Tuesday, July 9, 2013

Ahlan wasahlan ya Ramadhan

Ahlan wasahlan ya ramadhan
kehadiranmu amat dinantikan
kepada semua rakan taulan
ampun dan maaf semua kesilapan

Ahlan wasahlan ya ramadhan
lapar dan dahaga satu kemestian
terikat terkunci semua syaitan
zikir dan tasbih disetiap pernafasan

Ahlan wasahlan ya ramadhan
tadarus al-quran di sana sini
agar dapat dijadikan bekalan
ketika izreal menghampiri diri

Ahlan wasahlan ya ramadhan
merintih si kecil menahan lapar
maghfiroh Mu kami dambakan
teguh iman dan sentiasa sabar

~~ Bersama menggapai untuk mendidik rohani dan jasmani di bulan ramadhan.~~

88 comments:

Masya said...

salam ramadhan yer kak....

norhidana miswan said...

selamat berpuasa utk akak sekeluarga...

Ummi Iman said...

Selamat berpuasa k.zakie sekeluarga. Semoga ibadah kita diterima Allah. Amin.

Bin Muhammad said...

Selamat berpuasa. Masa yg di nanti kini tiba...Semoga di beri kesihatan untuk menjalankan ibadah dengan lebih sempurna dan cemerlang!
Berterawih kita malam ini akak ye...Insyaallah

Myra Jay said...

Salam Ramadhan buat akak sekeluarga :)

Malam ni dah mula terawikh kan :D

mama_ka0ri said...

Selamat berpuasa buat kak zakie sekeluarga..

harap Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya..

# duk pikir sahur nanti nak masak apa..:)

lia said...

salam ramadan kak...

Fiza Rahman said...

Salam ramadhan dan selamat berpuasa buat akak & family.Semoga ibadah kita bukan hanya dibulan ramadhan sahaja, tapi dibulan² yang seterusnya.

lieyalatif said...

salam ramadhan al mubarak buat akak sekeluarga....semoga ramadhan kalini kite mendapat keberkatan dari NYA...in sha Allah....

akak dahpi pasar ke tambah stok barang basah tuk masak bebuke n sahur nanti heheheeh...lieya simple2 jek kak....

Fazleyatul Aini said...

selamat menyambut ramadhan kak =)

Aisy Nasiha said...

selamat membanyakkan ibadat di bulan mulia ini. semoga lebih ceria kali ni..

saya nampaknya di rumah jaga anak anak kecil lagi tahun ni, tak dapat nak bertarawih..

HeNRieTTa JoSe said...

awl pg td telefon bonda....dengar suara ceria bonda...kurang resah dihati....moga ramadhan ini terus mendamaikan jiwa rietta....seperti ramadhan ramadhan yang lalu...

psss...setakat repair sket bleh lerr akk...orang kampung...men ketuk ketang sket...asal bleh guna...hehehe...

Puan Kutu said...

selamat menyambut ramadhan juga dr sy buat kak zakie sekeluarga

faraherda.razalan said...

Slmt berpuasa kak!

faraherda.razalan said...

Slmt berpuasa kak!

Lydia Miza said...

Selamat menyambut ramadhan buat kak zakie dn keluarga

Angah said...

Selamat Berpuasa untuk akak sekeluarga...

Kesuma Angsana said...

sama2lah kita bermaaf2an ye kak. Neway selamat berpuasa juga ye , moga amalan2 kita kan diterima oleh Allah swt In Shaa Allah

NEKCIK said...

Selamat mnjalani ibadah puasa semuga kita sihat utk melakuksn yg terbaik di bulaan yg mulia ini..ye kakzakie

KY Atie said...

InsyaAllah akk, selamat menunaikan ibadah puasa, maaf zahir batin dr KY

aizamia3 said...

selamat berpuasa buat akak dan keluarga..

psstt: kalau rumah kita dekat.. mesti bertambah meriah.. ;)

ummiross said...

Alhamdulillah, bulan mulia yang dinantikan tiba jua.
Selamat menjalani ibadat puasa ye Kakzakie, semoga Kakzakie dan keluarga diberi kesihatan yang baik untuk beramal ibadat. Maaf zahir batin ye.

Aziela said...

Saya pun nak minta maaf sekiranya ada salah dan silap dan terguris perasaan akak sepanjang kita bersahabat di alam maya ni. Semoga Ramadhan kali ini dapat kita sempurnakan sebaik mungkin. Amiin.

Ratu Hatiku said...

Salam ramadhan buat kakak dan keluarga..

aTieYusof Family said...

Salam Ramadhan Kak..
moga puasa kali ini membawa lebih keberkatan pd kita semua..
sama2 mendidik diri...:)

mama maman aka yana said...

salam ramadhan buat akak dan family..:)

ct rahani said...

salam ramadhan untuk akak sekeluarga..

*k.zakie, ramadhan ni sy n suami ader bukak gerai kt bazar adda height.. mana tau balik keje lalu adda height jemput la singgah.. boleh rasa ayam madu yg kami buat.. :)

Asyifa Mustaffa said...

Selamat menyambut ramadhan buat k.zakie sekeluarga..
maaf jika ada salah dan silap dari syifa...sepanjang berbw nie...:)

wahida said...

selamat berpuasa kak...

Mila@Rimbun said...

Selamat menyambut dan beramal di bulan Ramadhan yer kak zakie`

QueeN TerataI said...

salam ramadhan kak... selamat menjalani ibadah puasa sebaiknya...

Haslinda Sadiken said...

salam ramadhan yg mulia buat akak sekeluarga :)

aby said...

Salam kz,
Selamat mnyambut ramdan dan selamat berpuasa. Orak pandey ngawe pantun la

Mia Kassim said...

Salam Ramadhan dan Selamat berpuasa Kak !

Qhaifa Nur said...

bertemu lagi ramadhan kali ini kakzakie...
moga kita semua diberi keberkatan dibulan yang mulia ini...

selamat berpuasa buat kakzakie gan famili...

mama_saly said...

salam ramadhan buat kakak sekeluarga..:)

adrianna syaz said...

Salam ramadhan akak..salm kenal.sya folo blog akak :)

Sarah Talib said...

Assalamualaikum kak Zakie...
Salam Ramadhan semoga beroleh keberkatan dan kesejahteraan buat kita semua...

Eye_nee said...

Selamat Menyambut Ramadhan Yg Mulia kakzakie...

Zee Suhaini said...

selamat menyambut ramadhan yer buat akak sekeluarga.. ;p

redza said...

selamat menyambut ramadhan kak

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam kakzakie,

Selamat menjalankan ibadat puasa dan ibadat lain-lainnya dalam bulan yang penuh keberkatan ini untuk kazakie dan keluarga.

Pohon maaf atas salah silap ketika berblog yer.

Nini D.. said...

Selamat berpuasa & selamat menunaikan tarawikh kak :)

||aLeaSaRa|| said...

amin..amin...amin..suka ayat2 di atas.salam ramadhan juga ye kak...jangan lupa bangun sahur he3...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

selamat berpuasa kak :)

Papa Mifz said...

selamat berpuasa buat akak sekeluarga yer...:)

Rinna said...

Selamat berpuasa utk Kak Zakie sekeluarga..

s a r said...

assalamualaikum kak.

selamat berpuasa buat akak dan family. :)

ummuaidan said...

Ahlan wassalam kakak
selamat menyambut puasa..semoga bertambah amal & barakah..selamat berterawih gak mlm nie..:)

azi said...

Selamat Berpuasa buat kakak sekeluarga..:)

Temuk said...

Assalam KAKZAKIE
Untuk kakzakie sekeluarga diucapkan selamat menyambut kedatangan Ramadhan mulia dan mengumpul segala ganjaran yang Allah sediakan sepanjang bulan penuh keberkatan ini.

Deqla Manjew said...

salam ramadhan.. selamat berpuasa.. ;)

ANIM said...

salam ramadhan kakzakie..semoga beroleh puasa mabrur

JunAina said...

Salam Ramadhan kak...selamat berpuasa dan selamat megejar pahala berganda di bulan mulia ini.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

selamat menjalani ibadah puasa kak …..semoga kita sambut ramadhan kali ni dengan penuh iman dan taqwa..

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakzakie

Selamat menyambut Ramadhan yang mulia lagi penuh keberkatan. Semoga dipermudahkan Allah untuk kita semua melakukan aibadah puasa dan amalan soleh yang lain dalam bulan mulia ini dengan sebaik-baiknya..aamiin

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakzakie

Selamat menyambut Ramadhan yang mulia lagi penuh keberkatan. Semoga dipermudahkan Allah untuk kita semua melakukan aibadah puasa dan amalan soleh yang lain dalam bulan mulia ini dengan sebaik-baiknya..aamiin

❤Kamsiah❤ said...

selamat menunaikan ibadah puasa...sama2 kita mengejar ganjaran yg dijanjikanNYA..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..salam ramadhan

Sayangku Zie said...

ahlan wasahlan... bulan yang di nati2.. semoga berkat dan amalan diterima

Hanis MY said...

salam ramadhan kak zakie

Tuan Juhaida said...

Selamat berpuasa akak!jgn lupa bersahur nanti.

Ema Johari said...

selamat menyambut puasa esok hari kak..

BERT said...

nice.. selamat berpuasa.. moga ramadan kali ini mendapat keberkatan danamalan dan doa diterima aminnn

Nafira usof said...

salam Ramadhan jugak buat Akak..:)

Mizz Aiza said...

selamat menjalankan ibadah puasa..

cikguNae said...

Selamat Menjalani Ibadah Ramadhan juga utk k.Zakie sekeluarga...
Semoga Mendapat keberkatan segala amalan... Amin

Amanina Mads said...

selamat berpuasa buat akak sekeluarga :)
tak sabar nk puasa..

zana fahmi said...

Selamat menjalani ibadah puasa kakzakie seisi keluarga. Dah buat kuih ke? tahun ni zana mogok!!

eira eixora said...

salam ramadhan kakak

kasih ibu jua said...

Salam kak
selamat menyambut ibadat puasa, mohon ampun maaf di atas salah silap dan segala galanya
Salam ramadhan al-mubarak..

Juhariah Johari said...

Selamat berpuasa KZ!

Aine Ainun said...

salam Ramadhan Kak zakie..
Sama2 maaf ya kak..=)

jaakechik said...

selamat berpuasa gak dari jaa.... (^_^)

~cik atin~ said...

salam ramadhan kareem kak :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

salam ramadhan sis...

aizu's life said...

selamat menjalani ibadah puasa buat kakak & family.. smoga dikurniakan kesihatan yg baik, utk terus beribadat kepada-Nya.. Aminnn..

*rindu sgt RAMADHAN.. Alahmdulillah, masih bkesempatan menemuinya pd thn ni :')

hainom OKje said...

Selamat berpuasa kanda, ampun maaf dipinta andai terkasar bahasa.....semoga kita mampu mendidik nafsu yang buas ni ( tu dindalah tu ...hehe )
Pukul berapa bersahur pagi tadi?

hainom OKje said...

Selamat berpuasa kanda, ampun maaf dipinta andai terkasar bahasa.....semoga kita mampu mendidik nafsu yang buas ni ( tu dindalah tu ...hehe )
Pukul berapa bersahur pagi tadi?

MOKCIK AZWA said...

Selamat berpuasa Kakzakie sekeluarga..

Cho Zila said...

selamat berpuasa akak... lama saya tak kesini .. sejak computer kat opisni tak leh nak komen kat banyak blog kawan2 rasa malas nak berblog walking...
apapun semoga Ramadan ini akan membuatkan kita lebih baik dari yang sudah2...

elly nadyra said...

Selamat berpuasa kak. Semoga kita semua diberkati.

Kakzakie said...

satu ramdahan kini menjelang
umat islam semua berpuasa
terima kasih bukan kepalang
kepada komen teman semua

Masya, norhidana miswan, Ummi Ima, Bin Muhammad, Myra Jay, mama_ka0ri, lia, Fiza Rahman, lieyalatif, Fazleyatul Aini, Aisy Nasiha, HeNRieTTa JoSe, Puan Kutu, faraherda.razalan, Lydia Miza, Angah, Kesuma Angsana, NEKCIK, KY Atie, aizamia3, ummiross, Aziela, Ratu Hatiku, aTieYusof Family, mama maman aka yana, ct rahani, Asyifa Mustaffa, wahida, Mila@Rimbun, QueeN TerataI, Haslinda Sadiken, aby, Mia Kassim, Qhaifa Nur, mama_saly, adrianna syaz (terima kasih follow, kakak dah folow adrianna juga), Sarah Talib, Eye_nee, Zee Suhaini, redza,Mak Long a.k.a Kunang-kunang, Nini D.., ||aLeaSaRa||, C.M.A @ CikMoonAdnan, Papa Mifz, Rinna, s a r, ummuaidan, azi, Temuk, Deqla Manjew, ANIM, JunAina, (Lizz) http://haslizalizz.com/, Werdah, ❤Kamsiah❤, Acik Erna, Sayangku Zie, Hanis MY, Tuan Juhaida, Ema Johari, BERT, Nafira usof, Mizz Aiza, cikguNae, Amanina Mads, zana fahmi (kakak ingat kaka pun nak mogok jugalah hihi...), eira eixora, kasih ibu jua, Juhariah Johari, Aine Ainun, jaakechik, ~cik atin~, nuyui a.k.a miss YUI, aizu's life, hainom OKje (makan simple aje dinda - sayur bening dan ikan goreng), MOKCIK AZWA dan Cho Zila.

Hari ini kakak bercuti
terima kasih sekali lagi:)

wawa syaida said...

selamat berpuasa dan semoga kesihatan kita semua baik-baik hendaknya

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie...

alhamdulillah.. selamat berpuasa buat akak sekeluarga ya.. :)

tenku butang said...

salam ramadhan yea..

PiNkYCaT said...

assalamualaikum kakzakie. lame PC tak berblogging...sori ye...hari ni baru berkesempatan nak berBW. Selamat berpuasa buat kakzakie sekeluarga:)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

salam ramadhan kak=)