Wednesday, October 31, 2012

Nasi goreng adik punya, sandwich papa/mama punya





77 comments:

Huda said...

Sandwich tu guna roti oat yea, sangat sihat kak..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..acik terpikat dengan adik punya..sedap tu nasi goreng buat sarapan pagi ni

~ yus ~ said...

berkenan dengan nasi gorengnya kak....mengancam.

Aju Mohit said...

sedapnya mama punya, even sandwich tapi mengenyangkan :)

Kakcik Nur said...

Kakcik dah beli nasi goreng tadi, tapi belum dimakan lagi... :)

Aisy Nasiha said...

nak sikit nasi goreng, nampak sedap je... sejak menyusu anak ni perut saya tak tahan kalau pg makan roti je, mmg cepat lapar jadinya... anak lelaki kuat menyusu..

Lya Colours said...

sandwich best

Ibu Lala said...

tu buat sendiri ke kak. Menarik. saya breakfast pulut cicah ngan rendang dan serunding je pagi ni..

MystoryPic said...

mama punya minum oat lah... jaga kesihatan

Myra Jay said...

Sedapnya tengok sandwich, dah lama tak makan :D

redza said...

wah!! semua sandwich tu mama & papa je ke yg makan

rATu kEBaYA said...

sedap nampaknya nasi goreng tu...

fiza said...

Saya punya?..hehehe...

Sedap plak tgk nasi goreng ngan roti tu ☺☺

Rai Ourkizuna said...

saya suka sandwich tuna.. eh tetiba.. hahaha..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

sedapnye nasi goreng tu kak...mesti adik makan habis.....

faraherda.razalan said...

Mkn bile nie kak?

adyna said...

ermm..en babah lak dah pesan jangan letak nasi dia banyak2 sebab bdn dah bert nak bawak hehehe pjk(perut jalan kedepan)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nmpk sedap nasi goreng adik

aizamia3 said...

dak Kakak cukup suka kalau dapat nasi goreng.. ;)

cheqna said...

sempat gak menggoreng nasi utk suami pagi ni

NM03 said...

nasi goreng...nyum2

roti... vah vah vah...

kapit ngan aper tu

Yaya Azura said...

Kalau yaya nk mkn sndwich dulu..lepas tu nk makan nasi goreng pulak..hihi

Qhaifa Nur said...

sedapnya nasi goreng, adik buat ke...
dapat makan sandwich sekarang sedapnya Kakzakie.....

Ros said...

Assalamualaikum Kakzakie,

Haaa...dua2 sedap nih he.he...

Sari Yusa Ibrahim said...

errrrr.. kalau saya dua-dua saya punya, hehehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedapnyer nasi goreng dan sandwich tu kak

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....akak....pos la nasi goreng sni sket....hehehe....

aanie said...

perghh...sandwich roti wholemeal ek kak? cepat kenyang tu...

anitadiana said...

anak-anak ita pun suka makan nasi goreng..daripada benda lain-lain..selain nasi lemak kak...

Kesuma Angsana said...

alhamdullilah rezki dari ALlah kak!

norhidana said...
This comment has been removed by the author.
norhidana said...

mama n papa nyer diet yek

Suraya Baharun said...

Nyummm...Nyummm..sedap nye..

wahida said...

tu roti org diet tu...

akak tgh diet ke?

ibundo said...

alhamdulillah... syukur pada rezki yang diberi

JunAina said...

Jun akak kena ambik sarapan berat coz makan tengahari jarang ambik. Kalau plan for lunch dgn kawan2 memang Jun makan roti je pagi.

hainom OKje said...

Kakzakie jaga kesihatan nampak!!!....he..he... OKje pun suka jugak tuuu!

Leeza Eelza said...

Sedapnya nasi goreng tu..!

Deru Ombak said...

Kakak...
Dual pun sodap.. Menjana tenaga sementara tunggu lunch.

KakNi said...

rasa lapar lah pulokkkk....

PinkUmmi said...

sandwic gune wheat bread ye...sgt bagus

BERT said...

tgk 2-2 maknan tu lpr terus jdnya huhu

Aien Alien said...

selalu sarapan dengan nasi goreng. jarang2 pekena sandwich..hehe

Daddy Ziyyad said...

sandiwich ni bagus kalau nak diet ;)

Murni Alfathunnisa said...

kadang-kadang suka jugak buat sandwich guna wholemeal bread..berkhasiat tu.

nasi goreng nampak sedap!

mama ju, said...

salam sejahtera KZ

Wah, memang amalkan makan roti outmeal ek? bagus..bilalah mama nak ikut diet mcm tu1

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Nyam-nyam.. Sedap. :-)

azi said...

antara nasi goreng dan roti sandwich tu, mestilah saya pilih nasi goreng...he..he..

Ujie said...

roti wholemeal..terbaik!

saya tak lalu nak mkn roti wholemeal ni, ada campuran sikit bolehlah.

Cikgu Ma said...

wah..oat bread...saya kurang gemar kak roti tu...gardenia putih yg biasa tu jerr saya suka...

Tihara said...

as salam kak

sandwic tu macam dalam food channel..ske tengok tp tk penah try buat dgn roti tu :)

ieda said...

oo papa mama makan yg sihat yee .. baguss !
saya pun selalu guna yg roti ada ots tuu kak .. sedap kan ..
kalau dah x der sgt baru pakai yg biasa2 tu ;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Lama saya tak makan roti oat.. rasa teringin pulak.

are_lin@yu said...

sedapnya terasa lapar pulak..hihi

Rinna said...

Nasi goreng tuh nampak sedap laa kak.. :)

syiela said...

saya pilih sandwich nyum nyum :)

Cho Zila said...

sandwich kalau rajin macam stail adakan... kena usaha sikit... dahler sihat sedap lak tu..

Mummy Akmar said...

Simple dan menarik. LIKE!!!

Jom singgah Style Me Gorgeous By Qashmere ada baju untuk semua serta plus size. Nantikan koleksi terbaru dalam minggu ini.

Hazmin said...

Macam sedap je ni.. Hehe.. Kalau dah buat dan masak sendiri, apa je yang tak sedapkan.

Papa Mifz said...

simple tapi nmpk sungguh menyelerakan....:)

::NureeN:: said...

petang2 mcm ni lapaq la tgk sandwish tue hehhee

Mamamya said...

tgk sandwich akak ni baru perasan lia mmg dah terlalu lama rasanya x buat/x makan sandwich... selalu klu beli roti sapu jem atau celup milo jer... :)

nasi grg menu kegemaran lia sekeluarga... :) klu buat suka letak sayur byk2... hehe

ckLah @xiiinam said...

Serupa sarapan yg sedang ditayang di blog ckLah....

nabilah_2908 said...

roti wholemeal yg berkhasiat..tapi saya tak bape suka...hehehe...

amirah said...

aik, papa mama diet ke?

Nazayiena said...

Sedapnya sarapan mkn nasi goreng dan sandwich sekali.....

Jna marcello said...

amboii lagi bnyk adik dari papa hihihi ;)

Norzie hany said...

Sedapnya roti tu,selalu makan cicah air tea....tak pernah pulak buat sandwich.Boleh cuba buat nanti.

izan mama mia said...

ingat masa mengandung dulu,..mmg makan roti tu...sekarang mia mmg suka makan roti..

azieazah said...

Nak dua-dua, boleh? hehehe

eelobor said...

wahhh... yang mama punya?

Kakzakie said...

Untuk pengetahuan kawan-kawan, adik merupakan penggemar nasi goreng tidak kiralah nasi goreng cina, kampung (jgn pedaslah) dia suka. Roti di rumah kakak biasa beli gardenia ini. Tak kiralah makan dgn jem/buat sandwich atau apa juga. Tapi bukan kerana diet ye kawan-kawan. Kakak tak boleh berdiet - sebab kakak kuat makan hihi...

Roti yg empat segi itu pertama kali kakak beli (massimo) biasa kakak beli yg empat segi (gardenia) potong jadilah segitiga.

Terima kasih buat semua yg sudi memberikan komen dan tidak lupa pada yg sudi menjadi teman Titisan Nurani:-

Huda, Acik Erna, Yus, Aju Mohit, Kakcik Nur, Aisy Nasiha, Lya Colours, Ibu Lala, MyStoryPic, Myra Jay, redza, Ratu Kebaya, fiza, Rai OPurkizuna, Lizz@mummycute, faherda.razalan, adyna, Lydia Miza, aizamia3, cheqna, NM03, Yaya Azura, Qhaifa Nur, Ros, Sari Yusa Ibrahim, Waniey IbuQalief, Henrietta Jose, aanie, anitadiana, Kesuma Angsna, norhidana, Suraya Baharun, wahida, ibundo, JunAina, Hainom OKje, Leeza Eelza, Deru Ombak, KakNi, PinkUmmi, Bert, Aien Alein, Daddy Ziyyad, Murni ALfathunnisa, Mama ju, Pokok Manggis DR, azi, Ujie, Cikgu Ma, Tihara, ieda, Miss Mirror aka Sam, Are_linayu, Rinna, Syiela, Cho Zila, Mummy Akmar, Hazmin, Papa Mifz, Nureen, Mamamya, ckLah@xiiinam, nabila_2908, amirah, Nazayiena, Jna Marcello, Norzie hany, izan mama mia, Azieazah dan eelobor.

Terima kasih buat semuanya sekali lagi.

IntaNBerliaN said...

roti tu nampak cam best lak.. sy biasa guna roti yg kosong tu.. yg warna putih tu...

Kasih Salina said...

saya suka roti tu..

Mia Liana said...

sofea pun suka makan nasi goreng.... sedap ke tak sedap ke.. dia tetap makan...

zila norazila said...

sedap tu kak..zila pun sama mcm adik ..nasi goreng paling zila minat..sedapp:)

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat: -

IntaNBerlian (kakak suka ini sebab ada biji-biji yg boleh dikunyah sedap), Kasih Salina, Mia Liana dan zila norazila.

Terima kasih dari kakak:)