Wednesday, October 17, 2012

"Kalaulah kita dapat ini mama" itu kata anak-anak

Adik - Kalau boleh masuk beg mahu dibawa balik terus

Kakak - Main paksa janji dapat
Adik - Dapat cium tangan pun jadilah
Best nya - Kakak-kakak pandai psychology, adik takut kalau dia menangis

~~ Tiga anak dara itu kepunyaanku tetapi yang comel-comel itu anak sepupu aku. "Like mother like daughters" - pantang jumpa budak kecik habis kena gomol.~~

89 comments:

Aju Mohit said...

alolololo so sweet tengok diorg ngan baby2 boy ni kak, dapat bergurau senda pon dah seronok sangat ye kak, kita pon suke baby, inikan budak2..sweet

Lya Colours said...

saya sgt suka baby. saya ckp dgn mak saya, mama dah bersara nanti amik anak angkat. dan mama sy membalas, eh kakak kawen la bg mama cucu terus. ok terdiam I. hahaa

Maria Menado~ said...

comey... nak adik la tu. hehe.

ieja amieja said...

sama mcm ank2 ieja kak..pantang nmpak sepupu2 kecik dorang asyik nak gomol je..sume kata nak adik kecik..alolo x dpt nak tolong..

Deru Ombak said...

Assalamualaikum kakak...

Ape lagi kakak.. Adik pun dah beso..
Satu sebelum pencen.. Ooopppsss!

Adik tu, kalau jumpa Muhammad Dan kaliq, sah x pedulikan kita dah.. Hehe.. Mereka sgt sweet. :)

Kakcik Nur said...

Budak Sepet suka dengan anak-anak kecil selagi anak-anak itu tidak cuba merampas 'kedudukannya'. :)

Qaseh Suhaida said...

hu huu..tandanya kakak2 nak adik

Aisy Nasiha said...

best tgk hubungan yg rapat mcm ni antara ank n anak buah... kalau tak diajar rapat dr kecil nati besar tentu tak rapat jadinya, mungkin kalau jumpa pun asyik main gadget terkini je masing2 tapi tak ada nak sembang2...

My Little Diary said...

hehehe.....amik pinjam bawak balik kak, anak2 dah suka tu...

Sharifah Nadzarah said...

sian kakak2 tu..bagilah diaorg adik kak..hehehe

gadisBunga™ said...

kak GB ada beg besor...boleh taruk baby tu bawak balik. hehehehh~

Kella said...

nak adik ler tu.. hehehe
comey je diorang main ngan bbudak kecik tu.. penyayang je nampak anak anak akak nie kan.. =)

Kesuma Angsana said...

samalah ngan anak2 KA cukup suka baby2 ni ! hehehe

are_lin@yu said...

hehe semua nak adik kecik lg ni..hihi

ct rahani said...

semua anak2 kecik memang buat org geramkan kak.. klu sy pun nampak baby rasa nak gomol jer nak2 klu baby tuh tembam.. hehe..

~ yus ~ said...

emak anak semua suka budak2 ya. Takpe kak, nanti akak bakal dapat cucu ramai InsyaAllah....hehe.

Mamamya said...

comelnya anak2 sepupu kak zakie..pipi gebu mmg sedap di gomol.. ;)

HeNRieTTa JoSe said...

comelnye....rietta pown suka bby....bilang adik, kak rietta pown nk jugak yang adik dokong tu...hehehe...comeiiii....

Eye_nee said...

comel2 mcm tu mmg tgh sedap digomol tu kakzakie...

wahida said...

comel2 budak2 tu kak...anak2 dara akak pun cantik2...

saya tau akak suka budak2 sbb setiap kali masuk blog saya, akak mesti komen suh tepek gambar anak2 saya sbb akak suka tgk...suami saya pun ckp kak zakie ni mesti suka main ngan budak2 ni...hehe

:: Mrs.Eady :: said...

Comel :) comel :)

SumeSakan said...

selalu baby akan jd perhatian cam ni la kan?geram je nengok....

Suraya Baharun said...

comel nye...zahraa pun suka sangat ngan baby...

amirah said...

pandai kakak adik dekat dgn baby ye kak...kalau ada adik ni mesti leka layan adik..biasanya budak perempuan memang suka dengan budak kecil kan kak

Kazman / Sue said...

sekali kena geromol reramai muka baby tu pun dan tunjuk muka konpiuss jeee... haaa3x... comel baby tu...

Ibu Lala said...

memang la kak. sape tak geram tgk baby. kalau saya rasa cam nak gigit gigit je. teringin gak nak ada bb lagi tapi keadaan tak mengizinkan....

cheqna said...

beshnya ada baby ni..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dorang nak adik lg kot kak hehehe...comel jer

Dkna Abza said...

best kalau main dengan bb, boleh dicubit2..kalau dah besar kita lak yang kene cubit dek dorang hahaaa

mama ju, said...

Salam sejahtera,

Seronokkan ada anak2 kecil?

Knor said...

pinjam sekejap bawa balik..

maya amir said...

comelnye kak...saya dah lama tadek budak kecik ni, mmg geram jek bile tgk baby kecik ni.. olololo...:)

ummiarissa said...

hmm...tengok baby je rasa teringin nak dakap peluk...tapi .....

faraherda.razalan said...

Ololololo....rajin diorang lyn baby eh? Heee...nak adik lelaki ke kak? Heee~

Aishah Jahirah said...

anak2 dara kak ni suka budak2...saya suka tp nk pegang kalau baby yg baru lahir tu,sorylah xberani...hehee

Rai Ourkizuna said...

ehehehe..diorang rindu nak ada baby.. budak pompuan memang gitu kot.. tapi anak saya yg aqil tu pun suka main dgn budak kecik..

Qhaifa Nur said...

saya dgn hubby teringin baby girl lagi, jadi teman aeish...kasihan tgk geng x ada...tapi tiada rezeki buat kami kecuali keajaiban dr yg ESA....

comel sungguh......

adyna said...

mmg geram tgk baby kan :) sgt comey

eira eixora said...

adik macam nak adik lagi je tu =)

QueeN TerataI said...

mereka nak adik lg ke kak? hehehe..

Cikgu Ma said...

dorang nak dik lagi tu ^_^

redza said...

diorang nak adik lagi haaaaa

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

comelnye baby...bilalah nk temukan adik ngan baby syafiq lak kan kan

fiza said...

Anak² akak nak adik lagi yer @_@. Seronok kak ada bebay kecik nih...ekekeke...

Afasz said...

huhuhu~ comel

Rapunzeel Cikilolo said...

aah comel layan karenah baby...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

diorang nak adik ler tu,
bila kita dah besar mmg kita akan rasa geram tgk baby, rasa mcm nak adik lg..hehe..

eija dulu sebelum kahwin bila tgk anak sepupu mmg geram n selalu pinjam bawa balik rumah..hehe, now dh ada anak sendiri..rasa skjp jerk masa berlalu baby kecik dh makin mmbesar..huhu

Myra Jay said...

Boleh jadi kakak yang baik buat adik2..
Baguslah mereka sayang baby/adik :D

Sherwieyna Muzzawer said...

comelnya dukung baby tu..geram tgok!

dya bunga said...

comelnya..apa lgi pinjm lh bby tu seminggu.hihih

dhiashahida said...

wah comelnya..ida lau berjumpa baby pun menggomol xabes2..;)

Haryati Faizal said...

mesti anak2 akak tu teringin nak adik lagi hihi

KakNi said...

sian baby tu kena gomol.... saya pun rasa cam nak gomol gak ni... sabar jer lah baby woi

anitadiana said...

salam kak..lama tak singgah....comel aje adik gomel beby...ita pun suka beby..hubby ita cakap kan bagus beby tak payah membesar...

nur anis said...

geram bebudak kecik tu comel-comel..memang patut la kena gomol..huhu

Ujie said...

Suka gmbr last tu kak..happy je reramai gitu.

Nasib baby tu tak nangis tengok org ramai2 gomol dia..:-)

Khalilah MNor said...

Sy bila dah ada anak buah sendiri bru jd suke bebudak kecik ni... Dulu tak berani sgt. Dkt 6 tahun ber title mak sedara, suke bebudak sangat! :)

Saya Disini said...

comeinye..

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak budak2 comell gituu.. eeeEE

syiela said...

bestnya kalau saya dok dekat ngan akak ni hehehehe

Daddy Ziyyad said...

Ekekekekeke...masuk dalam beg!

~aYu~ said...

alolo.. dorg teringin nak adik kecik lagi tu yer.. memasing nak pegang baby yer.. nampak dorg teruja tu kak..

mamaDiana said...

semua bby npk comei...tp sy lbh kpd. baby girl....tq kak singgah.

sal said...

seperti anak sya, juga tiga dara..pntang jumpa baby yg dtg rumah..melekat saja pd baby...susah nak lepas..melainkan baby balik ke rumahnya..

izan mama mia said...

boleh tambah lagi kot kak..eheh...saya dah xmau dah..ckuplah seorang permata hati..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..anak2 acik lelaki pun macam maknya jugak..pantang jumpa baby..nak gomoi je..seronoknya dapat pegamng dan cium babykan..tak puas kalau sekejap

Jna marcello said...

haaaa tu tandanya kaka nak adik laa mama ;))

Nur-nba said...

Alahai comelnya baby boy.. Kalaulah Nur dapat seorang cahaya mata, dah tentu kena gomol juga.. Kak Zakie doakan Nur ye..

Anak2 dara akak cantik2 belaka.. Tentu persis wajah ibunya.. :D

Nur-nba said...

Alahai comelnya baby boy.. Kalaulah Nur dapat seorang cahaya mata, dah tentu kena gomol juga.. Kak Zakie doakan Nur ye..

Anak2 dara akak cantik2 belaka.. Tentu persis wajah ibunya.. :D

ieda said...

alamakkk kakak ! kekke ;))

nabilah_2908 said...

baby girl tumcm patung..!! :)

Rosidah Binti Muhamad said...

owh...hehehe..tadi saya tgok akk saya tanya saya bila lagi?

ha? akk pun bila lagi?..boleh lagikan lg pun kakak2 dah besar t boleh tolong tengokkan hehehe..anak last sebelum kilang tutup hehehe....

Zaitun said...

Kak Zai pun suka kat baby,comel dan suka dengan keletahnya.

mama ju, said...

salam sejahtera

hehe kita pun tak pernah jumpakan, tapi macam ngam je kan!

azieazah said...

Masuk jer dalam troli, angkut bawak balik. Hehehe!

Hilmirda Daud said...

comelnya baby tu, anak amy yg kecik tu dah bagitau siang2 dia tak nak baby baru sbb dialah baby hihihi

-gedek! said...

saya dah 'tutop kedai'

Pokok Manggis Depan Rumah said...

comel-comel nye..

munna said...

munna pun suka gomol baby.... suka bau baby

lupekanje said...

budak kecit smua nya comel.....rasa gewam nak cubit2 pipi dia...heheh..

salam kunjung..

Kakzakie said...

Kakak rasalah tak ada manusia yg tak suka melihat anak-anak kecil. Kes seperti buang anak itu kakak rasa juga sebenarnya naluri sayang ada tetapi kerana malu dan iman cetek dek hasutan syaitan maka ini terjadi. Kakak dulu sebenarnya kalau boleh mahu anak ramai tapi Allah beri 3 syukurlah juga.

Terima kasih buat semua yg memberi komen dan menjejak blog kakak: -

Aju Mohit, Lya Colours, Maria Menado, ieja amieja, Deru Ombak, Kakcik Nur (oh macam itu ye adik), Qaseh Suhaida, Aisy Nasiha, My Littel Diary, Sharifah Nadzarah, gadisBunga (kalau boleh alangkah bagusnya kan heee...), Kella, Kesuma Angsana, are_linayu, ct rahani, Yus (amin... macam mak su kakak anak 2 tapi cucu 16), Mamamya, Henrieta Jose, Eye_nee, wahida (anak wahida tu cantik mata dia kakak suka), Mrs Eady, SumeSakan, Suraya Baharun, amirah, Kazman/Sue, Ibu Lala, cheqna, wanieys aka IbuQalief, Dkna Abza, Mama ju (belum ada izin Allah Kak Ju), Knor, maya amir, ummiarissa, faraherda.razalan, Aishah Jahirah, Rai Ourkizuna, Qhaifa Nur, adyna, eira eixora, Queen Teratal, Cikgu Ma, redza, Lydia Miza, fiza, Afasz, Rapunzeel Cikilolo, Sweetmama@eija, Myra Jay, Syerwieyna Muzzawer, dya bunga, dhiashahida, Haryati Faizal, KakNi, anitadiana, nur anis, Ujie, Khalilah MNor, saya disini, wak gelas, Syiela, Daddy Ziyad, Ayu, mamaDiana, Sal, izan mama mia, Acik Erna, Jna marcello, Nur_nba (kakak doakan Nur), ieda, nabila_2908, Rosidah binti Mohamad, Zaitun, Mama ju, azieazah (kalau boleh semua org nak kan heee..), Hilmirda, Gedek (akak pun dah tutup juga, Pokok Manggis DR, munna dan lupakanje.

Kalau kakak belum 40 tahun rasanya kakak nak tambah lagi tapi sekarang dah tak bolehlah:)

Terima kasih semuanya.

anitaare said...

haha..comelnyer
ada mama yg dah 40 tahun bole aje lagi..

mummy alisha said...

baby wangi kan kak....

hainom OKje said...

Anak OKje Kakzakie....tak mo adik lagi... lagi-lagi yg kecik tu... takut persaingan kot he..he...

aizamia3 said...

membayangkan dak Nuha sedang digomol oleh anak2 dara itu.. ;)

Izan Ishak said...

alolo... sapa2 pun kalau budak2 kecik yg comel2 camni mmg terus digomol2~

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat:-

anitaare, Mummy alisha, Hainom OKje, aizamia3 (kalau dapat Nuha kakak pun sama juga menggomol juga hihi..) dan Izan Ishak.

Terima kasih lagi..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

saya pon suka gomol budak kecikkk

IntaNBerliaN said...

ooo ank2 akak sk baby ek... geram kn tgk baby.. sbb comel sgt :-)