Tuesday, October 16, 2012

Bila cempedak menjadi nangka, sungguh tidak disangka

Mencanai roti tidak seperti mencanai hari yang dilalui. Meracik pokok tidak seperti meracik naluri diri. Mengenali teman maya tidak seperti di alam nyata. Memperolehi hadiah dari boss tidak seperti hadiah dari teman blogger. Semua ini aku pasti ramai yang telah merasainya. Semalam aku memperolehi sesuatu dari seorang teman blogger yang aku pasti semua tahu bagaimana hormon gembira aku menari-nari di dalam diri.

Zulkaedah mengundur Zulhijjah datang
setiap kita diinjak usia
semalam aku berlompat bintang
dapat hadiah Kesuma Angsana
 
Titipan - Sedikit titipan sebagai penghargaan tetapi sebenarnya aku yg lebih menghargainya kerana sudi menjadi teman di alam maya.
Perginya tidak boleh ditahan
lumrah alam perlu  disedari
bukan sebarang hasil tangan
Kesuma Angsana mencipta sendiri
Comel dan cantik - Inilah rantai kunci pemberian Kesuma Angsana buat kami seisi keluarga

Begitulah dia kebesaran tuhan
kunfakunNya tidak boleh diingkari
dari kakak syukran jazilan
buat Kesuma Angsana itu yang pasti

Tergantung indah - Bersama dan bersatu dengan teman-teman yang berada di alam almari

~~ Ungkapan terima kasih bagaikan tidak mencukupi tapi sesungguhnya Robbuljalil mengerti betapa aku amat bersyukur atas segala rezeki dan rahmatNya ini.~~

80 comments:

Yaya Azura said...

cantiknya felt craft KA..

Aisy Nasiha said...

ni namanya untung badan.... ramai org sayang...tu yg dpt byk hadiah..

aizamia3 said...

tumpang seronok.. ;)

My Little Diary said...

wah....sgt gembira bila dpt hadiah kan
best..best..

Huda said...

Cantiknya kak..untung akak, rezeki berblogging kan kak..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..cantik..tahniah..acik tumpang gembira

Kakcik Nur said...

Comel hasil kerja tangan KA tu. :)

fieda said...

mmg rasa bangga kan kak bile kawan alam maya bersusah payah utk kita..

KakNi said...

kak zakie, tak rugi kita berkawan, di alam nyata mahupun alam maya...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cantiknya hasil tgn KA :))

Cikgu Ma said...

bestnya kak...sapa nak bg GA kat saya ni...hehehe

Cikgu Ma said...

bestnya kak...sapa nak bg GA kat saya ni...hehehe

Nazayiena said...

Cantik hasil tgn KA tu,itunya beruntung klu ada ramai kwn di alam maya tambah lg kakzakie nie peramah orgnya bila dibaca melalui komen2 yg ditulis.

:: Mrs.Eady :: said...

Cantik kan kak :)

Maria Menado~ said...

oh bestnya kak. hehe.. siap pantun. :)

Myra Jay said...

Cantik keychain Craft tu, bila hasil tangan ni memang cantik kan :D

Kesuma Angsana said...

Aduhai kakzakie yg baik hati,
Terima kasih untuk N3 yang ini,
Tq juga sudi terima hadiah kecil ini,
Design & bentuk mmmg KA cipta sendiri,
Tapi dek kesibukan minta teman tolong jahitkan ini,
Next time 100% KA wat sendiri!
He He He

Ema Blog said...

Tumpang happy kak...indahnya kata2..indahnya kawan maya

Kella said...

waaa.. kak zakie dapat hadiah lagi.. dari KA ya... =) untungnyaa...
syukur ...

Suraya Baharun said...

gembira sungguh akak dapat hadiah..tahniah...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..lawa laa keychain tu..comel..

Rai Ourkizuna said...

comelnya keychain tu..tak sabar nak tunggu yg saya punya jugak..

dya bunga said...

cantiklah keychain..

adyna said...

tahniah kak..

saya pun penggemar kraf dari felt ^_^

anitaare said...

seronoknyer..
indah dialam maya apatahlagi dialam nyata

Rosidah Binti Muhamad said...

Bertuahnya dan beruntungnyer akk..

makchaq said...

Tahniah kakzakie dapat hadiah lagi..

Khadijah yg sama Nurienne suka craft, dia suka jahit felt, ramai kawan2 yang menempah keychain dan phonestrap, dia mula jahit felt masa darjah 3,
tiba2 stop sebab sekarang suka melukis manga(kartun jepun)pulak..Order semua tolak dulu..

nur anis said...

comelnya..:)

Norzie hany said...

Bestnya dapat hadiah dari rakan alam maya.Cantik keychain kain felt dari KA tu.

NM02 said...

tumpang gumbira

Tihara said...

as salam kak

sangat bermakna tu kak, alhamdulillah :)

Uncle said...

Salam Kak.

Memang seronok bila berhubung dengan teman maya....saya jugak begitu bilamana rakan2 maya pun sama naik jumlahnya dengan yang tak maya!

Hidayah said...

jelas hubungan akak ngan kwn blogger akrab..

:)

kagum dayah..

ieja amieja said...

wah bertuahnya badan
dapat hadiah lg dr kawan
hati gemgira x dpt digambarkan
hilang semua hati yg rawan..

Afasz said...

best kan dpt hadiah dr blogger. :D

norhidana said...

seronoknyer ada ramai kwn di alam maya nih, dhla dpt keychain cantik tanda persabahatan.... suke nyer

Knor said...

wah byknya hadiah dia...suka2

Mayang ABDUL RAZAK said...

TAHNIAH.. SEMOGA DAPAT LAGIKKK...

@YUNID@TI said...

tahniah... comelnya/,,,,,

redza said...

alhamdulillah

fiza said...

Cute kan kak. Saya pon dah dapat ptg smalam.

Kazman / Sue said...

kedua2xnya kami kenal juga hanya di alam maya dan seronok follow cerita mereka tentang realiti kehidupan....

JunAina said...

Warna pink yang comey...

Qhaifa Nur said...

kreatif juga KA ni..cantik

Marya Yusof said...

As salam Kak Zakie,

Mmg seronokkan dapat hadiah dr teman blogger... Tentulah tak sama kegembiraannye tu...hehehe... Cantiknye KA buat sendri ye... wah kreatif betul! :)

Kak Zakie,

Ada FB tak? Kalau ada bolehlah marya share gambar2 Alpaca Rugs tu kalau sudi nak tgk ;))

Kasih Salina said...

salam kak..wah bestnya dapat hadiah dari KA..

L said...

waaah.. sonoknye akak.. zitu baru nmanya kawan blogger kan.. =)

jom baca kejap.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/10/apa-tanda-bersyukur.html

che mid said...

Tentu akak akan tersenyum setiap kali ternampak buah tangan yang comel tu..

Ujie said...

Wah..hasil tgn sndiri tu!

izan mama mia said...

cantik..i like...ihihi..tahniah

azi said...

kakak..
Tahniah!!!dapat hadiah lagi...:)

pandai dia buat rantai kunci tu kan..kalau saya, memang tak jadi le..he..he..

Amy Sinar Raudah said...

Cantik hasil kerja tangan KA ;)

Tentang Kita said...

felt craft KA mmg terbaik...
beruntung kan mempunyai kawan2 di alam maya

QueeN TerataI said...

TAHNIAH KAK... comel je pemberian KA tue...

Aishah Jahirah said...

tahniah kak...comel craft felt tu...:)

ieda said...

comel !
akak nie memang x tahan kalau berpantung ekkeke

wahida said...

comel!!

pandai betul akak berpantun...

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. murah rezeki akak.. pandai KA buat :-)

Nur Hayati @ nur.. said...

so sweet ..*salam kenal kak zie..nur follow disini*

hainom OKje said...

Kakzakie ni asyik dapat hadiah jekan.....murah rezeki tu....he...he...apa pun Tahniah !!!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah.. Tahniah akak dapat hadiad dari rakan blog.. ;-)

SumeSakan said...

Rezeki akak mencurah2...alhamdulillah...huhu tetiba teringat rituh rajin gila buat felt craft nih..skang dah terkubur dalam stor...ekekekeke..nak kena cari mood balik nih...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

cantik kak...suka kalernyer tu...

maya amir said...

cantiknya kak... die jahit sendiri ye tu kak? die mmg buat jual ye kak..nak pegi tgklah blog die..

akak..saya suke akak berpantun..terus rasa mcm fedtri yahya tv3 tu..hehehe

izzah said...

Brpntun sakan yek k.zakie..hehe...bestnyer dpt hadiah ni..untung badan...,:-)

Haryati Faizal said...

cantik...
syoklah kak zakie pandai mengukir kata2...chewah!...hihi...

HeNRieTTa JoSe said...

Klu rietta pown rietta gumbira....hehehe....terbayang masa terima kad raya dulu....ada yg titipkan sekali duet raya....

Temuk said...

Seronoknya dapat hadiah tu kakzakie. Memang satu hasil tangan yang ayu. Nak simpan tanda sayang, atau nak guna tanda kasih?

TiranaAduka said...

salam sis.
Kei seng jeles iki. Aku orak entok.aduh.
Dolan dolan bengi bakyu ku.

TiranaAduka said...

salam bakyu.

Waduh ngayah ei entok keychain.
Dolan bengi nang kene

Cikgu Tie said...

Naik titi jumpa unta,
Cikgu Tie tumpang gembira.

Nur-nba said...

Salam. Kak Zakie, Nur pun dah terima semalam.. terlalu cantik.. Terharu dengan pemberian ikhlas rakan maya/siber.. Senyum ssmpai ke telinga... :)

munna said...

murah rezeki kak zakie... semoga hubungan yg terbina akan terus berkekalan

Remy hazza said...

comel .......tahniah kak...semoga terus dilimpahi rezeki......

Kakzakie said...

Dari hari ke hari semakin indah dirasakan bila kakak berblogging. Inilah satu dari nikmat yg sukar diluahkan dgn kata-kata.

Terima kasih buat semua yg sudi menitipkan komen di sini:-

Yaya Azura, Aisy Nasiha, aizamia3, My Little Diary, Huda, Acik Erna, Kakcik Nur, fieda, KakNi, Rina Avail, Cikgu Ma, Nazayiena, Mrs Eady, Maria Menado, Myra Jay, Kesuma Angsana, Ema Blog, Kella, Suraya Baharun, CMA @ CikMoon Adnan, Rai Ourkizuna, dya bunga, adyna, anitaare, Rosidah binti Mohamd, makchaq (anak kakak dah duduk asrama tak nampak minat mereka apa selain baca novel), nur anis, Norzie hany, NM02, Tihara, Uncle, hidayah, ieja amieja, Afasz, norhidana, Knor, Mayang Abd Razak, Ayunidati, redza, fiza, Kazman/Sue, JunAina, Qhaifa Nur, Marya Yusof (kakak tak aktifkan FB kakak lama dah Marya), Kasih Salina, L, Che Mid, Ujie, izan mama mia, azi, Amy Sinar Raudah, Tentang Kita, Queen Teratal, Aishah Jahirah, ieda, wahida, IntaNBerlian, Nur Hayati @ Nur, HainomOKje, Pokok Manggis DR, Sumesakan, Lizz@mummycute, maya amir (best kan sesekali berpantun), izzah, Haryati Faizal, Henrietta Jose, Temuk, Tirana Aduka (kakak anger mbengi orak mbukak pc), Cikgu Tie, Nur_nba, Munna dan Remy hazza (malam nanti kakak jejak Remy balik sebab waktu kerja kakak punya pc tak boleh follow - ada masalah).

Terima kasih semuanya sekali lagi.

❤Kamsiah❤ said...

salam kak
seronok kan ..memula kenal dialam maya..ada rezeki bersua muka...ikatan silaturrahim tu kemudiannya berpanjangan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik la felt craft tu kak..tahniah :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Tahniah kak..

beshnya akak ni pandai berpantun..:)

syiela said...

syukur alhamdulilllah... ramai rakan blogger sayang akak

Kakzakie said...

Terima kasih juga: -

Kamsiah, Wanieys aka IbuQalief, Sweetmama@eija dan Syiela.