Monday, October 15, 2012

Lebih suka pada hadiahnya

Sejak mula menghuni rumah yang kami duduki kini belum pernah lagi kami menukar sistem pendingin hawa. Kira sudah berbelas tahun kami menggunakannya. Hari Sabtu lepas baru hubby menukar untuk bilik kami dan bilik anak sulung. Bilik adik dan Mak Zah masih berfungsi baik. Suka mendapat barang baru itu perkara biasa, tetapi ada yang  lebih membuat aku gembira kerana hadiah yang diberi dari membeli unit baru tersebut.
Ada dua - beli dua unit dapat dua hadiah yang berbeza.Satu kotak mengandungi casserole dan penutup juga mangkuk pie. Satu kotak lagi roaster pan.
Hitam dan trensparent - Kalau aku ikut pasti aku pilih kedua-dua yang yang roaster pan itu. Tapi menurut hubby tuan kedai tidak benarkan dan terpaksa ambil apa yang diberi.
Fungsi - Lihatlah roaster pan itu serba-guna boleh digunakan di atas dapur dan juga oven itu yang aku suka. Dulu aku ada satu tetapi  penutupnya sudah pecah.

~~ Bila melihat hadiah ini aku terfikir sebab belum lama aku menukar airconditioner yang sama jenama dan hosepowernya di pejabat tetapi tidak ada hadiah pun diberi oleh pihak kontraktor tersebut.~~


80 comments:

Sharifah Nadzarah said...

wah..bestnya..pas ni leh masak sedap2 ye kak..hehe

Aisy Nasiha said...

bestnya cam tu, ni beli aircond jenama apa dpt hadiah tu? tertarik ni...

Huda said...

alamak seronoknya..kalau saya pun pasti suka dapat hadiah free tu kan kak..

Granny Hani said...

Saya cukup sukakalau dapat free gift begini. dulu kami tukar aircond dapat set pisau yg cantik..suka sgt2.

Aju Mohit said...

belum pernah beli brangan elektirk dapat hadiah mcm ini kak, seronoknya sebab satu unit casserole, idaman saya ni hehehe

Yaya Azura said...

best kan dapat hadiah..
saya pernah beli kipas dapat bekas cantik sangat..terlebih berbaloi pulak rasanya..hihi

hainom OKje said...

Wah kakzakie....bolehlah guna untuk hari raya haji nantikan.... jangan lupa htr kat OKje kat sini....heee...

Azian Elias said...

bestnya kak..banyak kali dah ganti air cond. tapi tak pernah dapat hadiah pun..huu..

are_lin@yu said...

wahh beznya nk jgk..hihi

Zie said...

best saya pun nk lah mcm ni....

tp rumah belom pasang econ.... huhu

KakNi said...

kak zakie, jeles nyer saya ni... agaknya kat opis tu kira pakej lain kot...

Acik Erna said...

assalam kakzakie..suka hadiah tu la kita kan..acik pun suka sangat kalau mebeli ada hadiah yang diberi

Aishah Jahirah said...

pandai amek ati la,ada free gift utk pelanggan diakan.setengah kedai kedekut amat,padahal dah untung banyak....blh la guna utk raya aji nanti...:)

Kakcik Nur said...

Khabarnya blogger KL akan turun ke JB pada 1 dan 2/12 nanti. Bolehlah manfaatkan bekas-bekas tu, ya? :)

cheqna said...

wah beshnya....

TiranaAduka said...

Salam Bak'ayu

Kabare iki dino...?
waduh waduh......seng penting baru.....semanget arek masak seng eank-eank....orak jemput TiranaAduka madang ke...?

Mampir rene sis......di paringi waras yo sis.......

Tentang Kita said...

ader free gift lg tu...beruntungnyer kakzakie

Myra Jay said...

Wahhh memang berbaloi la macam tu :D

:: Mrs.Eady :: said...

wahh untung nyer...

Saya Disini said...

wah..bestnye

♥ ROS ♥ said...

Uiii rezeki... Mak ros kalau beli brg mahal mesti die mintak hadiah... Hihihi :)

syiela said...

wah hadiah menarik kak.. saya beli dapat sekaki payung je.. haish jeles sangat nih :)

norhidana said...

bestnyr hadiah yg diberi, sesuai ngn harga ekon baru tu lah kak... heheheh pasni makin rajin n mcm2 lah hidangan akak bt ek

Knor said...

semangat sikit nak masak...benda baru...

saya beli colget dpt kumpul pinggan...yg saya guna skrg semua pinggan hadiah...beli biskut juga dpt taperware...nak dkt sepuluh biji..tak tau nak ltk mana..


Rai Ourkizuna said...

mesti kontraktor tu yang sapu hadiahnya kak..hehehe.. (hish..tak baik buruk sangka..)

cantiklah mangkuk tu..

Kesuma Angsana said...

hadiah tu ada tp contraktor dah guna kat umah sendiri kak zakie hehehe

eza miza said...

wahh bestnya kakak.. brand apa tu.. hehehe

maya amir said...

akakkkkk...saya pun suka hadiah tu:)) heheh...

p/s : aah kak.. jubah denim yg saya jual tu pun harganya RM129 tapi saya dah include kos pos RM6.. jadiklah RM135..mmg harga market around that sis:) betul lah tu sis... byk size kecik2 aje..heheh

azian said...

wow...yan pasang ekon tak dpt papepun free...huhuhu

rindu akak...xoxo

wahida said...

wah bestnya...rezeki namanya tu...

faraherda.razalan said...

Wow weeeeeeeeee! Klu dpt sy mangkuk pie tu...haishhhh!

nur anis said...

wahh..best tu...:)

aanie said...

bestnya....sy x penah dpt free apa2 bila beli brg letrik....ye la, beli pun sikit je....:)

azi said...

kakak..
seronoknya dapat hadiah!!..kedua-dua hadiah tu saya suka....tapi beli apapun tak pernah dapat hadiah....:)

Qhaifa Nur said...

baguslah tuan kedai tarik perhatian pembeli...hadiahnya best juga....

HeNRieTTa JoSe said...

best hadiah dia...suka juga....rietta pown terpikir, bila ada free gift sebegitu, utk ofice, dorg kasi dengan siapa? ataw dorg xkasi?hmmm....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best nye akak.. dapat hadiah percuma lagi.. cantik bekas tu.

ibundo said...

cantik bekas tu. Dari dapur terus ke meja. Senang tak payah masuk dalam piring dah..

Haryati Faizal said...

beshnye akak dapat hadiah percuma, cantik pulak tu....berbaloi2...

aizamia3 said...

roaster pan tu lebih menarik perhatian. ;)

psstt: teringin jugak nak tukar aircond tapi nak survey dulu, kalau dapat hadiah free baru tukar.. kihkihkih..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg besh bila beli barang dpt barang free..hadiahnya pulak terbaik la..

QueeN TerataI said...

salam kak.. sihat ker? lama x singgah ke sini..

skrg ni kalo psg aircond je mmg dpt hadiah kak...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

akak bestnyer dapat free gift...saya pulak yang excited pulak rasernyer...

Rozita said...

Beli aircond brand apa kak ? Tetiba rasa a/c kat rumah pun dah lama tak tukar...hehehe...

Suraya Baharun said...

wahhh, best nye...memang berbaloi..cantik pulak tu..

Eye_nee said...

Bagus yer kakzakie...badan sejuk berAircond..hati pulak lebih sejuk dapat hadiah....mcm2 boleh masak..

ct rahani said...

wah bestnya.. kiter isteri nih mmg suka la dpt hadiah camtukan kak.. :)

Cikgu Ma said...

bila dh berumah tangga memang suka kan barang2 macam ni..


***kak, saya belum pergi/ dipanggil lagi..jd tak boleh menolak...saya ni lepasan jqaf, kebiasaannya memang akan di postingkan di sekolah praktikum dulu..jd saya memang dh tau kat mana bakal dipostingkan cuma sekarang masih menunggu keputusan dari JPN kucing bila saya dan kawan2 lain perlu lapor diri ke sekolah ^_^

Qaseh Suhaida said...

wahh...multifunction...best2. bila lagi nak rasmi...

Daddy Ziyyad said...

ehhh..bagus tu kak zakie..saya beli ekon tak dapat hadiah apa apa pun..:)

Zana Adieyza said...

wah,siap dapat free gift.. syoknyaaaaa....

Ujie said...

terbaiklah hadiah ni!

biasanya kalau time promo baru ada hadiah best gini.

mama maman aka yana said...

beshnyer.. takpe kak.. ambik je janji free..:p

Kasih Salina said...

bestnya akak...nak jugak la..untung la beli dapat free gift..

Rapunzeel Cikilolo said...

pejabat dengan rumah lain-lain kot versi...

IntaNBerliaN said...

bestnya kalu beli dpt adiah camni.. :-)

Hazwani Harun said...

mak sy minat sgt la bekas2 mcm ni..hehe

Tihara said...

as salam,

hadiah dia mmg berbaloi2 kan kak :)

ieda said...

wahh hadiah dia tuu yg penting ...
banyak kegunaan dia kan akk ;)

mama aini said...

mama beli aircond tak pernah dapat adiah pun.. :(

Jna marcello said...

wahh seronoknyaa bole laa jna dtg mkn kat rumah nty hehehhe

gadisBunga™ said...

boleh la mengecek nak makan kat rumah kak zakie lagi... :D

Nur-nba said...

Cantik hadiah tu... untuk orang rajin memasak macam Kak Zakie sangat berguna. Lepas ni boleh guna untuk Hari Raya Haji nanti..

Nur-nba said...

Cantik hadiah tu... untuk orang rajin memasak macam Kak Zakie sangat berguna. Lepas ni boleh guna untuk Hari Raya Haji nanti..

Papa Mifz said...

kontraktor tuh dah sapu la tuh free gift tuh kak...

m.u.l.a.n said...

kami pon pernah dapat free gift masa beli brg letrik.. best kan.. alhamdulillah rezeki...

Mamamya said...

seronoknya kak...klu lia pun confirm senyum sampai telinga bila dapat hadiah mcm ni... :) lia ada satu je casserole hadiah perpisahan 4 tahun yg lps.. kdg2 je lia guna sbb sayang..

Mohamadazhan.com said...

salam kak,

rezeki kak =) bab pinggan mangkuk periuk belanga ni memang jahil lah saya.hehe

~ yus ~ said...

Wah! hadiahnya tu yg lagi menarik ya kak?

Akak guna penghawa dingin brand dan jenis apa ya kak? Akak dah bertukar penghawa dingin sejak berbelas tahun pakai, rumah yus kan kak, baru pertama kali ada penghawa dingin, baru sebulan pakai, tu pun untuk bilik yus dan suami je....huhu. Pening masa tu nak beli yang mana, tak tahu mana bagus, bantai saja....haha.

Orang tak pernah ada alat penghawa dingin di rumah, gitulah....:)

Kakzakie said...

Sebenarnya walau kakak bukan jenis rajin memasak dan tidak pandai memasak tetapi kakak suka bila mendapat peralatan di dapur seperti periuk/pinggan/mangkuk. Hadiah ini kerana abang membeli unit baru aircond jenis YORK bagi menggantikan yg lama brand.

Terima kasih diucapkan pada semua yg memberikan komen:-

Sharifah nadzarah, Aisy Nasiha, Huda, Granny Hany, Aju Mohit, Yaya Azura, hainm OKje, Azian Elias (selalu tak ada pun Yan), Are_linayu, Zie, CikNi, Acik Erna, Aishah Jahirah, Kakcik Nur (kakak tak pasti lagi kakcik. kalau betul hihi... kakak malu sebenarnya), cheqna, Tirana Aduka, Tentang Kita, Myra Jay, Mrs Eady, Saya disini, ROs, Syiela, norhidana, Knor (kakak colgate dapat cawan upin-ipin Nor), Rai (tapi kakak pun rasa macam tu Rai), Kesuma Angsana, eza miza, maya amir, azian, wahida, faraheda.razalan, nur anis, aanie, azi (kakak pun sama azi), QhaifaNur, Henrietta Jose, Pokok Manggis DR, Ibundo (itulah yg kakak suka kakpah), Haryati Faizal, aizamaia3 (kakak beli brand York ada ai), Sweetmama@Eija, Queen Teratai, Lizz@mummycute, Rozita, Suraya Baharun, Eye_nee, ct rahani, Cikgu Ma, Qaseh Suhaida, Daddy Ziyyad (kena minta doc..), zana adieyza, Ujie, mama maman aka yana, Kasih Salina, Rapunzeel Cikilolo (tapi unit yg dekat rumah kakak dgn ofis yg baru beli sama York 1hP), IntanBerlian, Hazwani Harun, Tihara, ieda, mama aini, Jna marcello, gadisBunga (pintu rumah sentiasa terbuka utk GB), Nur_nba, Papa Mifz, mulan, Mamamya dan Mohamadazhan (kakak maklum sgt lelaki bujang biasalah).

Buat semua terima kasih tidak terhingga dari kakak.

Kakzakie said...

@ Yus: Kakak dah biasa Yus. Dari dulu sampai sekarang. Tapi yg ini sebab ganti yg lama dah belas tahun tau. Kakak guna jenis York 1hp aje utk bilik. Kalau hall boleh guna 1.5hp.

fieda said...

bestnyer kak..

eira eixora said...

betul2. hadiah tu lg best kan kakak =)

Nazayiena said...

Bestnya dpt free give yg org perempuan mesti semua suka,jenama aircond york nie tahan lamakan kakzakie.

Hidayah said...

mesti aircond mahal...
hehe...
(maklumlah..dpt freegift...tokei kedai nak kasik happy pelanggan yg dah berbelanja)
:)

Marya Yusof said...

Marya pun suka barangan dapur macam ni... Dapat free pulak lglah syok kan :)

SumeSakan said...

wahh klu namanya hadiah sume orang suka kan?hehehehe

adyna said...

hadiah dia best lah.. leh buat makan2 nie :)

Kakzakie said...

Tidak ketinggalan:-

fieda, eira eixora, Nazayiena, Hidayah (tak mahal sangt Dayah biasa je standarad York 1hP), Marya Yusof, SumeSakan dan adyna.

Terima kasih dari kakak sekali lagi:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyer kak dpt hadiah free...lepas ni leh masak sedap2 heehee