Tuesday, January 29, 2013

Ulangtahun Mak Zah tanpa kek

Seperti biasa sambutan ulangtahun buat penghuni rumah disambut secara sederhana. Tidak ada kek seperti adik. Kalau adik sambutan tanpa kek dikatakan bagaikan tidak diingati. Buat kami yang telah berusia tidak perlu itu semua. Malam itu 28-01-2013 selepas solat maghrib kami besama-sama mendoakan moga Mak Zah  memperolehi segala keberkatan dan kebahagiaan sementara hidup di dunia dan akhirat bersempena ulangtahun kelahirannya.

Doa - Sebaik anak-anak menyanyi (mama/papa/atuk pun ikut juga sebenarnya) baru doa dibacakan.

Makanan - Set Dominos kami beli dan lain-lain masak sendiri

Amin - Moga mendapat segala keberkatan dan kebahagiaan

Potong - Adik kata orang sambut ulangtahun potong kek, Mak Zah potong pizza

Salad - Mama buat mama makan sendiri sebab anak-anak kata tidak sedap sebab thousand island bukan brand yang selalu dibeli - tidak kena pada tekak anak-anak.
~~ Doa kami moga Mak Zah berbahagia sepanjang berada di rumah kami. Kasih kami tidak pernah berbelah bagi. Selamat ulangtahun kelahiran buatnya dari kami sekeluarga.~~

97 comments:

Aisy Nasiha said...

seronoknya...
selamat ulang tahun untuk mak zah..
semog sentiasa sihat dan ceria ye..
banyak tu akak makan salad.... hehe, tak pe awet muda makan banyak sayur...

BERT said...

slmt ulngthun untuk makzah juga.. moga dpnjngkn umurnya dn diberi kshatan yg baik untuknye.. aminn.. sdpnye tgk mknan2 tu kak hihi

Rapunzeel Cikilolo said...

kena beli jenama lady's choice jugak thousand island tu...

Nazayiena Ayiena said...

Slmt ulangthn buat mak zah,semoga pjg umur,murah rezeki dan diberkarti Allah SWT.
Byknya makanan...

Mia Kassim said...

Selamat menyambut ulang tahun untuk Mak Zah juga.....meriah...byk makanan pula tu..

[PCL] said...

Selamat ulang tahun kelahiran kpd yg berkenaan semoga beliau mendapat keberkatan, rasanya kek2 bagai nih tak semestinya ada...kalau sy buat pulut kuning bentuk kek je.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Selamat Hari Lahir pada Mak Zah..Moga berbahagia selamanya..Sedap tu Dominos Pizza..

ummuaidan said...

selamat ulangtahn utk makzah jgk yer..moga bertambah2 berkat.sedap nampak salad yg kakak buat tuh..:)

azi said...

Selamat Ulang tahun buat Mak Zah..semoga terus sihat, bahagia dan gembira selalunya disamping keluarga kakak yang tercinta...

p/s bila tengok kakak hidangkan makanan yang banyak dan sedap atas tikar tu...saya rasakan macam ada bersama-sama kakak kat situ menikmati makanan tu...:)

gadisBunga™ said...

kite dah wish kat Mak Zah malam tu. hihihi!

roti belit akak tuh sungguh sedap tau!!!

Sharifah Nadzarah said...

selamat ulangtahun mak zah...
moga diberkati dunia akhirat...

Ena's Palace said...

Alhamdulillah..
moga mak zah dipanjangkn umo dan dimurahi rezeki..

dhiera said...

meriah yee... banyak dominos.
yang penting, best ada salad tu. saya suka! tp saya sendiri makan thousand island brand lady's choice. brand lain x kena dengan tekak.

semoga dimurahkan rezeki dan panjang umur mak zah!

Kniedaz said...

meriahnya makanan...betul tu..kita yang dah berusia ni takde kek pun takpe..tapi budak2 birthday tu sinonim dengan kek..selamat ulang tahun Mak Zah ^_^

Kakcik Nur said...

Selamat hari ulangtahun kelahiran Mak Zah. :)

suri solehah said...

amin..selamat ulang tahun mak zah,,,macam2 ada,,seronok mak zah...

♥ ROS ♥ said...

Selamat ulangtahun makzah... Xpe, lain umur lain caranya kan...
Semoga makzah diberkati allah :)

norhidana miswan said...

selamat hari lahir utk mak zah, semoga di usia baru nih diberikan kesihatan yg baik, dipanjankn usia n dimurahkan rezeki

biasalah kak, cara sambutan bday utk budak2 ngn org dewasa msti lain, bg bdk2 kalu ada kek mmg meriah bg yg dh tua nih ucapan pun dh cukup

Masya said...

semoga mak zah dipanjangkan umur.. dan sentiasa dimurahkan rezeki..

intanfirdaus247 said...

Selamat HAri Lahir buat MAk Zah..Moga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki..ameen

intanfirdaus247 said...

Selamat HAri Lahir buat MAk Zah..Moga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki..ameen

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah.. Happy birthday Mak Za...makanan tu semua nampak sedap2 :)
tanpa kek, harijadi tetap bermakna..

achiek anis said...

selamat hari lahir mak zah..:)

Ibu Lala said...

Selamat hari lahir mak zah. moga mak zah sihat dan ceria selalu.

psst : kak, mak zah ni adik akak ke. Nanti email jawapan ek. banyak nak borak dengan akak nih..

Rai Ourkizuna said...

selamat ulangtahun untuk makzah.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..aminn..

Munnafendy said...

slmt ulangtahun makzah... pssttt kak zakie, makzah ni sape ye dgn kak zakie? sedara ke?

Knor said...

semoga panjang umur sehat sejahtera dan di berkati..potong pizza pun ok..nak sikit mak zah..:)

redza said...

slmt hari lahir buat mak zah..semoga dikurniakan kesihatan yg baik serta diperluaskan rezeki

Falsya said...

Selamat Hari Lahir buat Mak Zah..potong piza instead of kek mmg best laaaa..hehehe

aby said...

Membaca doa slamat masa smbutan hari kelahiran ada yg trbaik.apatah lg d tmbah dgn juadah. Semoga pnjang umo dan d murahkan rezki k zah_

:: Mrs.Eady :: said...

takde kek pun meriah :) happy birthday mak zah :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

selamat ulangtahun kelahiran untuk makzah...wah meriahnyer menu semua tu

ummiross said...

Selamat ulangtahun kelahiran buta Mak Zah, moga diberkati Allah sentiasa.

ummiross said...

Selamat ulangtahun kelahiran buta Mak Zah, moga diberkati Allah sentiasa.

aanie said...

hepi besday mak zah....

walaupon xde kek, makanan tetap meriah kan kakak....

Nini D.. said...

moga Mak Zah panjang umur,murah rezeki :)

Aju Mohit said...

semoga mak zah dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki, nyummy byknya hidangan hihi nak sikit

EKIN said...

selamat ulang tahun.. semoga panjang umur , dilimpah ruahkan rezeki dan dirahmati Allah swt selalu serta bahagia bersama insan tersayang..

Fiza Rahman said...

Selamat hari lahir Mak Zah. Semoga panjang umur, di murahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik.

ahmad humairi said...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamakan Mak Zah,
Allah selamatkan kamu......

....dunia dan akhirat!

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

selamat hari lahir, Mak Zah.. semoga mendapat umur yg berkat & berbahagia di dunia & akhirat, Aminnn.

hainom OKje said...

Selamat Hari Ulangtahun untuk Mak zah jugak....
He...he... mmg KZ....budak budak kalau sambut birthday tak de kek memang macam bukan celebrate namanya kan...
Pizza pun dah sedap tu KZ he..he..

Selalu tertunggu-tunggu wajah KZ.... bila agaknya wajah tu nak menjelma...he..he...

Cho Zila said...

takder kek bukan bermakna takder sambutan hari jadi.. apapun tak kisah janji kita berkumpul dan berdoakan semoga kehadiran umur baru lebih diberkati...

KY said...

bestnya banyak makanan lagi,

selamat ulangtahun mak zah

Haryati Faizal said...

selamat ulangtahun.... semoga kehidupan sentiasa mendapat keberkatan dr Allah SWT...amin

QueeN TerataI said...

selamat ulangtahun buat makzah semoga sihat selalu dan gembira selalu...

sedapnya salad tu kak..

Suraya Baharun said...

meriah nye...seronok su tengok..

Eye_nee said...

Selamat Ulangtahun kelahiran buat MAK ZAH...semoga Allah memberikan kesihatan, kehidupan dan kebahagiaan yg paling indah buatnya...Aminnn...

-Sara- said...

meriahnyaa..hb to mak zah, semoga dalam rahmatNya selalu :)

Kesuma Angsana said...

selamat hari lahir buat mak zah, sama2 kita doakan moga memperolehi keberkatan selamanyer,... meriah tu majlisnyer kak ... dgn makanan hehehehe

nea lopah said...

salam singgah!..hamboi sedap nye makanan. selamat ulangtahun!

Daddy Ziyyad said...

Happy birthday buat Mak Zah :)
Saya balik JB Sabtu- Isnin lepas...igt nak singgah rumah akak...tak sempat pulak

ros_reeza said...

Selamat ulangtahun kelahiran buat Mak Zah.. bestnya dapat sambut begini, meriah :)

Mimi Azirah said...

selamat ulang tahun...
walaupun tanpa kek tetap meriah dengan makanan lain

Qhaifa Nur said...

selamat hari lahir Mak Zah...
moga diberi kesihatan yang baik...
tanpa kek kemeriahan majlis tetap dirasai juga...

yan's cottage said...

selamat ulang tahun untuk mak zah...moga panjang umur murah rezeki dan mendapat kesihatan yang baik...menu yang best2 nie.....

Nur-nba said...

Selamat Ulangtahun Mak Zah... Semoga dipanjangkan usia dan sihat sejahtera.. Sedap nampaknya menu tu.. Lama tak makan Domino's pizza..

Zura Tamin said...

selamat hari lahir mak zah .. semoga panjang umur dan dilimpah ruah rezeki :)

Remy hazza said...

selamat ulangtahun mak Zah.... remy pun turut tumpang doakan keberkatan hidup dan kesejahteraan.. mak Zah

makchaq said...

Selamat hari jadi untuk Mak Zah..semoga panjang umur dan diberkati Allah
Keluarga makchaq pun jarang beli kek hari jadi sebab semua tak minat makan kek

munna said...

selamat ulang tahun buat mak zah.... semoga di anugerahkan kesihatan yg baik dah dilimpahi rezeki dan kasih sayang dari keluarga

Tihara said...

Selamat hari lahir makzah :
kadang2 jemu kan mkn kek ni.. :)

ieda immi said...

selamat ulang tahun juga utk mak zah .. makan2 sederhana macam nie lagi sedap kak ..

kak winduuuu ! ;)

Ibu Lala said...

Saya pegi legoland tu hari sabtu kak. Teringat kat akak tapi segan nak call. Tak beli apa pun kat sana sebab souvenir sumenye mahal2.

zila norazila said...

slamat ulgthun wt mak zah..kirim salam utk dia yer kak..wahhh mmg special sambutnya wlupun x ada kek tp cara begini zila rasa amat membahagiakan..dpt brkumpul bersama..smoga sentiasa dalam rahmat Allah mak zah:)

Ujie said...

Smoga mak zah bahagia dunia akhirat..

Saya pun takde kek bagai kalau bday..stkt mkn2 sdp je.

IntaNBerliaN said...

selamat ulangtahun utk mak zah... moga dikurniakan kesihatan yg baik

~aYu~ said...

sedapnya tgk menu-menu tu..

ANIM said...

orang sambut birthday kita, itulah hadiah dan kenangan berharga dari sebiji kek...kalau boleh, saya pun join sekaki! selamat hari lahir makzah ...

Cik Nurul Siezuka said...

Selamat Ulangtahu.. Salad tu nampak sgt sedap dan menyegarkan.. :)

eira eixora said...

selamat hari lahir mak zah.

Ann Ishak said...

Selamat hari lahir untuk Mak Zah. semoga dimurahkan rezeki, kesihatan tubuh badan dan permudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat kelak

mountdweller said...

A'kum

Selamat menyambut ulang tahun hari lahir semoga hidup kita di berkati Allah dan dipermurahkan rezeki.... insya Allah

Juhariah Johari said...

selamat hari lahir buat mZ.Moga berbahagia dunia akhirat. Amin.
Wah, hebat hudangan
tu.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...selamat hari lahir mak zah...:)

the malay male said...

semoga dipermudahkan segala urusan

hazwan hairy said...

selamat ulantahun..wah makanan dia terliur la mlm2 ni tgk..hehe

Kuazue Mohd said...

sampaikan salam buat mak zah..di doakan agar semuanya dlm lindungan ILAHi..

Nastyna said...

kellasss gitu potong pizza, yg penting bersama... kan kak. Selamat ualgn tahun Mak Zah.

ibuintan said...

tahniah dan semoga Mak zah, sihat dan diberkati sepanjang masa

Nora Karim said...

Barakallahufiq Mak Zah... Moga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki... hehehe (macam mak zah saya pula :p)

sal said...

Selamat ulang tahun untuk mak zah..berselera tengok makanan..

Kakzakie said...

Mak Zah adalah salah satu insan yang paling berjasa dalam keluarga kakak. Sejak kakak tidak ada bibik masuk tahun ini 4 tahun sudah beliau menjaga anak-anak kakak ketika kakak dan abang kerja.

Terima kasih atas segala ucapan yang diberikan: -

Aish nasiha, Bert, Rapunzeel Cikilolo, Nazayiena, Mia Kassim, PCL, Nurulhuda, Ummuaidan, azi, gadisBunga, Sharifah Nadzarah, Ena's Palace, dhiera, Kniedaz, Kakcik Nur, Suri Soleheh, norhidana, Ros, Masya, intanfirdaus247, atie yusof, achiek anis, Ibu Lala (dah tahu kan sekarang), Rai Ourkizuna, Munnafendy, Knor, redza, Falsya, aby, Mrs Eady, aanie, ummiross, wanieys aka IbuQalief, Nini D, Aju Mohit, Ekin, Fiza Rahman, ahmad humairi, Seri Kandi Tanah Jauhar, hainom OKje, Cho Zila, KY, Haryati Faizal, Queen Teratal, Suraya Baharun, Eye_Nee, Sara, Kesuma Angsana, nea lopah, Daddy Ziyyad (tak apa lain kali ada masa lagi), Ros_reeza, Mimi Azirah, Qhaifa Nur, yan's cottage, Nur-nba, Zura Tamin, Remy hazza, Makchaq, Munna, Tihara, ieda immi, Ibu Lala, zila norazila, Ujie, IntanBerlian, Ayu, Anim, Cik Nurul Siezuka, eira eixora, Ann Ishak, Mountdweller, Juhariah Johari, Mas Zull, the malay male, Hazwan hairy, Kuazue Mohd, Nastyna, ibuintan, Nora Kassim (terasa dekat dihati) dan sal.

Buat semua terima kasih sekali lagi atas segala doa dan ucapan yg diberi. Syukran jazilan

elly nadyra said...

Happy bday mak zah!

Ema Blog said...

selamat hari kelahiran Mak Zah

Efa Nur said...

selamat hari lahir mak zah :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
hmm..byknye makanan..meriah buat sambutan mcm ni walaupun x de kek..

sanah helwah buat mak zah.. :)

aDisH.sHidA said...

selamat ulang tahun mak zah..semoga hidup ini diberkati olehNya..


C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahh..awal sehari dari tarikh lahir saya
hehe

selamat hari lahir buat mak zah...

:)

Acik Erna said...

selamat harilahir makzah..semoga dirahmati yang esa

wan nurul hezrina abd halim said...

kak..serius tau potong pizza lebih sedap drp potong kek.manis.hehehe..Selamat hari lahir dan semoga Allah memberi keberkatan dan dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur buat mak zah..amin

Deqla manjew said...

raikan mcm ni lagi best...byk betul lauk pauk..sedapnye.. :)

Cheq Kaq said...

Selamat ulang tahun Mak zah..semoga segala keringat dan bakti dia buat keluarga akak dibalas oleh Allah S.W.T

ariana said...

Slmt hari lahir jg buat mak zah..maaf terlewat dikit.moga mak zah sentiasa didlm rahmat Allah..
Tanpa kek pun tp mewah dgn mknan2 lain..:)

Kakzakie said...

Terima kasih juga atas segala ucapan dan doa dari:-

Elly nadyra, Ema blog, Effa Nur, ♥ Cmª shIemª ♥ , Adish Syida, CMA @ CikMoonAdnan, Acik Erna, Wan Nurul Hezrina, Deqla manjew, Cheq Kaq dan ariana.

Terima kasih sekali lagi:)

aizamia3 said...

selamat ulangtahun buat makzah..
kita berkongsi tarikh yang sama.. ;)

Hanny Abdullah said...

Ingatan tu yg penting...tak de kek pun x pe...