Wednesday, April 24, 2013

Tidak puas dengan bendera sana-sini, sms pula tidak henti-henti


82 comments:

Acik Erna said...

Assalam kakazakie...acik pun heran juga..mana dapat no.telefon kita kan..

mamyharraz said...

kempen 24jam depa ni kan kak..
msj masuk jam 3 pagi ohh sweet -__-

Nurulhuda Abdul Latip said...

Setakat ni saya tak dapat sms lagi, hehe

Mia Kassim said...

Assalam kak...
Hubby dapat juga sms lebih kurang camtu..."jika anda tidak mahu Malaysia di landa bala bencana undilah tuuuutt" lebih kurang gitulah bunyi sms tu kak....

aizamia3 said...

kalau dapat pun.. lepas baca saya delete je.. ;)

ummuaidan said...

Rsnya kakak kat sana dapat sms..yg ummu tak dpt sms disini..tp dah mula masuk dalam email 2,3 emails berkempen..huhuhu

❤Kamsiah❤ said...

takat bendera saya tak kisah sgt,yg dok sms tu yg geram...kdg2 kita sibuk buat keje,ada sms..ingatkan hal penting...

izzah said...

undi tu kan rahsia...tension kan bila org duk sms je kt kita...kita ada ilmu, leh nilai mana baik mana buruk....

Fiza Rahman said...

Biasalah tu kak. Bukan perang bendera, sms dan perang pilihanraya kat dalam TV, email pon dorang hantar juga...haishhhh...rimas betul lah.

ckLah @xiiinam said...

Saya tetap pasang Jalur Gemilang depan rumah...

:)

Lya Colours said...

tak pernah dapat sms. dapat risalah ada lah orang bagi tinggalkan kat kete

Aziela said...

Tak banyak sangat dapat sms, tapi bila dapat, saya simpan. Seronok jer dengar pendapat2 diorang nie. Kadang2 dari sms kita dah boleh nilai mentaliti pengirim. Gelagat manusia ada macam2 kan...

Falsya said...

kalau bendera falsya xkisah lagi..sms yg dapat tuh kadang mcm jelik je sbb ayat yg dieorg bg tuh mcm terus nak letakkan hukum org yg dieorg sms tuh..

ummiross said...

Betul tu, setakat bendera takpe lagi, tapi kalau sms, memang rimas juga dibuatnya.

Ulfa Ady said...

Kita pun dapat...tapi ayat lainlah..berjuta org telpon dpt duit sempena PRU!

aby said...

5 thn skali kemeriahan tu dtg,
Sbr jer la. Klu tkat mmbaca msg tu tk mngurankan apa2 pd kita.
Yg pasti sales semua Telco naik melambong ...

CiKPuaNLawA said...

salam pagi rabu kak,

setakat ni saya blom dapat lagi sms macam ni..kawan2 ramai dapat tapi...

Izan Ishak said...

kak zakie, ramai yg dpt sms camni kan. entah dari mana dpt nombor telefon lah tu. mujur izan masih blm dpt apa2 sms lagi setakat ni.

::NureeN:: said...

eh, bkn ker dlm berita ckp.. x leh ada propa mcm ni, hak masing2 kan :P

Muja.. said...

samla kak. saya siap dpt panggilan lagi, ty balik kg x utk mengundi kali ni.. mcm desperate sgt kan :)

fairus mohamad noor said...

eeh..sama lak,saya pun dpt ..selalu jgk..

hainom OKje said...

orang Johor yg duk Johor je kot yang terima SMS tu KZ....
Okje tak da pulak!

Cho Zila said...

nasib belum dapat apa2 sms berbau pilihanraya.. syukur .. email juga tak der lagi.. kot idak di deletekan jer.

Tihara said...

SPAM! kan kak..tau lah kita nak undi mana nanti kan, hee :)

Kakcik said...

Kakcik tak pernah terima sms tu,tapi selalu masuk ke hp suami. Kalau kakcik yang baca, kakcik deletekan saja. :)

JunAina said...

Aina ignore sahaja, dpt delete. Setakat ni yg dpt dari Ahli Parlimen Serdang dan Adun bangi dari dua2 parti yg bertanding.

aTieYusof Family said...

Kempen dimana2 Kak..
sy pun sllu dpt sms dr celcom yg dok pujuk undi ini itu..:)

Ibu Lala said...

Beful tu kak. Rimas la dapat sms kutuk orang sana sini. Ntah mana dapat no kita entah la.

Kak, saya rasa cam nak tumbang dah ni. Penat jaga adik dulu x cover pun lagi. Ni dah abg pulak. Tp nk buat cam mana sbb mmg kn masuk wad. Kena masuk drip bagai. Treatment sama cam orang kena denggi. Demam dah c de. Thanks akk dia dr jauh. Sayang akk ketat ketat.

Cikda said...

salam kakzakie,

cikda pun dapat sama dgn sms kak zakie tu.. ada jugak terang2 dari PKR (siap mention..) hahha..

tapi cikda undi di putrajaya. :)

yela..skang ni tau la ada byk kemudahan, tapi tak yah la nak ganggu privasi kita kan kak.. ?

Ratu Hatiku said...

Oo kakak dpt sms mcmnie ya..saya xpernah dpt.. sekarang ni dekat KL rumah2 org pun dah xnmpk penuh dgn bendera2 parti....

Uncle said...

Office saya berada di kawasan undi Lembah Pantai. MasyAllah...meriah sungguh minggu lalu.....maklumlah office kat tepi sekolah untuk penamaan calon!!!!

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

gunakan segala kemudahan yang ada!

Ujie said...

Saya pon dpt sms tu. camne dia tau saya org johor ek?
Sbb saya ni dah terlalu lama tak stay johor.
Ic kot..

QueeN TerataI said...

nak meraih undi begitulah kita.. ape2pun kitalah kena bijak memilih.. pilihan di tangan kita..

Munnafendy said...

byk pulak duit diorg kan nk berSMS bagai... -.-*

eMMe said...

fuh! canggih gak depe ni.. siap sms lak tak cukup pacak bendera kat tepi jalan.. pacak mesej kat hp kita lagik tuhh dia... heheheh...

Kak Zakie, apakah pilihan anda?
heee~

Z ie said...

macam2 lah bila nak dekat dah ni.. moga pilihan kita tebaik untuk semua.

redza said...

menganggu ketenteraman tu

Qhaifa Nur said...

selagi tak selesai pilihanraya Kakzakie...time inilah mereka pancing kita semua he..he..

KY said...

KY pun ada terima juga, tapi tak kisahlah...lagipun tak rugi kita

amirah said...

makin lama makin hebat kempen kan kak...berubah dari zaman ke zaman...

Kella said...

macam macam kempen datang la ni...
hehe..
undi adalah rahsia... =)

Jue said...

yg pentingnyer..undi anda adalah secret...hek3

yan's cottage said...

biar dia kempen puas2 kita tengok sapa menang he heee....yan tak termakan dek hasutan....

JaSSNaNi said...

saya tak dpt sms.. tapi hubby dapat.. hari2 lak tu.. hehehehhe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

aaah kak betul tu sehari tu dua tiga kali dapat mesej..

Mrs Velentine said...

ada pula begitu..mv tak dapat msg mcm ni

Deqla Manjew said...

deqla x penah lak dpt sms psl PRU.. tp bab bendera tu xleh kata apa la... selagi lom abis PRU gitu la gamoknye.. kdg2 mengganggu pandangan..huhu...

makchaq said...

Makchaq dari dulu dapat.. tapi la ni lagi banyak, siap video klip la..
Buku mengutuk2 pun dihantar ke rumah.. nampak macam takut sangat..

Tapi dapat jugak gula, milo, biskut, susu pekat dan bendera sehelai.. dalam beg kertas tertera gambaq calon dan isterinya..

Daddy Ziyyad said...

aik? Saya pun dapat la SMS ni kakzakie...hahaha..mana dia tahu kita org Johor ek?

ariana said...

Assalam..biasa lah kak, musim memancing ni..memancing undi..hehe

sarah said...

pru fever..biasa la..tu blum kira pamplet yg sampai kat rumah lagi...

Eye_nee said...

Macam2 cara mereka kempen tuk Parti masing2 kan kak...ada juga saya terima msg2 mcm ni...saya baca dah tu delete..tak mahu terganggu niat yg satu utk pilih siapa pemerintah nnt...

lieyalatif said...

Perang kempen skrang kak...lieya ni nak cepat jek pru abis sbb semak tgk bendera kak hahahahaah

Akak nak tau, lieya ni siap dpt surat lagi kak suruh undi parti tu...parti ni ...adoi dasat kak ....

HeNRieTTa JoSe said...

ooo...gtu gaya pown ada yea akk...

Riedaffya ibrahim said...

bukan takat perang bendera,...perang sms sekali..bab mngundi, pilih yg tebaik kak

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..
huhuh.. samalah.. maklumle.. dah sibuk berkempen sana sini.. :p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhuhu sampai ke sms?? huhuhuhu

Nafira usof said...

bersabar jer lah sampai habes pilihan raya~ berkempen jer lah dorang skrg nih~

hajar said...

average sehari dapat 3 sms.... tu belum kira email & flyers yg hantar kat rumah.... pening dah tgk...

are_lin@yu said...

moga kita bjak mmlh pemimpin ;-)

izan mama mia said...

deman pilihanraya,..... sabar sajalah kak//..

aizu's life said...

hihi.. bese la tu kak.. macam2 cara diorg buat utk raih undi.. smoga pilihan kita nnt tepat :)

ieda immi said...

aah tension kan kak
saya disini siap ada dpt sms video clip promote BN layie ..
eiiiiii tension !

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Agaknya kebanyakan daripada kita dapat SMS seperti ini..berkempen sungguh-sungguh nampaknya..ada yang tanya pula nak undi BN atau PR..apa-apapun tunggulah keputusannya.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

sama.. huuu (T___T)

Liza @ Adzriel AB said...

strategi promosi/kempen tu... syukurlah hp saya tak de dpt camtu setakat ni. apa pun selamat mengundi... pilihlah yg terbaik demi masa depan anak cucu kita. moga Allah berikan kita yg terbaik. amin.

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum...emmm saya pun pernah dapat beberapa sms dari no2 yang tdk dikenali...juga kempen utk pilihanraya....

Ati Masrif said...

salam kak,

rasanya 1 malaysia semua dpt sms ni

baru saja kat surau td kami bercerita
psl sms yg mengganggu nih

ANIM said...

saya orang johor duduk kedah pun dapat sms yang last tu...rasa macam nak balas balik je, IKUT SUKA AKULAH, hihi

p/s mungkin kemeriahan bendera di utara berbeza dengan kemeriahan di selatan

ibuintan said...

kempen mendesak nampak gayanya kali ni... sy pun dapat tp ayat lain

Ummi Iman said...

Saya pun dpt tak henti2 juga. Tp buat tak tahu. Rasanya ini taktik utk tahu penyokong siapa yg lebih ramai ;)

BUNDA a.k.a KN said...

bunda pun byk kali dapat sms cmni...mana depa dpt no kita , tu yg geram tu..bunda tak layan..delete jer..

Kakzakie said...

Kakak rasa mereka trace dari nombor telefon kita kalau bermula dgn no. 7 biasanya dari Johor itu yg dia boleh agak. Tapi SMS yg kakak dapat macam-macam termasuk ini salah satunya.

Terima kasih kepada semua:-

Acik Erna, Mummyharraz, Nurulhuda Abd Latip, Mia Kassim, aizamia3, ummuaidan, Kamsiah, izzah, Fiza Rahman, ckLah@ xiiinam, Lya Colours, Aziela, Falsya, ummiross, Ulfa Edy, aby, CikPuanLawa, Nureen, Izan Ishak, Muja, Fairuz Mohamad noor, hainom OKje (kakak rasa ramai yg dapat walau dah migrate duduk luar Johor), Cho Zila, Tihara, Kakcik, JunAina, Atie Yusof, JunAina, Ibu Lala, Cikda, Ratu Hatiku, Uncle, Seri kandi Tanah Jauhar, Ujie, Queen Teratal, Munnafendy, Emme, redza, Zie, Qhaifa Nur, KY, Kella, amirah, Jue, Yans' cottage, Jassnani, Mrs Velentine, Lizz@haslizalizz, Deqla Manjew, Makchaq (dpat biskut, gula tu yg best makchaq), Daddy Ziyyad (dia tahulah doc kita org Johor), Sarah, ariana, Eye_nee, Lieyalatif, Henrietta Jose, ♥ Cmª shIemª ♥, Riedaffya ibrahim, CMA @ CikMoonAdnan, Nafira usop, hajar, Are_linayu, izan mama mia, aizu's life, ieda immi, werdah (kita pilihlah aje kan kak werdah mana yg terbaik), eeiyss, Liza @ Adzreil AB, Sue @ Nenie, Ati Masrif, Anim (kalau ikut hati ye Anim - tapi malas nak layan), ibuIntan (macam-macam bentuk sms cikgu), Ummi Iman dan Bunda aka KN (ingatkan sms dari kawan ke siapa kan kisahnya pasal undi - malas betul kan KN).

Buat semua terima kasih sekali lagi.

Cik Puan Fadli said...

abaikan je kak...saya xde plak dpt sms...tp kawan sy pengguna celcom, sehari dekat 10 msg dia dpt..gila betoi!

Mimie_Zatun said...

bukan setakat mesej je..
ade yang siap call suruh kita mengundi.
Addoii.. sabar je la..

♥ ROS ♥ said...

Aduhai..ros jarang dpt msg mcm tu..mungkin sbb xbdaftar kot.. Kekekke

Puan Kutu said...

mg rimas tp sy buat takpeduli je..setiap undi adalah hak memasing..undi adalah rahsia..tp taun nie sy tak dpt nak ngundi.hiks..

Kesuma Angsana said...

kdg2 tu cukup rimaslah bila SMAS begini masuk bertalu2.. bukan boleh dapt undi tapi mengundang benci pula nnti !

Nini D.. said...

Undi adalah hak kita sendiri.itu sebablah ada slogan ' undi adalah rahsia `

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....betul la mas pun pernah dpt sms mcm ni...undi hak kita tak boleh dipaksa2kn...

Nastyna said...

Melobi selagi boleh.