Wednesday, November 21, 2012

Air zam-zam ini milik kami

Balik kerja semalam adik sibuk mengatakan mama dapat hadiah. Bungkusan ini aku perolehi dari teman bloggar di entrinya ada di sini.

SkyNet - Courier service yang bertanggungjawab menyampaikan hajat pemberi yang baik hati hingga ke destinasi rumah aku. Mak Zah biasalah yang menjadi penerima setiap kali ada surat atau barang kirirman ke rumah.

Selamat - Sangat berhati-hati cara pembungkusan yang dibuat. Courier service itu pasti nampak ini.

Membuka balutan - Sibuk adik membuka plastik pembalut. Jangan tidak tahu adik duduk di atas katil aku sewaktu membukanya.

Sebotol - Cantik bentuk botolnya. Boleh masuk ke dalam hand-bag. Mudah bila hendak top-up lagi sebab di rumah aku memang sentiasa ada stock air zam-zam. Buat Maya terima kasih tidak terhingga dari kami sekeluarga.
~~ Pada teman-teman semua andai ada keinginan untuk membeli, merasa atau tahu akan khasiatnya atau mahu berkenalan dengan Maya  boleh saja klik di sini atau di sini. Ada banyak lagi product yang baik untuk dipilih. Silalah.~~

95 comments:

inazamri said...

dalam botol tu ada air zam2 ke kak?

ummuaidan said...

Alhamdulillah...dapat air zamzam ngan botol cantik kak..mrah rezeki

Aju Mohit said...

semalam ada ceramah maal hijrah di opis ni, ustaz rtu tunjukkan beza air paip dan air zam2..mmg ternyata byk khasiat air zam2 ini

kak tolong ye klik G+1 button ye TQ

Iphone 5 Gadjet Impian

Sharifah Nadzarah said...

WAH DAH SAMPAI DAH ..BYK KE DPT KAK...

Acik Erna said...

assalam kakzakie..memang cantik botolnya..kaca ke plastik tu kak zakie

NM02 said...

alah...kiutnye botol dia

❤Kamsiah❤ said...

cantiknya botol,boleh simpan sbg hiasan...

hainom OKje said...

Trendy sunggung botol dia... memang sesuai sangatlah datang dr timur tengah!!

ANIM said...

betul tu kak. ada satu ustaz nasihat, kalau tak mampu minum sebotol air zamzam sehari (mahalkan), minum segelas sehari, tak mampu segelas, sesudu sehari, tak mampu sesudu.setitik pun jadilah..biar air zamzam sentiasa ada dalam diri kita. kalau tak mampu juga, masukkan air zamzam tu sedikit dalam air minuman yang kita minum selalu. tu yang saya buat kalau stok hampir habis.

ANIM said...

betul tu kak. ada satu ustaz nasihat, kalau tak mampu minum sebotol air zamzam sehari (mahalkan), minum segelas sehari, tak mampu segelas, sesudu sehari, tak mampu sesudu.setitik pun jadilah..biar air zamzam sentiasa ada dalam diri kita. kalau tak mampu juga, masukkan air zamzam tu sedikit dalam air minuman yang kita minum selalu. tu yang saya buat kalau stok hampir habis.

anitaare said...

alhamdulillah murah rezeki akak..dpt air zam-zam pulak tu.. :)

Ratu Hatiku said...

Baiknya kawan blogger kakak..moga murah rezki... Cantik botolnya

Kakcik Nur said...

Cantik botol tu. :)

BERT said...

air zam2 tu? unik botolnya!

p/s.. kak.. sy bersalin spital krajaan.. sy hrp tu prtama dn terakhir di spital krajaan.. klu ader rezeki lpas ni mmg nk pegi swasta :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam
Cantik botol mesti adik dah cop nk bawa gi sekolah nanti

Knor said...

alhamdulillah..dpt minum air zam-zam..

baik hati cikgu2 di sekolah adibah..di beri air zam2 sblum exam kismis juga..mudah-mudahan

Lia said...

cantik botol tu unik.. air zam zam mmg byk khasiatnya kan.. bagus klu dpt kerap minum air zam zam tu.. :)

Saya Disini said...

rezeki

Intan Norhaida said...

betul..jadikan air zam2 tu amalan....ade kemujaraban nye....
cantik sgt botol tu..unik!!!

Dylla Abas said...

lama rasanya x minum air zamzam..sampai lupa dh rasanya mcm mana >_<

Rai Ourkizuna said...

bestnya.. bagusnya kalau dapat cari air zamzam sekarang ni..mak saya kata elok buat air selusuh guna air zamzam..

Aku Ibu Muda said...

botol yg cantik!

Cikli said...

Dulu pakai minyak rambut zam-zam.

makchaq said...

Menurut kajian air zam2 ni memang banyak kelebihannya dari air biasa kan.

Makchaq ada tengok/terbaca bentuk botol macam tu boleh tingkatkan kualiti air, betul ke?

Cho Zila said...

suka botol yang senang masuk dalam hand bag.. nampak cantik botolnyer dan yang penting dah sampai nganslamat yerk..

Lya Colours said...

dah lama tak minum air zam2

ummiarissa said...

lawa botolnya...berseni

Ema Blog said...

cantik botolnya...

redza said...

alhamdulillah syukur atas kurniaan rezeki dariNya

JaSSNaNi said...

uniq sangat botol air zam zam ni..

cheqna said...

comel botol =)

faraherda.razalan said...

Alhamdulillah! Dpt air zam-zam. Heeee~

azi said...

lepas habis minum, boleh buat hiasan botol kaca tu kakak...

Fai CeritaCinta said...

air zam zam yg dijual kat maidin tu sama tak kak? fai mmg tgh cari air zam zam ni :)

mummy alisha said...

cantiklah botol tu.. slalu yang saya beli botol dia bulat aje...

syiela said...

cantiknya botol air zam zam tu kak.. untungkan ramai berblog ni bukan setakat berkawan je malah hadiah pun dapat

nabilah_2908 said...

cantik botol tu kak... nanti nak singgah ke sana juga lah.. :)

aanie said...

cantik botolnya....

kakak ada byk stok ye? sy ada sebotol kecik je...syg nak minum...hehe....kwn bagi masa dia g umrah....

mama maman aka yana said...

menarik botolnya.. hehehe.. berkenan kat botol lak.. kikiki

Jna marcello said...

tq for this info kak zakie ;)

hajar said...

cantik botolnye...

Sherwieyna Muzzawer said...

SALAM KAK ZAKIE. bestnyaaa dapat hadiahhh. botol tu nampak cantiklah..

norhidana said...

cantik botol neyr kak... kt umah pun ada simpanan air zam2 selalu nyer dana bg kt aiyan minum atau kt sapa2 kt umah kalu rasa tak sihat...

fiza said...

Saya pon dapat kak. Semalam sampai ☺☺

Munnafendy said...

sy skrg kurang minum air masak...sbb lepas minum je tekak pahit + loya... agak2 klau minum air zam2...loya tak eh?

Rinna said...

Alhamdullillah.. amalan yg sgt bagus.. minum air zam-zam

Dkna Abza said...

alhamdulilah akak..dapat rezeki air zam zam.. cantik botolnya..

Qhaifa Nur said...

byk kegunaan air zam-zam ni Kakzakie...botolnya pun cantik sekali..tahniah.

Daddy Ziyyad said...

semalam kiriman air zam zam dari parents saya yg mengerjakan Haji, pun sampai di KL..Alhamdulllilah...air yg penuh barakah

Kesuma Angsana said...

wah rezeki lagi ye kakzakie

ummiross said...

Alhamdulillah rezeki Kakzakie, best kan kalau dapat hadiah air zam zam. Ummi pun suka simpan stok air zam zam Kakzakie..

Hidayah said...

salam kak zakie ,

alhamdulillah , byk kebaikan air zam zam nih kan kak ?

(sedap ek suara boni..hehe?)

suri solehah said...

memang patut ada simpanankan air zamzam kat umah..sesungguhnya air zamzam tu atas apa yg kita niat minumnya...

Mamamya said...

comelnya botol tu kak :) lia nak beli juga lah blh bagi pada anak2 minum...

nur anis said...

alhamdulillah..rezeki..cantik botolnya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah kak dpt rezeki air zam2...botol dia cantik la..kt rumah wani pun mmg sedia ada air zam2 ni :-)

PinkUmmi said...

air zam zam dlm botol yg cantik...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah.. bestnyer
dpt air zam zam plak ngan botol yg sgt unit..
rare gitu botol tu, lom pernah tgk lg b4..

Afasz said...

cantik nye botol dia

Kasih Salina said...

salam kak..murah rezeki akak..cantik botolnya..saya selalu beli air zam-zam kat farmasi..

sudipVSsenduk said...

uniknya botol!

seorang ustaz pernah pesan, pastikan air zam-zam & kurma nabi sentiasa ada dalam rumah.

maya amir said...

alhamdulillah dah selamat sampai:)) tq kak, sempat promo lagik..bile lah nak jumpe dgn akak ye?..moga ukhuwah yg terjalin kekal sampai bile2..:)

Hilmirda Daud said...

Cantiknya botol tu kak... boleh buat koleksi ni kak..

boni kacak said...

wah.comelnya botol dia tu.ehehe.. sangat menarik :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

memang lawa la botol tu kak...lain dari yang lain

Zaitun said...

Botolnya cantik,isinya pula amat berkhasiat.Alhamdulillah orang memberi kita merasa kan kakzakie.

Kak Zai pun dapat banyak barang dari Mekah yang paling terharu sekali dapat jubah yang amat cantik.

ieda said...

alhamdulillah
kak botol tuu cantik
hurmm tertarik lak saya ..
kalau dekat sure saya gi minum kat umah akak ekek ;)

QasehnyaRania said...

cantik botolnya..
airnya pula byk khasiatnya;D

alhamdulillah rezeki akak ;D

Papa Mifz said...

unik botol nyer...murah rezeki keluarga akak...:)

Ujie said...

dpt free ke? syukur..seronoknya!
lagi pulak botol tu unik sgt.

CintaZulaikha said...

ha a lah, cantik diorang bungkus air zam2 skrg nih kan...

Tihara said...

as salam

jernih je airnya..tahniah akk:)

aby said...

cantik btolnye ..
mcm bom tangan jenis baling perang dunia ke dua ...
he..he...

azieazah said...

Wahh unik sekali...!

Ibu Lala said...

Cantik botol tu. leh simpan lepas habis guna.

Ann Ishak said...

botol air zam zam tu cute betul

ibuintan said...

botolnya cantik, isinya hebat

murah rezeki sipemberi dan penerimanya

Si Matatajam said...

Ahamdulillah.murah rezeki...botol tu cantik la..

Puan Kutu said...

murah rezeki akak dpt air yg paling byk khasiatnya nie..

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. tahniah kak :-)

Mummy Akmar said...

Salam Kak....bestnya dapat air zam zam. Banyak kegunaannya ni.

Saya nak invite semua reader kak Zakie dan Kak Zakie sendiri untuk 1st Giveaway Blog Qashmere

Banyak hadiah-hadiah menarik menanti. Cepat jangan lepaskan peluang.

Thanks Kak Zakie

Marya Yusof said...

As salam Kak Zakie,

Lamanye Marya tak menjenguk ke sini! Air zamzam ke tu kak? dah lama tak merasa air zamzam... sedih :(

Tp dpt minum air bioaura pun jadilah, w/pun xsehebat air zam2... air yg bersih sgt penting bonus jika dpt air yg barakah seperti air zamzam ni...

Hanih Borhan said...

wow, air zam2...lama tak minum...

tiba2 t'ingat pulak sirah pasal Nabi Ibrahim, Hajar & Nabi Ismail...

jugak saudara2 kita di Gaza sana :(

Yaya Azura said...

alhamdulillah..murah rezeki akak
tp saya pelik kenapa air zam-zam nie mahal..percuma aje patutnya..

LYAfrina said...

comella botol dia... klo dulu org ltk dlm tong putuh besar tu je kan

zila norazila said...

salam syg kak zakie,
aah la botol tue special x pernah jumpa kt sini..best dapat ramai kenalan yg baik hati..:)lama x minum air zam-zam.

outbound malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

betui.... botoi tu cantik sangat (^___^)

wisata bakti alam said...




kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Myra Jay said...

Alhamdulillah..

Botol pun cantik :)

Nora Karim said...

comeinya botolnya... tahniah... (^_^)

Kakzakie said...

Seringkasnya kakak mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih pada semua yg memberikan komen.

inazamri, ummuaidan, AJu Mohit, Sharifah nadzarah, NM02, Acik Erna, Kamsiah, hainom OKje, Anim, anitaare, Kakcik Nur, Ratu Hatiku, Bert, Lydia Miza, Knor, Lia, saya disini, Intan Norhaida, Dylla Abbas, Aku Ibu Muda, rai Ourkizuna, Cikli, makchaq, Cho Zila, Lya Colours, Ummiarissa, Ema Blog, redza, Jassnani, cheqna, rahereda.razalan, azi Fai CeritaCinta, Mummy Alisha, Syiela, nabila_2908, aanie, mama maman aka yana, Jna Marcello, Hajar, Sherwieyna Muzzawer, norhidana, Fiza, Munnafendy, Rinna, Dkna Abza, Qhaifa Nur, Daddy Ziyyad, Kesuma Ummiross, Hidayah, Suri Soleheh, Mamamya, Nur anis, Pink Ummi, Wanieys aka ibuQalief, Leily Umi Alya, Afasz, Kasih Salina sendukVSsudip, maya amir (TERIMA KASIH MAYA - KAMI MENERIMA DGN GEMBIRA SEKALI), Hilmida, Boni Kacak, Lizz@mummycute, Zaitun, ieda, KasihnyaRania, Papa Mifz, Ujie, Cintanya Zulaikha, Tihara, aby, azieazah, Ibu Lala, Ann Ishak, IbuIntan, SiMatatajam, Puan Kutu, IntanBerlian, Mummy Akmar, Marya Yusof, Hanih Borhan, Lyafrina, Yaya Azura (kakak dapat ini free tau yaya), Lyafrina, zila norazila, outbound malang, eeiyss, wisata bakti alam, Myra Jay dan Nora karim.

Buat semua terima kasih sekali lagi.

Aishah Jahirah said...

senangnya sekarang ni...air zam2 blh beli online..:)

Mia Liana said...

wahhhh cantiknya botol tu.... unik..

ainhany said...

salam kak,

alhamdulillah...
murah rezeki...( doakan adinda mu di sini jugak niiii)