Friday, July 12, 2013

Rezeki dari Beijing

Sibuk membuat persiapan raya
solat terawih jangan dilupa
dalam hati tertanya-tanya
kiriman siapalah yang tertunda
Selasa, 09-07-2013 - Sampai di rumah pukul 1:13pm. Waktu ini rumah memang tidak berpenghuni. Mak Zah pergi menjemput adik di sekolah kebangsaan. Aku dan hubby pula bekerja. Rabu, 10-07-2013 pula cuti umum bagi negeri Johor. Jadi semalam baru barang dapat kami ambil di pejabat pos.
Milik aku - Sudah tertulis memang ini menjadi milik aku walau tertunda masuk hari ketiga baru dapat dimiliki.
Penuh masjid dengan jemaah
sungguh bersyukur alhamdulillah
murah rezeki erat ukhuwah
pemberian Anim diterima sudah

Secebis titipan - Adik paling suka apabila ada kiriman comel khas buat dirinya. Dua kali dia membaca dan ditekankan pembacaannya pada ayat "Keychain itu untuk adik"
Cantik-comel-menarik - Walau untuk adik tetapi ahli dalam keluarga kami tetap mengabadikan setiap pemberian di dalam almari khas (tempat dimana piala anak-anak kami simpan).
Selasai solat imam berdoa
makmum pula mengaminkannya
bukan satu tetapi dua
Allah jua mampu membalasnya

Beg telekung - Pantang ada beg baru cepat saja telekung terus dibawa masuk ke dalam 'rumah' yang baru ini. Boleh saja untuk kegunaan lain tapi sebab sekarang tengah musim terawih seronok juga menggayakan beg baru dari Beijing ini.
Simpan - Gantung bersama 'teman' yang lain. Duduknya bersebelahan dengan keychain dari Nini D dan Kakcik Nur Seroja
Lumrah berpuasa letih terasa
namun ganjarannya semua tahu
syukran jazilan Anim dan keluarga
dari kami di Johor Bahru

~~ Walau persahabatan di alam maya, andai ada izin Allah pasti suatu masa akan bertemu juga.~~

86 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..rezeki akk..

Eye_nee said...

Murah Rezeki kakzakie....syukur punya sahabat maya yg sungguh baik hati...

Pn.bayu said...

Saya suka ayat lassstt sekali... moga diizinkan Allah untuk itu..amin.

wawa syaida said...

rezeki...beg dan keychain yang comel :)

Asyifa Mustaffa said...

rezeki lgi tu kak....alhamdulillah...seronok juga kan kenal kwn2 di alam maya ni...:-)

Fazleyatul Aini said...

comel beg tu kak

Zee Suhaini said...

rezeki ramadhan ni kak..

BungaTulip said...

Rezeki Ramadhan tu kak

Bin Muhammad said...

Mesti anggun bergaya akak pergi terawih dengan beg cantik dari beijing :)
Hati2, ramai yg memandang, takut2 nanti hilang...hehe
Murah rezeki akak.

Kniedaz said...

cantik beg beijing tu.. ^_^

MAZLIZA ABD RAZAK said...

bestnya..
alhamdulillah rezeki.

mama_ka0ri said...

Alhamdulillah..rezeki di bulan Ramadhan..:)

Irfa said...

seronok ada kawan yang baik2 kan kak?sy pun sama..kalau dpt hadiah beg mesti terus tukar ;)

Sura Mohd said...

rejeki..alhamdulillah..memang bergaya la akak pegi masjid nanti..cantik beg telekung tu..:)

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah...

Mizz Aiza said...

alhamdulillah.. rezeki adik.. comel keychain tu kakak.. semoga persahabatan berkekalan..

are_lin@yu said...

cmelnya kak..alhamdulillah rezeki dr jh tu..hihi

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

baik-baik, Kakzakie.. jangan sampai patah telinga piala tu, hehehehe...

hatinya baik ramai yang sayang,
itulah dia Hajah Zakie Purvit...

:-)))))

izan mama mia said...

dapat hadiah lagi,,,mmg terharu kan rasanya..

Qhaifa Nur said...

hadiah dari teman buatkan kita rasa hepi Kakzakie..
rezeki buat Kakzakie dan adik juga juga...cantik

wahida said...

Alhamdulillah...rezeki buat akak dan adik...


cantiklah beg tu kak..

aizamia3 said...

adiklah paling seronok.. ;)

Penjejak Mimpi said...

Cantik lah beg tu kak.. Tp yg paling happy pastinya adik.. kan?

Uncle said...

Beg raya tuh...

Rinna said...

Bestnya dtp souvenir.. Alhamdullillah rezeki..

Munnafendy said...

org pos tu xcall ke? slalunya sy kat cni kalau rumah xde org diorg call...

*adik mesti la yg paling happy kan? dh mcm vip nama ada dlm surat..hehe

Acik Erna said...

Alhamdulillah kakzakie..rezeki..
acik memang teringin sangat nak bertemu ngan kakzakie

Muja.. said...

Alhamdulillah, murah rezeki akak & anak2.. InSha Allah nanti kita bertukar tukar pulak yer :)

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah.. rezeki Kak..
cantik beg tu..sesuai sgt utk telekung..

ismaliana sulaiman said...

salam ramadhan kak....

alhamdulillah cantik beg n key chain tu.. kat umah ni klu dapat key chain b'rebut anak2 nak gantung kat beg sekolah.. :) lps tu x panjang lah hayatnya...

ct rahani said...

cantik keychain n beg telekung tuh kak.. sy belum berkesempatan nk gi terawih lagi.. awal2 ramadhan Allah dh bg cuti..

ummuaidan said...

alhamdulillah,rezki dibulan puasa yer kakak..cantik tuh beg tuh..mmg elok buat bubuh telekung bagai..moga ukhwah berkekalan..:)

lieyalatif said...

wahh best kak....cantik keychain tu...tanda kenangan dr luar negara tuu....tu le kan kak, kdg2 persahabatan di alammaya ni walau pun takpernah jumpe tapi rase mcm rapat....in sha Allah ade rezeki nanti boleh jumpe kan kak....

byk koleksi piala2 anak akak yeak...aktif mereka dlm aktiviti sekolah....alhamdulillah...sejuk perut akak punye anak yg cemerlang...

selamat berhujung minggu kak zakie...

JaSSNaNi said...

assalam kakzakie..

alhamdullillah.. sampai juga walaupun lewat sikit kan... comel.. cantek beg tu.. leh buat beg telekung tu.. :)

kak.. pasal kacang kuda and kidney bean tu.. memang sesuai masak sup apa2 pun letak kata mem.. :) khasiat yg penting..

faraherda.razalan said...

Rezeki lagi kak. Alhamdulillah...

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

alhamdulillah murah rezeki akak.. moga nanti dimurahkan lagi rezeki akak sekeluarga, amin!... salam ramadan dri Ahlam buat akak sekeluarga... ^-^v

PiNkYCaT said...

alhamdulillah rezeki...cantik!

Rapunzeel Cikilolo said...

wa...

banyaknye collection key chain...

Kazman / Sue said...

wah... cantiknyaa....

Aine Ainun said...

suka sangat baca n3 kak zakie ni...
Rezeki, dan penghargaan..Ya, walaupun hanyadialam maya, persahabatan tu nampak erat..=)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

cute keychain tu kak...

fairus mohamad noor said...

salam jumaat kakzakie,dr jauh hadiah tu dtg ye..

lia said...

beg telekung tu lawa... rezeki akak kan...

tenku butang said...

waaa.. murah rezeki du bulan ramadhan.. heeee.. untungg dapat sahabat camni.. =)

teman pun berapa kali gak terima surat dari post laju sebab serahan x dapat diserahkan kerana umah xde penghuni, last2 teman call centre Postlaju mintak buat serahan kedua.. alhamdulillah dapat.. (yg ni untuk org yg malas nak gi collect kat poslaju.. teman lak bukan malas.. tp xtau jalan..ekekekeke)

Ratu Hatiku said...

Alhamdulillah... semoga ukhwah yg terjalin berkekalan kan kakak.. Amin

dear xila said...

bestkan ada kawan alam maya hehe

Mizz ErMa said...

alhamdulillah..rezeki akak..bukan senang nak dapat hadiah dari sesama blogger nie kan..hehe

ummiross said...

Alhamdulilah, murah rezeki Kakzakie, beg tu memang tiba sesuai pada masanya kan, telekung pun seronok dapat 'rumah baru'.Keychain adik pun cantik.

With Julia said...

Ya Allah cantik ye cenderahati....murah rezeki sis...suka tgk keychain tuh :)

Aziela said...

Wah, seronoknya dapat beg baru.

QueeN TerataI said...

wah.. jauh dtgnya tue... ALhamdulillah rezeki akak di bulan ramadhan yer...

Juhariah Johari said...

Rezeki KZ melimpahruah.
Moga teruskan berukwah.

Kesuma Angsana said...

Rezeki tu kak.. KA pun dah sampai juga .. x smepat nak buat N3 lagi ni hehehe!

Nisah Idham said...

jauh datangnya hadiah tu kakak, cantik. beg nya memang menarik. bergaya diisi telekung ke terawih malam nanti ye kak.. :)

dwaty said...

cantik...

semoga pemberi dimurahkan rezeki...

selamau berpuasa kak...

azian said...

errr....
akak nak ke key chain dr jengka????kikikiki

hainom OKje said...

Hehe amboi kanda bukankan main lagi bergaya dengan bag baru yeh! Hehe

ANIM said...

alhamdulillah..sampai juga akhirnya (dan sebenarnya jangkaan sebelum ramadhan tu betullah ya)..

p/s terharu bila kakzakie dan adik suka pemberian tak seberapa itu

redza said...

alhamdulillah..rezeki bulan puasa

Puan Kutu said...

dr jauh reekinya dtg..beg tu cantik sgt..:)

Nafira usof said...

bestnye.. dapat hadiah dari obesi..:)
bestkan alam blogging nih.. dapat ramai kawan.. dapat hadiah tu bonus lah kan~ hehehe

Tahniah akak~

norhidana miswan said...

alhamdulillah... seronok ada ramai kwn ni kan kak, walaupun di alam maya...
suke lah adik, dia pun dpt jugak

Deqla Manjew said...

tambah lagi koleksi.. murah rezeki akak..;)

Papa Mifz said...

selalu gak akak dapat hadiah dari rakan blogger kan...alhamdulillah...

eMMe said...

Wah! Kak Zakie dpt ole2 dari Beijing..
Beg Beijing tu kite pun ada..color lain...ihiks..

Admin said...

fuh... hadiah beijing tuh... hebat tul akak ni

suri solehah said...

Adik pun dapat jugak ye,,seronok .

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki :)

NEKCIK said...

Patutlah nrkcik tengok laju jer gi teraweh...beg baghru weii

Nao Mei said...

Jauh nbetol rezeki tu datang menjemput...Alhamdulillah :)

Nur-nba said...

Murah rezeki akak.. Ramai kawan blogger yang baik hati.. Cantik beg tu..

Izan Ishak said...

cantiknya keychain n beg dari beijing tu kak zakie. inilah untungnya punya ramai sahabat di alam maya kan. macam sudah berpuluh2 tahun kenal satu sama lain.

Tuan Juhaida said...

Alhamdulillah.cantiknya!wah suka bc pantun2 ni hihi

harumankasehvee said...

Tahniah ! beg telekung - beri pahala kpd yg memberi . itulah balasan baik yg bijak .

aTieYusof Family said...

singgah sabtu Kak:)

MulutPayau said...

Alhmdulillah...rezeki .
Cantik ole2?dari Beijing tu...

MystoryPic said...

Hubungan silaturrahin perlu dieratkan... Alhamdulillah

HeNRieTTa JoSe said...

Chantek begnye...sng nk isi telekung....key chain tu pown menrik...

Psss...rietta pkai cahaya matahari, tapi letak di bawah pelindungan, supaya ia kering, tapi warna tdak luntur...

man said...

cntknya rezeki itu..heheh

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah murah rzki akak

MaMa Rey said...

alhamdulillah kak..rezeki di bulan puasa..:)

Kakzakie said...

Rezeki yang diterima dari teman sesaa blogger memang akan dirasai lebih di dalam hati.

Kepada semua yang sudi memberikan komen terima kasih kakak ucapkan.

Buat ANIM teman yg memberi moga Allah memurahkan rezeki dan terima ksaih tidak terhingga.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..

hihi..suka baca entri selingan sambil berpantun.. :)

tahniah akak.. tahniah adik..
cantik beg telekung & keychain tu

alhamdulillah :)

IntaNBerliaN said...

samalah kak, saya pun kalau beg stail camtu isi telekung..

*kak, nanti bg alamat dekat saya yer.. nak bg bookmarks raya :-)

Riedaffya ibrahim said...

cantik kak hadiah2 tu..pemberian ikhlas hati pon ikhlas menerima kan...

Sya Mimie said...

murah rezeki akk selalu.. =)
seronoknya sentiasa terima pemberian dari shbat maya.. :)