasih kak...

Kakzakie said...

Semoga hubungan kita sesama blogger memberi kebaikan dan menambah ilmu mana yg kurang, memberi ilmu pada yg mampu.

Terima kasih kakak ucapkan pada semua yang sudi memberi komen: -

Nazayiena, saya disini, Bazilah, Sisdee, aizamia3, Kesuma Angsana, Pokok Manggis Depan Rumah, Acu Sayang, Adylia Qarissa, nadz, Yus, kakcik (mesti ambil masa panjang juga nak listkan teman kakcik yg ramai kan), Nini D, Queen Teratai, Sal, Rina Avail (ada masa lagilah Rina),Emme, eeiyss, farahean.razalan, Sara, Ratu Kebaya, miloais milo, Zie, nadz (mama busy sebab jaga kelas budak exam besar - kakak faham), Are_linayu, pena rozie, Norzie hany, Henrietta Jose, Sufia Mahzan, JunAina, izla, Munnafendy, Qhaifa Nur, Mama Ju, ct rahani, Nur_nba (terima kasih Nur), Teratak hati, Sherwieyna Muzzawer, Kak Yon, Sharidawati Shahrudin (salam kenal dari kakak juga), dwaty, Tihara, Acik Erna (kalau kakak duduk disana pun mesti kakak pergi masa itu acik), Ujie (tak perlu segan Ujie - kakcik tak kisah punya), azatiesayang dan Marya Yusof (kakak rasa betul rasanya ia dlm kelompok yg sama Marya).

Terima kasih buat semua sekali lagi. Moga ukhuwah terjalin mendapat keberkatan.

IntaNBerliaN said...

mcm best je blog kak chik ni.. nk g terjah la :-)