Tuesday, October 9, 2012

Sakit perutlah pula...

Adik sudah sembuh aku pula yang kena. Tawakkal dan redha sajalah...

Ubat - Sekadar berusaha kerana yang menyembuhkannya tetap Allah jua

Pil Arang - Kalau arang yang buat BBQ di rumah aku pun ada tapi ini telah diolah cantik.
~~ Semoga anak-anak-adik-adik yang menduduki PMR bermula hari ini tidak adalah yang sakit perut macam aku ini. Bersama kita doakan moga mereka semua dipermudahkan untuk menjawab soalan. Anak sendiri sudah berlalu pada tahun lepas.~~


95 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kakzakie. Alahai, kesiannya akak. Kalau dah ambil ubat banyak tu kira teruk juga sakitnya. Makan ikut jadual ya, kak. Semoga cepat sembuh. Niari cutikah???

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kasihan kat akak tak sihat.. sabar akak yea.. insyallah makan ubat usaha.. Allah bagi sembuh.. Semoga cepat sembuh akak..

~ yus ~ said...

moga cepat sembuh ya kak

Sharifah SM2 said...

moga segera sembuh ye kak...keje jugak ker??

Tentang Kita said...

alahai.....semoga cepat sembuh kakzakie....

KakNi (CikNi Ahni) said...

kak Zakie, seya doakan cepat sembuh. Amin. kalau dpat MC tu rehat lah ye.

My Little Diary said...

antara nikmat dlm hidup...
sakit juga nikmat kan kak?
semoga cepat sembuh
:)

Aisy Nasiha said...

semoga cepat sembuh ye kak...

Intan Norhaida said...

nape leh kena sakit perut??? salah makan ke???mmg x tahan ek bile kena sakit perut...nway...semoga cepat sembuh, pil arang tu ape fungsi dia ek..cam x penah dpt...:)

Nini D.. said...

cepat sehat kak ye :)

norhidana said...

gastrik ke kak?takpelah sakit tu dugaan dr Nya... mkn ubat jgn culas yek, semoga cpt sembuh

mummY daniSha said...

banyaknye ubat..get well soon ye kak

:: Mrs.Eady :: said...

semoga cepat sembuh,amin~

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga akak cepat sembuh. tu mcm ubat gastrik je?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kesiannya Kak... dah sembuh blom?.

Ratu Hatiku said...

Semoga Kakak cepat sembuh..

Huda said...

Terima kasih ye kak..:) kesian kat akak sakit perut..hari ni cuti ke kerja, moga cepat sembuh tau..

Ros said...

Assalamualaikum Kakzakie,

Semoga cepat sembuh ya kakzakie...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la kesiannyer akak..moga cpt sembuh yer

Cikgu Ma said...

moga akak sembuh..

***pasal posting tu, ramai kawan2 protes kak..semua cakap mcm kakak tulis tu..maybe pasal pru13, atau menunjukkan tanda "JANJI DITEPATI" atau sekadar menutup mulut kami...tah la kak, cakap macam ni salah...tapi kita bukan bodoh....

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

salam kak zakie...moga cepat sembuh yer kak...

ahmad humairi said...

Sayapun sakit mikirkan anak saya....selamat maju jaya buat semua calon PMR!

kak tini (umialya) said...

hitam itu menawan kak (akak erk??)

Insya Allah nnt rajin saya buatkan entri mengenai resepi sambal hitam tp biasanya di dlm lanan satu lagi..

Knor said...

sakit perut ye kak..minumlah cuka kak..cuka kurma.


saya mmg susah hati kalau anak nak exam..sakit...tu sbb sebln sblum exam tu..saya elakkan masak yg angin2 ni..

Marsita yahya said...

jaga kesihatan ya kak...

inazamri said...

hrp kakak cepat la baik sakit perut tu ye.ina ni dok kecut perut bila anak tgh periksa ni.rasa xsenang duduk lak kt opis ni

redza said...

tuhan nak menghapus dosa2 kecil..semoga cepat sembuh kak

nur anis said...

get well soon kak..:)

Cho Zila said...

anak saya pun tak sihat perut harini tak sekolahler dia... harap cepat sembuh yaer akak...

Ema Blog said...

salam kak,

semoga akak cepat sembuh yer..

Ujie said...

pil arang tu utk angin..penah dpt sekali dulu. pelik je tengok hitam semacam.

byk2 minum air suam ya kak.

♥ ROS ♥ said...

Ala kciannyer... Hehhehe.. Semoga cpt sembuh ye kak.. Allah bg peluang cuci perut tu... :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga cpt sembuh ye kak syg. pil arang tu mkn tau!

Suraya Baharun said...

su doakan semoga akak cepat sembuh ye...

wahida said...

semoga akak cepat sembuh ye...


dan gud luck pada semua candidates PMR...

Qhaifa Nur said...

macam2 ubat ada tuh Kakzakie..macam serius aja...moga Kakzakie sihat kembali....

gud luck buat semua calon PMR termasuk sorang nak saudara Nur....

teratak hati said...

Tk sihat ke?mkn ubat ye..pil arang tu tuk ape?tk pernah jmpe pun..hehe..

cheqna said...

moga cepat sembuh ye kakak
makan ubat tau =)

Rai Ourkizuna said...

gastrik jugak ke kak? semoga cepat sembuh ok..

kalau perut sebu teruk makan kalsium magnesium tu 2 biji..lepas tu jgn baring..angin cepat keluar.. nak elok lagi minum protein powder tu kak..

Kasih Salina said...

sakit perut kenape kak..semoga cepat sembuh & jgn lupa mkn ubat..

Edy Fee said...

dtg komen lg...cepat smbuh yer

Daddy Ziyyad said...

moga kak Zakie cepat sembuh...pil charcoal tu bagus utk cepat absorb angin dlm perut

ainhany said...

salam kakak,

muga cepat sembuhnya...
makan ubat dan makanan sihat2 je tau...
insyaALLAH.

Kesuma Angsana said...

take care ye kak, doakan yg terbaik juga semua anak2 yg ambil PMR bermula hari ini

maya amir said...

aah sis pil arang ni mmg bagus untuk sakit perut.. hehe

izan mama mia said...

mg cpt sembuh yer kak

dwaty said...

biasalah tu kak... masa kat kampung dulu pun macam tu... sorg yang bawa penyakit...semua ahli dalam rumah terjangkit... hehehe... sib baik sakit biasa2 aja....

are_lin@yu said...

byknya ubt nk kna mkn tu..huhu..moga cpt sembuh ya dear ;-)

Amie said...

Kajunnya saya... baru tahu ada pil arang! Moga Kak Zakie cepat sembuh!

Qaseh Suhaida said...

semoga cepat sembuh...mkn ubat tauu

aanie said...

sy minggu lepas sakit perut....tp x dpt lak pil arang tu....tu ubat apa kak?

semoga cepat sembuh....

Haryati Faizal said...

semoga kak zakie cepat sembuh tau!

-Sara- said...

kak zakie tak sihat kee..take care ;)

hainom OKje said...

Semoga Kakzakie cepat sembuh eh....

ros_reeza said...

Assalamualaikum kak.. moga cepat sembuh ye.. banyak pula ubatnya ye..
Kita berusaha, Allah yang menyembuhkannya :)

Moga adik-adik yang menduduki PMR diberikan kesihatan yang baik dan tenang bagi menduduki peperiksaan ...

BERT said...

sakit perut ye kak.. macam ada ubat crit birit n gastrik je tu.. tape sakit boleh kurangkan dosa kecil.. moga cepat sembuh ya

Acik Erna said...

assalam kakzakie..cepat sembuh ye..hitam tu pil arang ke kakzakie..acik selalu dapat tu..acik ni kan pesakit gastrik tegar..kalau silap makan tu dulu2 pil hitam tu la dibaginya..tapi lepas tu dah tukar pil lain..dah macam2 jenis dah..

Aishah Jahirah said...

moga cepat elok sakit perutnya kak...rajin2 makan ubat..hehee
moga urusan adik2 yang exam dipermudahkanNya...

Myra Jay said...

Semoga akak sembuh ye..

1st time tengok ubat kaler hitam :D

fiza said...

Smoga cepat sembuh yer kak. Makan ubat tau. Cantik plak tgk ubat kaler hitam tu...ekekeke...

adyna said...

ikhtiar kak.. insyaAllah sembuh kan..jgn lupa makan ubat ye :)

Rinna said...

Masa saya sakit perut cerry berry minggu lepas saya pun dpt gak pil arang tuh..

Moga kak cepat sembuh yer..jgn lupa rajin2 makan ubat tuh..

Rosidah Binti Muhamad said...

Semoga cepat sembuh yer kakzakie..

Tihara said...

kesian, moga cepat sembuh..take care :)

eMMe said...

Salam Kak , tak sihat ke? skrg ni musim org sakit.. semalam nyaris2 kene selesema, cecepat telan vitamin C, syukur, tak jadi selesema, kuasa Allah mengkehendakan sesuatu itu berlaku.. kan kak!

ros_reeza said...

terima kasih banyak kak, atas sambungan doa tu.. Amat Ros hargai, InsyaAllah Ros akan amalkan..

NoorVictory said...

Semalam saya pun sakit perut sampai xdapat nak pergi sekolah, xdapat pegi klinik amek mc pun. :(

Hari ni penyelia petang suro ambil mc pulak. Wuuuuu~ mana nak cari mc untuk senggugut~ :(

Masya said...

moga akak cepat sembuh....

nabilah_2908 said...

moga cepat sembuh ye kak.. :)

Salmiza said...

ksian akak...semoga akk cepat sembuh..jgn culas mkn ubat...:-)

umie mia said...

gulppp byknye ubat kak.. sy doakan moga akk cepat sembuh

Hilmirda Daud said...

Banyaknya ubat... semoga cepat sembuh ye kak..

Novelgurl said...

aaa..ubat! pahit.

m.u.l.a.n said...

take care kakzakie...!!! moga cepat sembuh..

makchaq said...

Dulu2 ceri beri minum teh kelat, makan ubi keledek yg bakar sampai hangus(macam pil arang kot.. la ni ikhtiarnya lebih mudah..

Semoga cepat sembuh

Mamamya said...

laa..akak pula yg diserang sakit perut,semoga cepat sembuh ye kak.bykkan berehat n jgn lupa makan ubat...

pil arang??? 1st time lia dengar n tgk...

gadisBunga™ said...

pil arang tu asalnya dari kuala sepetang agaknya kak zakie? heheh...

akak, semoga cepat sembuh ok... :)

zila norazila said...

kesian kak zakie..jaga diri tau kak..makan ubat ikut time ..smoga cepat sembuh:)

Nur-nba said...

Kak Zakie, makan ubat ikut jadual ye.. Hmmm banyak juga tu. Sabar ye..

Memang kadang2 dalam hidup ni Allah akan uji kita dengan sedikit ujian. Semoga akak cepat sembuh.. :)

izzah said...

K.zakie...moga cepat sembuh yek...rajin2 makan ubat tu:-)

fieda said...

moga cepat sembuh kak..

ieda said...

aduhhh .. sabar ye kakak ..
penat tgk ubat banyak2 niee huhuh

harap2 semua yg nak mengadap PMR dpt buat yg terbaik .. insyaallahhh

eza miza said...

semoga cepat sembuh kakzakie..

aby said...

sakit weteng yor..
ke peseng peseng atau orak ..
he..he..

aby said...

sakit weteng yor..
ke peseng peseng atau orak ..
he..he..

IntaNBerliaN said...

siannya akak... moga cpt smbuh yer kak...

munna said...

Semoga cepat sembuh ye kak zakie

Citarasa Rinduan said...

semoga adik cepat sembuhh

insyallah.. ayu akn usaha bg adik ubatt.. cuma blum ada ksempatan

Kakzakie said...

Terharu kakak dengan doa yg diberikan buat kakak. Tapi inilah ujian Allah berikan buat kakak. Biasa kakak kalau sakit perut memang ambil masa mahu sembuh. Bagaikan kena ramas-ramas perut kakak nie. Hari ini pun masih sakit tapi kuranglah sikit.

Terima kasih buat semuanya: -

Sari Yusa, Pokok Manggis DR, Yus, Sharifah SM2, Tentang Kita, Cikni, My Little Diary, Aisy Nasiha, Intan Norhiada, Nini D, norhidana, Mummy Danisha, Mrs Eady, Rapunzeel Cikilolo, Miss Mirror, Ratu Hatiku, Ros, Huda, Wanieys aka IbuQalief, Cikgu Ma, Lizz@mummycute, ahmad humairai, Kak Tini (Umialy), Knor, Marsita yahya, inazamri, nur anis, redza, Cho Zila, Ema Blog, Ros, Ujie, Lydia Miza, Suraya Baharun, wahida, Qhaifa Nur, Teratak Hati, cheqna, Rai Ourkizuna (kakak memang consume ini Rai), Kasih Salina, Edy Fee, Daddy Ziyyad (betullah doc sebab itu dia kata utk buang angin), ainhany, Kesuma Angsana, maya amir, izan mama mia, dwaty, Amie, Are_linayu, Qaseh Suhaida, aanie, Haryati Faizal, Sara, Hainom OKje, Ros_reeza, Bert, Acik Erna (kakak pun sama setiap kali macam-macam dapt tapi bila sakit perut memang makan 3-4 hari baru sembuh), Aishah Jahirah, Myra Jay, fiza, Adyna, Rinna, Rosidah binti Muhamad, Tihara, Emme, NoorVictory (oh.. kakak bukan senggugut), Masya, nabila_2908, Salmiza, Umi Mia, Hilmirda Daud, Novelgurl, mulan, makchaq (dulu pun pandai kan makchaq), Mamamya, gadisBunga (nakal ye...), zila norazila, Nur-nba, izzah, fieda, ieda, eza miza, aby (orak peseng-peseng tapi sakit te kokyo di remet-remet), IntaNBerlian,munna dan Citarasa Rinduan (bukan adik Ayu tapi kakak ni yg sakit perut).

Terima kasih semuanya sekali lagi..

syiela said...

kesiannya akak... moga cepat sembuh ye kak.. mesti sangat tak selesa kan

Cikda said...

Manyaknyer obat.. Makan taw jgn curi2 buang pulak obat tu.. ;)

Moga lekas sembuh..amiinnnm

Nazayiena said...

Semoga cepat sembuh ya kak.

aizamia3 said...

moga kakzakie cepat sembuh hendakNYA..

Kakzakie said...

Nampaknya malam tadi pun dah ok sikit dah boleh makan nasi pun. Pagi ini pun ok alhamdulillah.

Terima kasih doakan kakak:-

Syiela, Cikda, nazayiena dan aizamia3.

Sesekali kena boleh tahan juga kakak rasakan.

Hidayah said...

harap2 masa dyh baca nih akak dah sembuh , aamiin.

:)

(sbb dah beberapa hari dah nih kan..)

:)