Monday, November 26, 2012

Indahnya pertemuan petang itu

Sabtu lepas aku bekerja setengah hari. Melalui perbualan di telefon kami akan bertemu selepas zuhor untuk menuju ke Expo Buku tajaan Popular. Sama-sama mahu mencari buku. Aku perlu mencari peluang begini kerana harga yang ditawarkan jauh lebih murah. Daripada makan angin tetapi duduk di hotel kerana membaca novel, lebih baik membeli novel sebanyak yang mereka mahu dan membacanya saja di rumah. 

Pertama kali bersua - Inilah teman blog yang baru aku temui. Kami tinggal tidak jauh mana tapi belum pernah bersua muka. Nur_nba seorang guru yang dedikasi seperti yang terserlah melalui bolgnya.
Bertemu-ramah - Adik biasalah banyak soal-jawab bila bertemu orang baru.
Air - Cantik airnya. Warna-warni. Macam-macam nama indah diberikan di Sedap Corner ini. Air pilihan aku selasihku sayang. Hubby saja yang minum air kopi panas.
Roti jala - Aku berkongsi ini biar kasih berpanjangan.  Tanda minat juga sama untuk berblog. Bezanya aku suam-suam kuku tetapi tidak pula Nur_nba yang rajin.
Nurienne dan Papa punya - Terlupa tanya apa nama menu ini. Adik makan nasi lemak manakala Yasmien makan spaghetti. Keduanya pun lupa dicaptured sebab aku asyik berbual. Anak-anak biasa tahu tapi kali ini bagaikan mengikut rentak mama yang lupa untuk merakam gambar.
Jelly dalam air - Macam cool-blog yang selalu ada dijual tetapi ini bersaiz lebih kecil. Anak-anak suka. Semua makan-makan ini Nur_nba yang belanja. Tidak menyempat hubby mahu membayar.
Cenderahati - Bukan satu, bukan dua dan bukan tiga tapi tidak terkira. Buku doa saja sudah beberapa muka surat, asma-ul-husna dan ma'thurat lagi. Begitu juga yang jadi koleksi keluarga rantai kunci dan fridge magnet ada diberikan olehnya.
~~ Terima kasih kami buat Nur_nba. Semoga ikatan persahabatan ini berpanjangan. Kepada yang ingin berkenalan bolehlah jejaki blog beliau di sini.~~

83 comments:

❤Kamsiah❤ said...

alhamdulillah...indah dan manisnya silaturrahim yg terjalin...

Zie said...

Wah kakak bestnya... adik ni ramah yer...

ummuaidan said...

Salam kak,
Seronokkan dengan persabahatan dan pertemuan dengan sahabat blog yang ikhlas...hidangan direstauran dan cenderahati pun semuanya menawan...

Lya Colours said...

rezeki tu banyak hadiah akak dapat

Huda said...

wow seronoknya la dapat beli buku lagi..

Lia said...

bestkan klu dpt sahabat yg ikhlas bersahabat.. :)

Sharifah Nadzarah said...

alhamdulillah...bestnya dpt jumpa sahabat maya...bila agaknya kita plak nak jumpa..

Masya said...

alhamdulillah.. dr blog diperyemukan dgn pertemuan yg indah....

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah~

sisdee said...

Wah!!! Syoknya...hihi...
Mmg klu ada pmeran buku saya suka pegi sbb tawaran harga bbaloii..hihi

Cho Zila said...

wow.. syioknyer.. tapi perasan gak blogger ramai gak kat JB kan ...
semoga ikatan yang terjalin di alam maya berkekalan sampai bila2..

Afasz said...

alhamdulillah. >_<

Rai Ourkizuna said...

comel je adik bersoal jawab.. ramah.. :D

Mamamya said...

bila lah lia nak jumpa kak zakie... minggu dpn balik kg sebulan..agak2nya sempat x kita jumpa yer... :)

gadisBunga™ said...

hai cikgu nur! selalu komen komen blog, tapi ni festaim lihat orangnya. :D

IntaNBerliaN said...

seronokkan kak... dkt alam maya ni, ramai kwn2 yg baik2...

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak oder air Sejati kat Sedap Corner tu jugakkk.. ehhHHE

Knor said...

alhamdulillah kak..dr alam maya ke alam nyata..:)

ainhany said...

salam kak zakie,

alhmdulillah...Muga ikatan terjalin hingga ke syurga..(amin)

banyak mmbeli buku ye kak?? bestnya anak2, bila ada sokongan family.
(insya ALLAH nnti kita jumpa pulak)

Eye_nee said...

sungguh manis sekali yer kakzakie pertemuan ni...ukhuwah yg terjalin sungguh indah....

syiela said...

alhamdulillah.. dari alam maya ke alam nyata,, moga persahabatan ini berkekalan

Kazman / Sue said...

fuyooo... menariknya minuman tuuu....

Rinna said...

Moga ikatan silaturrahim akan berpanjangan..

Bestnyaa byk dpt cenderahati..

Nur-nba said...

Salam.. Kak Zakie, akhirnya bertemu juga kita ye. Memang dah beberapa ingin bersua empat mata dengan akak.. Akhirnya impian tercapai.

Sama2 kak.. terimalah cenederahati tak seberapa tu sebagai tanda persahabatan kita.

Memang seronok sangat dapat bertemu Kak Zakie sekeluarga.. Bersembang dengan akak yang ternyata peramah dan adik yang cukup sporting.. Indah benar pertemuan ni. Nur harap ini bukanlah pertemuan pertama kita. Banyak lagi cerita yang nak dikongsi.. Nanti tunggu entri dari Nur pula ye..

Sampaikan salam buat anak2 akak.. :D

norhidana miswan said...

murah rezeki... dibelanja pastu dpt lg buah tgn...

NM03 said...

meriahnyer air...






ok, terjah blog beliau skang..zasssss

faraherda.razalan said...

Wow! Menariknya...murah rezeki akak.

Daddy Ziyyad said...

Saya rasa saya baru kenal blog belia dalam minggu lepas...:)

Silaturrahim sesama blogger...elok kita kuatkan...:)

azlina said...

alhamduliah pertemuan menambah eratkan silaturrahim yg sedia terjalin di alam maya...
pssstttt roti jala tu nampak menyelerakan..

Sherwieyna Muzzawer said...

Alhamdulillah..pertemuan yang memang sangat indah..

redza said...

bestnya!!! roti jala pon nmpak sedap tu

Zaitun said...

Seronok dapat jumpa rakan alam maya,semoga persahabatan berkekalan.

Banyak kakzakie dapat hadiah...alhamdulillah.

mummy alisha said...

bertuah yea dapat banyak cenderahati...

HeNRieTTa JoSe said...

wah....sronoknya dapat jmpa rakan blogger....rietta blom ada kesempatan...tu hri ke KL nak jmpa kak zee...rietta plak yang jadualnya padat...

aimaniman said...

dah lama x ke pesta buku,.. semenjak ada 3 'handbag' cute nie..

rindu rasanya nak 'melepak' kat pesta buku dr pagi sampai petang dengan kawan2 sekampus,..

Leeza Eelza said...

Semoga persahabatan akan terus berkekalan:)

Ratu Hatiku said...

Seronoknya kakak...semoga ikatan ini berpanjangan... Bila agaknya dapat bersua muka kan (^_^)

Kakcik Nur said...

Indahnya persahabatan. :)

are_lin@yu said...

bezkan dapat jumpa teman blogger..mga berkekalan..;-)
p/s:tak da cerita lagi akak..mungkin pic tu kebetulan..hihi

Myra Jay said...

Cantiknya warna air :)

cheqna said...

wahh bestnya kakak...mudah mudahan akan berpanjangan..=)

PinkUmmi said...

wah bestnye dpt jmp blogger n hadiah yg byk

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer kak!

abg cik said...

wah sedapnya makan

mama ju, said...

Bertambah rakan maya ke alam nyata. Moga ukwanh berpanjangan'
Mama dpt rasa blog KZ ni ramai peminat!

*SiRibenMerah said...

semoga ukhuwah ini kekal selamanya :)

fiza said...

Alhamdulillah...murah rezeki akak.

QueeN TerataI said...

bestnya dapat jumpa rakan blogger kan kak.. dapat pulak berbagai-bagai cenderahati.. akak ni mmg murah rezeki tau... Alhamdulillah..

Riedaffya ibrahim said...

salam kenal kak....ekceli, contoh akak yg baru sy nak kenal ni..sy akan ke pautan akak kan..then dia mcam xde frontpage utk kite klik utk blog dia..tp akak bole aje klik ke blog...kalo cam xde prob la kan...nak tanye pon xtau...ignore je kak...semoga ukhwah berpanjangan ye kak..

JunAina said...

Kak Zakie...tak rugi menambah kawan memanjangkan silaturrahim.

Maria Menado~ said...

wah. Alhamdulillah. boleh jadi kawan dari blog kan.. hehe... :)

JaSSNaNi said...

alhamdullillah.. bukan saja dapat berjumpa, bersuai kenal dan dapat ole ole yang banyak tu.. bestnye..

Hazmin said...

Seronok kalau dapat menjalinkan persahabatan di blog ni.

Aliesha Kirana said...

kemanisan ukhwah kakk. heehe. sahabat2 penulis AK pun ada di ekspo tu kak. hehe

mamyharraz said...

seronoknya dpt jalinkan ukhwah begini :)

Acik Erna said...

Alhamdulillah kakzakie telah pun bertemu nur..acik pun teringin bertemu kakzakie ,nur dan ayu..

Cikli said...

Orang lelaki kena minum kopi, tanda cool.

Puan Kutu said...

betul indah pertemuan nie.bahagianya dpt bertemu sahabat alam maya yg akhirnya bersua muka..dpt byk cenderahati lg kan.:)

Zana Ariana said...

Indahnya ukhuwwah fillah ye kak..
Nampak mesra mcm dah lama kenal je..mmg baik hati nmpknya Nur nba tu..banyak jg cenderahati utk kakak ye..:)nnti nk singgah lah ke blog beliau..

Remy hazza said...

remy doakan persahabatan kekal berpanjangan....

boni kacak said...

amin...semoga ikatan persahabatan itu akan berkekalan sampai bila2..amin..

BERT said...

syoknya jumpa kawan blogger.. kemain banyak lagi hadiah yang akak terima ya.. best!

mummY daniSha said...

x pena jumpe kawan blogger lg kak...sy ni pemalu hehe

hainom OKje said...

Yang tengah tu kakzakie ke..... Akhirnya dpt juga tgk walaupun side view....he...he..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

bestnyer kak dapat jumpe member blogger...biler la dapat jumpe akak...

YATZAKIE said...

yat pon teringin nak jumpa akak..hihi

maya amir said...

mudah-mudahan silaturrahim terjalin berpanjangan:)

adyna said...

mengeratkan silaturahim nie kakzakie

Kakzakie said...

Agak rami juga teman blogger yg telah dapat kakak temui berdepan muka. Kalau bertemu ramai-ramai malu juga kakak rasa tetapi bila satu-dua begini kuranglah malu.

Terima kasih atas semua komen yg diberikan: -

Kamsiah, Zie, ummuaidan, Lya Colours, Huda, Lia, Sharifah Nadzarah, Masya Sisdee, Mrs Eady, Cho Zila, Afasz, Rai Ourkizuna, gadisBunga, Mamamya, IntaNBerlian, Wak Gelas, Knor, Ainhany (bila turun JB call kakak Cu), Eye_nee, Syiela, Kazman/Sue, Rinna, Nur_nba (TERASA INDAH DAN CEPAT MASA BERLALU WAKTU ITU. ANAK-ANAK KAKAK MENGHARGAI PERTEMUAN DAN CENDERAHATI YG DIBERI - TERIMA KASIH NUR), norhidana miswan, NM03, faraherda.razalan, Daddy Ziyyad, azlina, Sherwieyna Muzzawer, redza, Zaitun, Mummy Alisha, Henrietta Jose, aimaniman, Leeza Eelza, Ratu Hatiku, Kakcik Nur, Arelin_ayu (hihi... ingatkan ada berita baik), Myra Jay, cheqna, PinkUmmi, Kesuma Angsna, abg cik, Mama ju, Sirebenmerah, fiza, Queen Teratal, Riedaffya Ibrahim, JunAina, Maria Menado, JassNani, Hazmin, Mummy Alisha, Mamyharraz, Acik Erna (kakak kalau ramai-ramai malulah acik), Cikli, Puan Kutu, Zana Ariana, Remy hazza, boni kacak, Bert, Mummy Daisha, hainomOKje, Lizz@mummycute, Yatzakie, maya amir dan adyna.

Terima kasih semuanya:)

QasehnyaRania said...

salam..bestnya:D

air tu best..

ibuintan said...

semoga persahabatan berkekalan... manis senyuman Nur

znrinacollection said...

wow..terbaiklah hehe..aduh lapar plak tgk gambar ni huhu..

znrinacollection said...
This comment has been removed by the author.
anitadiana said...

lhamdulillah... bestnya kak..alangkah indah dan manisnya silaturrahim yg terjalin....semoga terus utuh...

LiYa HaNiF :: said...

indahnya persahabatan.. ^_~

munna said...

alhamdulillah.... bertamabh erat silaturrahim di jalinkan ye kak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah....semoga ukhwah yg terjalin berkekalan yer kak

SumeSakan said...

wah banyaknya cenderahati...kakzakie sentiasa murah rezeki..moga lepas ni pun sentiasa d murahkan rezeki..insyaallah...

Nur-nba said...

Oh bukan..itu anak Kak Zakie yang sulung.. Jawab bagi pihak Kak Zakie..

Kakzakie said...

Tidak ketinggalan terima kasih juga buat: -

KasihnyaRania, ibuIntan, znrinacollection, anitadiana, Liya Hanif, munna, Waniey's akaIbuQalief, SumeSakan dan Nur_nba (tak kanlah kakak semuda itu kan Nur hihi...)

Terima kasih sekali lagi:)

nabilah_2908 said...

wah...bertemu..belanja makan..dpt cenderahati lgi..seronoknya.. :)

maszull said...

assalamualaikum kakzakie....semoga persahabatan kekal selama2nya yer...:)

Citarasa Rinduan said...

okeyyyyy

sabtu nanti turn ayu pula cium peluk nur