Tuesday, November 13, 2012

Selamat Hari Deepavali

Nak buat macam Daddy Ziyyad  tidak pandai. Inilah yang ada.

Skudai Parade - Kolam ini berada di depan pintu masuk shopping kompleks
IOI Mall Kulai - Di hadapan pintu masuk kompleks
Adik - Posing sebentar selepas keluar dari e-book.
~~ Selamat bercuti semua dan Happy Deepavali to those who celebrating the festival.~~

*auto-publish entry*

42 comments:

Knor said...

membazir beras aje ..kan..hehe

comel aje adik berposing..:)

Cikgu Ma said...

errr....bleh ke bg ucapan??

Maria Menado~ said...

owh.. IOI pernah dengar mall ni.. dari Lyaa.. :)

Kesuma Angsana said...

unik & menarik ! yg KA suka deepavali ni part cuti je hehehe

norh said...

selamat bercuti kak

ummiarissa said...

pandaiek diorang buat kolam tu ikut warna...pernah tengok orang buat rasa payah jugak...

Murni Alfathunnisa said...

suka jugak tengok kolam ni. tapi tahun ni tak sempat nak jelajah shopping mall dan ambik gambar kolam ni...kalau keluar petang sikit ada kesempatan boleh la.. :-)

Tihara said...

wahh adik posing habis tu...cantik kan color ful.. :)

Azian Elias said...

saya mmg tabik lah kat depa ni. berseni tahap macam tu sekali..

Batu Adventure said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Rapunzeel Cikilolo said...

lama den tak pergi skudai prade :) dah baru ke?

Aju Mohit said...

amboi adik tak lepaskan peluang bergmbr

Aien Alien said...

penuh warna warni...orang lain cuti kita kena kerja kak..hehe

boni kacak said...

wah..cantiknya....selamat hari deepavali :)

ummuaidan said...

salam kak zakie..
cantik kan kolam depa...sayang tak sempat tgk kat sini sebab tak berapa sehat...selamat bercuti yer..

Daddy Ziyyad said...

hihihih..saya guna google aja utk entri tu kakzakie..:)

dya bunga said...

mmg kreatif..cantik

ariana said...

Mmg menarik kolam yg mereka ni buat..hari ni x keluar ke mall so x dpt lah nk ambil gambar kolam ..biasa mesti ada kat mall besar..yg buat ni mesti tekun dan penyabar orgnya kan kakak:-)

Puan Kutu said...

walaupun membazir beras,derang ni mmg kreatif..)

Ibu Lala said...

Mana mna pegi akan jumpa dengan beras yang kalerful ni. Cantik dan kreatif. Suke tengok.

Amie said...

Kreatif betul bentuk kollam tu... warna warni berasnya ye....

Haryati Faizal said...

kreatif diaorang yg buat benda tu ye...

Nur-nba said...

Cantik kolum tu.. Kak Zakie, lain kali kalau datang Skudai Parade beritahu Nur ye.. Nak dating.. hehe

Citarasa Rinduan said...

copppp

umai pun posing mcm adik kat tmpat y sama...

azieazah said...

Yang menang contest lukis Kolam di TV3 tu, seorang lelaki muda. Sangat cantik!

IntaNBerliaN said...

klam tu cantiklah kak.. dorg ni mg kreatif kan

adyna said...

1Malaysia penuh dgn warna warni ;)

Novelgurl said...

cntik berwarna warni..

: Assalamualaikum kak .sihat? hehe.uti sekejap merewang2 dlm blog.

Aishah Jahirah said...

masih bercuti ke kak..
kreatif mereka lukis kolam yang pelbagai corak n warna..

Kakzakie said...

Walau apa pun kita katakan samada membazir atau apa tapi kita kenalah hormat tradisi dan kepercayaan mereka asal saja tidak menggugat agama dan keharmonian negara kita.

Terima kasih buat semua: -

Knor, Cikgu Ma, Maria Menado, norh, Kesuma Angsana, Ummiarissa, Murni Alfathunnisa, Tihara, Azian Elias, Batu Adventure, Rapunzeel Cikilolo, Aju Mohit, boni kacak, ummuaidan, Daddy Ziyyad (tak kisahlah tapi ok juga tu), dya bunga, ariana, Puan Kutu, Ibu Lala, Amie, Haryati Faizal, Nur_nba, Citarasa Rinduan (budak-budak suka sebab selalu tak ada kan Ayu), azieazah (kreatif mereka nie), IntaNBerlian, adyna dan NovelGurl.

Terima kasih semuanya. Mohon maaf sebab semalam kakak bercuti. Sebenatar lagi kakak bw perlahan-lahan.

aizamia3 said...

cantik hiasan yang dorang buat..

psstt: ada satu tempat saya pergi tu (tak ingat kat mana), macam kena sabotaj je hiasan tu.. comot jadinya.. :(

♥ ROS ♥ said...

Suka tgk hiasan tu tp sayang kt beras la.. Hehhehe :p

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lamaaa xjenguk kak zakie (^___^) kaifa hal? windu kak zakie.. moga sentiasa dirahmatiNYA (^___^)

-Sara- said...

meriah jugak kat johor kak..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la kak kolam tu....pandai betul dorang kan...kena teliti gak tu nak buatnya

Ummu Muhammad said...

akk mengajar ke kt kulai? dekt da dengan rumah nenek n makcik kt kulai ioi tu ;)

Ummu Muhammad said...

akk mengajar ke kt kulai? dekt da dengan rumah nenek n makcik kt kulai ioi tu ;)

Mummy Akmar said...

berseri-seri gambar kolam tu yerr...semangat deepavali tu dirasai

♥ sitifarhana ♥ said...

msia ni byk sgt perayaan kan? syukur sbb walaupon berbilang bangsa, tapi harmoni dan aman..cuti cutii~hehehe

QasehnyaRania said...

cantiknya colum tu ;D

Hidayah said...

masa kecik dulu teringin nak warnakan beras macam tu tapi mama tak kasik membazir katanya... :D

ellynadyra said...

sabar dan ketelitian penting nk buat tu!