Wednesday, October 3, 2012

WW - Naluri budak perempuan


Malu
Mahu cantik
Mahu bergaya


86 comments:

Ierda Haszahida said...

anak zaman sekarang semakin bijak. kadangkala anak lebih advance dari emak...

norhidana said...

kalu dh mmg bdk perempuan naluri tu dtg semulajadi.... suke adik nyer kasut... comel gitu

Rosidah Binti Muhamad said...

budak perempuan mesti ada naluri mcm tu nak cantik nak bergaya..tapi mesti ada malu2 sikitkan..
anak saya yg sethun lbh siap mintak nak pakai ti tip (listik) tu..hehehe

Kakcik Nur said...

Amboiii... tinggi kasutnya. :)

Lya Colours said...

saya ni bila dah besar malas nak bergaya. main sarung je. ikut mood jugak hehehe

mama ju, said...

Salam sejahtera,

hehe tak lama lagi adik nak jadi anak dara dah...

Acik Erna said...

assalam kakzakie..memang sah anak perempuan he he..comel je aksi dia

My Little Diary said...

perempuan mmg begitu
hehehehe

are_lin@yu said...

hehe ,mmg prmpn ni suka brhias..bnda cntik..hihi

Huda said...

Perempuan kan kak..sama je cam zara, tapi saya suka layan kak..

Ibu Lala said...

sama la dengan anak dara saya kak...melaram je kejenye. kalah saya. kalau nak kluar tu dia yang bersiap lebih lebih. barang make up saya dah jadi barang makeup dia jugak. nak pg mengaji pun nak melawa.

musang said...

adik yg pandai bergaya

Ujie said...

Walau bergaya, tetap dgn ciri2 muslimahnya. Sdp mata memandang.

Sharifah sweetmemories2 said...

HEHEHE..SO SWEETTTT...

Norhaizan hakim said...

pernah tengok sorang budak baya dia pakai kasut wedges yg tinggi..look weird! tapi ememang seronok melayan anak pompuan...sama naik dgn emak menyerbu kedai perhiasan diri.

ros_reeza said...

Budak-budak perempuan memang suka bergaya :) hihi

Cantik :)

Kesuma Angsana said...

anak2 dara zaman skrang, ikut peredaran zaman betul !

makchaq said...

Adik ni cantik dan comel.. suka la tengok..
Pandai dah nak bergaya..
Nafisah pun dah pandai nak bergaya..

QA's ~ mamapapa said...

ngeheheh!!!semua character tu dh ada pd eechaa yg bru umur 3 thn ...agak2 mcmna plak bila dia makin besar nti :)

TiranaAduka said...

Salam Bakyu...

Bocah wedok sa iki....canggih-canggih
Ayu kok perawan ne bakyu kui....

kapan arek mantu bakyu...?hehehheheheh....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

hehehe.. comel2.. anak perempuan suka mcm ni akak kan :-)

~ yus ~ said...

kasut dia mengancam...hehe

amirah said...

adikkkk...makan hati acik amie tengok kasut adik tauuu..acik amie tak berani nak pakai cenggitu..huk huk huk...nanti besar nanti mesti ramai peminat ni kak, comel lawa orangnya..hehe

eMMe said...

byk asesori utk anak2 perempuan kan... sonok la kak Zakie, kalo de anak perempuan... Saya bakal dpt anak gurl, InsyaAllah...kalo dpt sepasang, Alhamdulillah.. hihi.

Norzie hany said...

comelnya dia....pandai bergaya dah.

nur anis said...

hehe,....betul tu kak..:)

cheqna said...

amboi....
ikut perangai sape ni?
=)
dah namanya perempuan kan...

Myra Jay said...

Kalau dah perempuan ni camtu la gayanya :)


p/s: Kak, nenas batu tu takperlu tanam, biar macam tu je, nak guna rebus dah tak guna jemur dan biarkan kering

ahmad humairi said...

malu tapi mauuuuu....

ibundo said...

hehe.. kita pun pernah jadi budak kan kak zakie?
amat memahami.

Rapunzeel Cikilolo said...

pilih, jangan tak pilih...

maya amir said...

dulu masa saya kecik2, saya tak bape suke game budak pompuan, gelang2, nak cantik bagai2 ni..lagik suke yang lasak2..heheh.. pastu bile dah spm, barulah pandai nak bergaya...outdated betul lah saya..hahaha

BERT said...

kemain lagi bergaya cik kak sorang ni hehe... takpe layan kan aje..

Cho Zila said...

memang budak2 sekarangni bijak2..moga menggunakan kebijakan mereka ke jalan yang benar...

Cikgu Ma said...

alhamdulillah sebab sempurna sifat perempuan..yang risau kalau nk jadi ke lain..nauzubillah...

TiranaAduka said...

sejarah silamku bakyu..
Blogku seng biyek wes orak iso melbu.. Jaman aku mulo ngebblok.. Sak iki ditulisi meneh ono jengenan seng di tukar..

Yo kisah temenan.. Wes tuo sis aku kie.. Takkan pak nyalin cerita ne wong...

wahida said...

akak, doakan saya dpt gegirl lepas ni...

Suraya Baharun said...

anak perempuan memang suka bergaya..tak ajar pun, dah semulajadi ada bakat untuk memilih benda yang cantik..

Rai Ourkizuna said...

kadang2 saya pun hairan..macam mana diorang ni boleh advance sangat kak.. padahal bukan kita ajar pun kan..hehe..

pena rozie said...

Sukanyer die

Hanis Azla said...

mmg itulah nalurinya kan kak.. sejak kecil sampai sekarang masih sama juga..

Dhiera nadhirah said...

budak: suka main
perempuan: mesti la suka melawa dan bergambar. hehehe

Dhiera nadhirah said...

budak: suka main
perempuan: mesti la suka melawa dan bergambar. hehehe

Qhaifa Nur said...

Nur sorang aja gegurl tapi bab beli itu ini lebih pada hubby.....
sebenarnya cantik kalau anak gegurl ni pakai Kakzakie......

izan mama mia said...

hiihhii..sama cam kita dedulu..sekarang nampak pada anak2 kita lak,,..comel anak akak bertudung yer

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ya...btol...naluri perempuan...

dan anak akak nmpak ayu sgt..hehe

Angah said...

bagus ya, kecil-kecil sudah diajar menutup aurat...alhamdulillah...

Kella said...

betul sangat kak zakie..
chumeynya dia..

Kella said...

betul sangat kak zakie..
chumeynya dia..

Knor said...

kecik2 dah muslimah...bagus2..yg tua2 tu entah bila lah pulak..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

comelnyer dier...anak perempuan memang suker sangat kecantikan kan kak..tambah bab2 gaya memang no 1...

Sherwieyna Muzzawer said...

hehe..comel je!

ieda said...

x sama macam amanina & sabrien ..
mereka lebih suke pada make up ekeke .. kalau gelang2 nie x pandang :)
pelik kan akak

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak zakie...atie pon ada anak pompuan sorang gak.Pemalu...tp blm bape nk bergaya sgt.Klu tak pokai la maknya.hikhik
Sepupunya yg sebaya ngan anak atie...dah pandai melaram ngan kasut tggi.harap2 jgn la anak atie camtu..hikhik

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alhamdulillah..naluri selaras dgn fitrahnya :))

sis intan said...

sonok kan kak tgk gelagat budak2 ni :)

Haryati Faizal said...

yes! betul tu, dah pandai nak bergaya kan? tp kdg2 seronok tgk...

Cikgu Tie said...

anak perempuan memang macam nie kak. Anak cikgu tie pun serupa...yang syoknya kasut kita pun dia mencuba.

Daddy Ziyyad said...

Yg gambar 1st tu saya tau..kat singgah selalu Danga bay!!! :)

inazamri said...

sama mcm anak saya si kaklong tu..mmg dari kecik suka bergaya.

LadyBird said...

sifat semulajadi anugerah Ilahi.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tapi maisarah dah takmo bergambar.susah sgt nk ambik gmbr dia

nabilah_2908 said...

betul la..nama pun perempuan.. :)

Kazman / Sue said...

heee... betul la kak... bila tengok perkembangan anak dara sendiri lebih kurang macam maknya jugakk... heee3x

syiela said...

amboi tingginya kasut.. saya selalu berangan kalau ada anak pompuan nak hias camne... pakaian budak pompuan cantik2 namun saya redha dengan apa yg DIA anugerahkan buat saya

IntaNBerliaN said...

sama je macam alisha... ank2 perempuan mmg macam ni kan kak.. :-)

suri solehah said...

Hehe..bab nak bergaya n cantik kecik2 dah mau..suripun dah merasa sekarang kak..anak dara suri pun dah mula nak perhiasan mcm dah...seronok jugak melayan

S..U..D..@..I..S said...

ada juga yang tomboy....tu pun anugerah Allah.

merahandbiru said...

salam,

comel huhu ^^

KLIK dah dapat bonus minta lagi!!

SumeSakan said...

hihi teringat zaman bbudak gini..sebijik lah sama cenggini...malu2 miowwww

Hanih Borhan said...

hahaha,memang betoi pun,belajar dari mak,adik perempuan & kawan2 perempuan... :)

Kakzakie said...

Walau apa pun juga anak-anak adalah amanah Allah buat ibu-bapa. Setakat nak bergaya kakak buat apa yg termampu lebih-lebih tak adalah.

Terima kasih buat semua yg memberikan komen N3 kakak ini:-

Ierda Haszahida, norhidana, Rosidah Binti Muhamad, Kakcik Nur, Lya colours, Mama ju, Acik Erna, My Little Diary, are_linayu, Huda, Ibu Lala (anak kakak make-up belum pandai lagi), musang, Ujie, Sharifah Sweetmemories2, Norhaizan Hakim, Ros_reeza, Kesuma Angsana, Makchaq (Nafisah pun cute makchaq), QA's_mamapapa (biasa dah besar makin kurang sikit kakak rasa), Tirana Aduka (sek ciliklah TA. Anak kakak seng gedi pun sek 16 taun - TA kapan?), Pokok Manggis, Yus, amirah, Emme, Norzie hany, nur anis, cheqna, Myra Jay, ahamd humairi, ibundo (tapi kakak dulu tak mampu nak bergelang bagai kakpah - tak ada duit), Repunzeel Cikilolo, maya amir (cuba maya tengok ada Daniel dah pandai pacak rambut kan - budak dulu tak sama), Bert, Cho Zila, Cikgu ma, Tirana Aduka (ok kakak melebu seng baru wahe), wahida, Suraya Baharun, Rai Ourkizuna (tak payah ajar Rai dia tahu sendiri), pena rozie, Hanis Azla, Dhiera Nadhira, Qhaifa Nur, izan mama mia, CMA @ CikMoonAdnan, Angah (kakak tak suruh ikut suka dia), Kella, Knor (dia nie kalau pakai ikut selera, selalu tak juga bertudung), Lizz@mummycute, Sherweiyna Muzzawer, ieda (terbalik anak kakak ieda), azatiesayang, Rina Avail, sis intan, Haryati Faizal, Cikgu Tie, Daddy Ziyyad (betullah tu yg kedua dan ketiga di Plaza Angsana), inazamri, LadyBird, Lydia Miza, nabila_2908, Kazman/Sue, Syiela, IntaNBerlian, Suri Solehah, SUDAIS, merahdanbiru, Sumesakan dan Hanih Borhan.

Terima kasih sekali lagi buat semuanya. Sekadar suka-suka aje pun:)

Zie said...

Alhamdulillah anak tu sebagai bayang2 kita... teringat zaman kecil dulu pasti nak bergaya itu ini jugak.. mekap lah apa lah.. hehehe

Deru Ombak said...

Assalamualaikum kakak..

Tolak pengkid, tolak tomboy. Itulah hakikatnya naluri seorang perempuan..

Aishah Jahirah said...

wah suka dah pilih aksesori lawa2...

fieda said...

anak2 pompuan mmg suka sesuatu yg ctk..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hehe (^___^)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

(^___^)

Ema Blog said...

comel..

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe...btl btl...setuju...kanak kanak sekarang lebih matang banding dengan rietta dlu...dulu dlu xreti pown pkai gelang gelang begitu...dah kerja bru la tahu sket sket...tp tgk adk2 sepupu...darjah 5 6 dah pndai...

Kakzakie said...

Lumrah kehidupan berubah. Dulu zaman kakak kalau ada pun tak berkemampuan nak beli - duit adalah utk belajar dan makan. Anak sekarang boleh dapat apa yg mereka hajati. Bab nak melawa memang ada tak kira anak dulu atau sekarang.

Terima kasih juga buat: -

Zie, Deru Ombak (minta dijauhkan yg -ve itu kakya), Aishah Jahirah, fieda, Eeiyss (tunngu umaira besar macam inilah Is), Ema blog dan Henrietta Jose.

Terima kasih:)

Novelgurl said...

haha..kalau saya pun sma.hehe,.bintg2 mata tgk sume tu.

nur said...

COMEL AJE SI CANTIK MANIS NI.. MEMANG GITULA ANAK DARA YE KAK..

KakNi (CikNi Ahni) said...

saya tak tahan tengok kasut dia tu!!!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

anak2 pompuan nk cantik jer kan....mcm anak sedara wani pun cm tu juga hehehe

Hidayah said...

anak anak zaman skrg..
dgn pendedahan sana sini..

belum amik kira pengaruh kawan..

mesti nak melaram..

selagi tak bercanggah dgn islam..

takpelah kot ..

kan kak?