Thursday, November 1, 2012

Hati berbunga gembira

Balik dari kerja semalam ada sampul surat di atas almari. Syukur sampai juga setelah lama kami berhubungan melalui email dan talian telefon. Bimbang juga tidak sampai destinasi. Mahu tidak mahu kena terima begitulah sistem penghantaran surat di negara kita. Sebelum entry ini dibuat baru tadi aku menelefon si pemberi sebagai tanda ucap terima kasih yang tidak terhingga.

Daging qurban buat rendang 
makan dengan sepinggan ketupat 
bukan sebarang aku berdendang
mendapat kiriman seorang sahabat

Kuning/Oren - FM yang cerah dan cantik dipandang mata.
Daging qurban masak kari
lawan lemang pasti terangkat
 semua Ibu Lala yang memberi
moga ukhuwah kita berkat

Salam sayang - Dua sekali pemberian diberi buat koleksi di dapur rumah kami.
Daging qurban masak kicap
makan dengan nasi impit
gembiranya hati tidak terucap
dua sekali Ibu Lala titip

Satu lagi - Fridge magnet sebakul buah strawberries ranum yang cantik.
Daging qurban masak kurma
hidang bersama nasi beryani
buat Ibu Lala dan keluarga
syukran jazilan dari kami

Melekat - Sudah berhimpun bersama teman yang lain di dapur.
~~Buat teman-teman yang mahu berkenalan dengan Ibu Lala dipersilakan jangan malu-malu. Tambah sahabat untuk eratkan ukhuwah. Terima kasih Ibu Lala. ~~

91 comments:

izan mama mia said...

memang antik fm tuu...tahniah..kak

Aisy Nasiha said...

alhamdulillah rezki... cantik tu fm...

~ yus ~ said...

memang cantik fm bunga oren tu kak, suka yus tengok. Murah rezeki akak....:)

Aju Mohit said...

alhamdulillah, bertambah koleksi FM akak, yang penting jalinan mesra yang terjalin kan ;)

Masya said...

murah rezeki ... cantik pulak tu.. siap berpantun.. nak balas x bape reti hihihihihi

Cikgu Ma said...

cntik FM bunga...tp ada ulat..geli..hihihi

Mummy Akmar said...

Selamat Pagi Kak Zakie..

Bertuahnya dapat hadiah dari kawan.

Lia said...

cantik fm bunga matahari tu.. :)

anitadiana said...

bestnya..ita pun minat kumpul FM....banyak dah geng FM tu kakak....

Aien Alien said...

cantik kedua2 FM...bertambah lagi koleksi kakak dari teman blogger :D

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantiknye.. Tahniah akak dapat hadiah :-)

IntaNBerliaN said...

cantik fm tu..suka warna dia.. terang :-)

Norhaizan hakim said...

Memang seronok dapat hadiah....tumpang gumbiraaaa

Sari Yusa Ibrahim said...

Pantun Kakzakie semua pasal masakan
Buat saya rasa kelaparan...

hahaha

::NureeN:: said...

cantik bunga matahari tue, ri tue g CH x der plak FM tue yg buah strawberry tu byk

Asyifa Mustaffa said...

Cntiknya fm tu....geram....!!!

aizamia3 said...

makin bertambah koleksi akak.. ;)

Maria Menado~ said...

wah, bestnya dapat gift mcm ni kak zakie. hehe.

Suraya Baharun said...

wahhh!!cantik nye...dah banyak koleksi akak...

Rai Ourkizuna said...

banya dah koleksi akak..kat rumah saya yg jenis2 seramik gini tak ada.. ada yg ayamas dgn hospital bagi je..hahaha..

Lya Colours said...

sy sgt fanatik dgn fm kak. penuh kat peti. kalau sedara mara ke, adik2 p jalan mana2 tempat, tak pesan benda lain. pesan fm je. hihi

Kasih Salina said...

salam kak..cantiknya FM tu..untung ada yg memberi ye..

Deru Ombak said...

Huwaa kakak...

Tak lama lagi penuh pintu esbok tuu..
Bila letak FM banyak2 mmg cantik kan

FM yang di terima itu cantiikkk.. :)

ieja amieja said...

assalam kak..
bertuah akk dpt FM lagi..x lama penuh pintu esbok tuh dgn FM

Ujie said...

rejeki..tahniah kak! :)

Sherwieyna Muzzawer said...

wah rezeki tu kak..memang cantik sangat!

adyna said...

seronok nye kak dapat hadiah lagi :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik.kak pun suka kumpul FM ye..wahh

Yaya Azura said...

yaya tumpang gembira boleh?hihi
Cantik la FM tu..dua dua cantik!

fiza said...

Murah rezeki. Bertambah koleksi FM.

mummY daniSha said...

pnadainye akak berpantun hehe

faraherda.razalan said...

Heee~ Ade 2-3 ketul FM sebijik mcm kite punyelah kak. Heee~

Norzie hany said...

Cantik fm tu.

dya bunga said...

cantiklh fm tu..

redza said...

semakin bertambah koleksi fm akak ek

Marsita yahya said...

saya pun suka fm...kalau gi mana-mana tpt melancong mesti beli fm buat kenangan

are_lin@yu said...

wahh cantiknya..thniah akak ;-)

sisdee said...

cutenya fm tu...my fav..hihihi..tahniah kak :)

Qhaifa Nur said...

cantik Kakzakie...
bertambah lagi koleksi FM....

eMMe said...

bertambah koleksi.. wawwieee~
bertambah kawan2 maya Kak Zakie...
org memberi kita merasa
org berbudi kite berbahasa kan kak...

Tihara said...

as salam

cantik FM dia..alhamdulillah kak :)

mama maman aka yana said...

cumilnyer.. :)

TiranaAduka said...

salam bakyu
Cantiknya.jelas i tau.hehehe

*thanks sudi lapangkn masa di blog saya sis

Isik ono. Kabeh gambar bru kui bakyu..ono telog bijik..motor ne..kabeh di ngo.

Citarasa Rinduan said...

kak zakie mmg friendly. sbb tu ramai y sayang..
tahniahh.. u mmg bestt. muahh

dwaty said...

cantik2 semuanya... suka gak kumpul... tapi saya lagi suka t-shirt yg ada tulis 'i love' negeri2 tu

Munnafendy said...

boleh tambah lg tu kak zakie...hihihihi

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

cantik fm bunga matahari tu kak....murah rezeki akak...

Zaitun said...

Cantik...Semoga persahabatan berkekalan sampai bila2.
kak Zai pun suka collect FM.

-Sara- said...

suke jugak dapat fm free..hehe

PinkUmmi said...

bestnya dpt fm..lama tak dapat fm...

Kesuma Angsana said...

mmg rezeki2 tu kak !

aanie said...

cantik2 lagi fm kakak...pandai jaga....sy punye susah...ada je yg suka main...hehe...

JunAina said...

Cantiknya kak. Rezeki.

Aina lama teringin nak pergi Cameron tap kenangkan anak2 yg bakal mabuk dan muntah ijo...cencel.

ieda said...

alhamdulillah
bertambah2 rejeki kan akak
seronok bila ada teman2 yg ingatkan kite ;)

BERT said...

rjin kmpul fm ni ye.. cntik2 plk tu kak.. thniah2

munna said...

cantik fm tu... bertambah koleksi dari teman buat kak zakie ye....

Ros said...

Assalamualaikum Kakzakie,

Wahhh...seronoknya dapat cenderamata dari teman2..,cantik2 pulak tu kakzakie...Tahniah... shukur rezeki dari Allah....

Hazwani Harun said...

waa, bestnye dpt ole2 dari cameron lagi tu..hihihi

SuriHanna said...

cantik FM tu.. lekat banyak2 kat esbok mmg cantik kan kakak.. Tapi hanna baru lekat harini esuk dah tertanggal.. anak hanna ni rajin dok ubah sana ubah sini...haishhh

Hanis Azla said...

semakin berseri2 fridge kak zakie..

Rinna said...

Bestnyaa makin bertambah laa.. FM akak yer.. :)

wahida said...

bertambah lagi FM akak...tahniah kak...

hainom OKje said...

Kakzakie OKje dah folo Ibu Lala.......

Wah banyaknya Kak zakie fridge magnet tu.... semuanya dari teman bloggers ke?

Rozita said...

Seronoknya dapat hadiah dari kenkawan ....

hainom OKje said...

Masih nak kenal jugak dengan orangnya.... temepek le Kakzakie...he..he..

Knor said...

rezeki...kan kak

amirah said...

memang cantik sgt FM tu kak...

Daddy Ziyyad said...

makin bertambah koleksi FM akak zakie kan...Dan yg penting, ukhwah sesama blogger tu penting

inazamri said...

cantik fm tu,plan nak gi cameron tapi tak jd2 je..asik dok plan manjang je ni...

Mia Liana said...

wahhhh cantiknya.....

rATu kEBaYA said...

cantik kak.. nampak hidup bunga tu..

zila norazila said...

alhamdulillah rezeki tu kak..smoga ukhwan trus brpanjagan...cantik lagi ..

Myra Jay said...

Cantiknya FM bunga tu, kembang mekar ha ;D

gadisBunga™ said...

tambah berseri pintu peti sejuk kan? :D

Nur-nba said...

Bertambah lagi FM Kak Zakie... :) Cantik..

Murni Alfathunnisa said...

comel nya fm dari cameron highlands tu.

kakzakie,

kita ada dua fm dari sarawak yang sama.. :-)

aby said...

salam kz...
bertambah lg koleksi FM tu ..
ngesok pun aku mereng cameron H..
enek korjo neng kono,
mungkin turu sak bengi ..

Nizam Ijam said...

cantik2 koleksi ni :)

saya dah update ..
selamat hr raya aidilfitri :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah kak...cantik fm tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah kak...cantik fm tu..

ibuintan said...

tema pantunnya daging qurban ye kakzakie... memang klas la


mama ju, said...

Salam sejahtera,
Wah nampaknya kawan2 KZ dah beratus2 ni! baguslah panjang2kan ukwah.
Salam jumaat yg berkah!

Azian Elias said...

amboi siap pantun tuu..bestnya dpt gift kan.

Kakzakie said...

Kakak merasakan telah banyak kakak menerima FM dari teman blogger. Semua mereka yg mengirim masih terpahat kejap dalam ingatan kakak. Begitu juga pada cenderahati lain dari teman-teman blogger. Kakak seisi keluarga penggemar/mengumpul FM, keychain dan topi.

Terima kasih kakak ucapkan buat semua yg sudi memberikan komen: -

izan mama mia, Aisy Nasiha, Yus, Aju Mohit, Masya, Cikgu Ma, Mummy AKmar, Lia, anitadiana, Aien Alien, Pokok Manggis DR, IntaNBerlian, Norhaizan Hakim, Sari Yusa Ibrahim, Nureen, Asyifa Mustafa, aizamia3, Maria Menado, Suraya Baharun, Rai Ourkizuna, Lya Colours, Kasih Salina, Deru Ombak, ieja amieja, Ujie, adyna, Sherwieyna Muzzawer, Lydia Miza, Yaya Azura, fiza, Mummy Danisha, Fafaherda.razalan, Norzie hany, dya bunga, redza, Marsita Ibrahim, Are_linayu, sisdee, Qhaifa Nur, Emme, Tihara, mama maman aka yana, Tirana Aduka, Citarasa Rinduan, dwaty, Munnafendy, Lizz@mummycute, Zaitun, Sara, PinkUmmi, Kesuma Angsana, aanie, JunAina, ieda, Bert, Munna, Ros, Hazwani Harun, Suri Hanna, Hanis Azla, Rinna, wahida, hainom OKje (ada banyak juga yg kami beli sendiri), Rozita, Knor, amirah, Daddy Ziyyad (betul doc. rasa erat hubungan terasa), inazamri, Mia Liana, Ratu Kebaya, zila norazila, Myra Jay, gadisBunga, nur_nba, Murni Alfathunnisa, aby, Nizam Ijam, Waniey's aka IbuQalief, Ibu Intan (sempena daging masih banyak cikgu), mama ju (syukur alhamdulillah Kak Ju) dan Azian Elias.

Buat semua teman kakak terima kasih tidak terhingga.

Mohon yg baru menjadi teman tapi tidak ada link bolehlah berikan link atau just berikan sepatah dua kata di ruang komen agar boleh kakak jejaki balik. Terima kasih:)

rohayu osman said...

byk koleksi FM akak...

HeNRieTTa JoSe said...

sangat chantek akk...suka tgk bunga tu...siap dengan ulat beluncasnya sekali...

Nazayiena said...

Bestnya dpt fm,bertambahlah koleksi tu.

♥ sitifarhana ♥ said...

cantiknyeee...nak satu boleh?hikhik

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat: -

rohayu osman, Henrietta Jose, Nazayiena dan sitifarhana.

Terima kasih sekali lagi.

Puan Kutu said...

comelnya fm tu,nertambah lglah koleksi akak..:)

Aishah Jahirah said...

eh ada ulat sekor kat bunga tu la..ceria je warna fm ni...:)