Monday, October 8, 2012

Orang memberi kami merasa nikmatnya

Makan keropok, makan sosej, makan nugget kalau tidak ada sos pencecah kurang nikmat.  Biasa bapak makan kentang wedges adalah seketul-dua kemudian berhenti. Tapi bila ada pencecah sos baru kami dapat dari CikNi bapak boleh habis 3-4 ketul juga. Sempat bapak merasa hari itu sebelum dia balik pada hari Sabtu lepas. Sedap dengan pedas, masam dan manisnya amat serasi dengan tekak kami.

Belayar bahtera jauh ke samudera
tinggallah kekasih menanggung sengsara
sos CikNi  dapat kami rasa
terjalih ukhuwah bagaikan saudara
Sekotak hadiah - Dari kotak yang pada mulanya kami sangkakan kopi ada sabun beras dua kotak, sos penyicah dan brooch Avon.
Sudah belayar sekian lama
lambaian kekasih terkenang-kenang
bedak beras CikNi kirim juga
biar pipiku bak pauh dilayang:)

Harapan punah hati gundah
luruh airmata setiap hari
brooch CikNi beri sebagai hadiah
cantik dan indah tidak terperi
Tanda kasih - Brooch dan sehelai kertas putih bak hati si pemberi yang tulus dicoretkan dengan barisan beberapa patah perkataan membuat aku terharu. Terima kasih CikNi.
Kekasih pergi usah dinanti
cari lain sebagai pengganti
syukran jazilan buat CikNi
moga ukhuwah kekal di hati

~~ Telah terlalu banyak nikmat aku perolehi dari berblog. Walau tiada nuffnang dan sebagainya tapi aku merasai kebahagiaan yang sukar dimengertikan. Terima kasih buat mu teman.~~


80 comments:

Huda said...

Seronok ye kak dapat macam2...:)

Aju Mohit said...

hadiah tanda ingatan walau jauh dari pandangan

Sari Yusa Ibrahim said...

berkat keikhlasan sebagai blogger, saya pasti Kakzakie penyanyang orangnya..

mama ju, said...

Salam sejahtera,
Hebat KZ. sos pencicah mcm tu tak pernah jumpa? hehe brand mana? nak juga membeli..

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. murah rezeki akak.. bila kita baik dgn org, org pun baik dgn kita kan :-)

Aisy Nasiha said...

Kalau kena caranya, mmg apa pun leh mendatangkan kebaikan bt kita..
seronok ada sahabat mcm ni..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhhh syoknya.. :)

~~zana@pb~~ said...

Itulah indahnya bersahabat di dunia maya, lps ni kakpb pula dpt dr kakzakie, amacam? Hihi...tak malu mintak hadiah......nnti ada rezki zana turun johor, boleh kita jumpa, insyaallah.

My Little Diary said...

bertuahnya....dapat sos, dpt hadiah
:)

Deru Ombak said...

Assalamualaikum kakak..

Indahnya ukhwah... Semoga berpanjangan..

Myra Jay said...

Best dapat hadiah ni kan, terasa diri dihargai :D

are_lin@yu said...

wahh beznya xpnh npk lg ni..rezkikan ;-)

Cikgu Ma said...

alhamdulillah..rezeki ^_^

Pokok Manggis Depan Rumah said...

akhamdulillah.. rezeki akak.. Tahniah :-)

amirah said...

syukur bnyk rezeki akak ni..

Mamamya said...

siapa yg x jatuh sayang pada kak zakie... lia yg blm penah b'tentang mata pun sentiasa terasa dekat dgn akak...

alhamdulillah bapak dah blh balik n sihat spt dulu...

Suraya Baharun said...

seronok nye dapat hadiah..

Ujie said...

Wah..mesti senyum sampai telinga kan..

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah rezeki kan :)

BERT said...

kdg2 bersahabat di alam maya lbih seronok kan. akk siap dpt hdiah lg.. huhu.. besnyee

Dkna Abza said...

wah siap berpantun untuk cikni :)

Qhaifa Nur said...

murah rezeki Kakzakie....

Kesuma Angsana said...

salam kak, dah emailkan info tak untuk sedikit tandahati dari KA tu!

Knor said...

byk betul org bg hadiah dgn kak zakie kan..tanda org hargai setiap kunjungan ikhlas kak lah tu..

alhamdulillah..murah rezeki

HeNRieTTa JoSe said...

nampak pown dah selera akak, blom merasa lagi....hehehe...

pss...xla...tu cermin mata teman terbaik rietta....mmg peminat tegar transformer tu....rietta alhamdulillah, xpkai spec...cuma masalah silau, rietta amalkan minum jus karot dan pkai sunglass polaroid...

ct rahani said...

Alhamdulillah murah rezeki akak.. :)

fiza said...

Rezeki...alhamdulillah. Pandai akk berpantun ☺☺

Masya said...

INSYAALLAH.. KALAU DAH REZEKIKAN...

norhidana said...

rezeki berkwn di blog ye kak.... alhamdulillah

syiela said...

rezeki akak... tahniah ye

Cho Zila said...

ni lebih dari nuffnang bagi.. ikatan ukhwah yang berpanjangan...

Rai Ourkizuna said...

murah rezeki akak...alhamdulillah..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..alhamdulillah murah rezeki..

ros_reeza said...

Alhamdulillah..rezeki akak.. ikatan yang terjalin di alam maya :)

♥ ROS ♥ said...

Seronok dpt kawan yg mcm tu kan".. Ade keikhlasan.. :)

Maaf yer ros lama xjenguk sini.."sibuk berpantang :)

eMMe said...

Murah rezeki kak Zakie...
Alhamdulillah...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

ermm best nyer kak...

Haryati Faizal said...

pandainya kak zakie mereka pantun... seronok baca...hihi...

hainom OKje said...

Wah seronoknya Kakzakie dapat sos pencicah... pas ni mesti rajin buat kuih cucuq udang kan...sebab nak mencicah he...he...

NM02 said...

wow!

hebat berpantun la akak ni... tabik springgggggg toing toing toinggggg

lunak merdu plak tu bunyi pantun akak. caiyok!

Sayyes5s said...

Alhamdulillah semoga kak murah rezeki lagi....

Zie said...

Salam Kakak tadi tu yang datang sini dari Sayyes tu zie punya tau.. hehehe lupa nak sign out.. tak yah jejak kesana tau coz tu blog rasmi tuk 5s opis... depa suh zie design tu yang jadi lagu ni.. sorry baru perasan...

gadisBunga™ said...

betul kak. walau takde nuffnang, tapi saya dapat lebih dari tu.

kawan-kawan yang best. tak ternilai regenye. :D

SumeSakan said...

wahh alhamdulillah murah rezeki...moga makin d murahkan rezeki akak...AMINNN

ckLah @xiiinam said...

Ramai orang sayang kakak meski kenal melalui bloh saja.




.....saya pun sayang. :-)

Citarasa Rinduan said...

kak...

sabun beras tu u apa?..
tahniah tau.. kak mmg baikkkkkk.
cantik pula tu...

muahhhh

Cikgu Tie said...

Amboi,berpantun pulak! Alhamdulillah,murah rezeki akak yer....

Rinna said...

Alhamdullillah.. rezeki dpt hadiah dari teman blogger yer..

Seronok baca pantuk akak.. terer laa mengarang pantun.. :)

redza said...

akakkan peramah xpelik kalau dpt macam2

Ila Aqilah said...

sos pencicah tu kan macam tak pernah jumpa je huhu nak try gak.

jeles tengok orang dapat hadiah memacam hehe

Hilmirda Daud said...

Alhamdulillah... rezeki. Banyak dapat hadiah.. bestnya.
Cantik brooch tu kak.
Dulu masa Amy kena chickenpox tu Amy ada guna daun tu. Nak kena cari lepas ni.

Ema Blog said...

bertuah akak..ramai kawan maya menghargai perkenalan mellaui blogging.

zila norazila said...

salam syg kak zakie,
sy pun minat dgn akk low profile orgnya..dan ikhlas berkawan wlaupn hanya di blog..smoga ukhwah yg terjalin sentiasa brpanjgan kak:)

aanie said...

bestnya...kakak baik hati....ramai org suka.....

izzah said...

Seronok baca pntun2 tu...bestnyer la yek akak...rezki akak:-)

sal said...

rezki..alhamdulillah..moga ukhuwah berpanjangan..

~aYu~ said...

alhamdulillah.. kak.. macam-macam dapat dgn berblog ni kan..

Nazayiena said...

Alhamdulillah,rezeki kakzakie.....

Everything's Everythings said...

Tgk pun mcm sedap sos pencicah tu, rajin CikNi kasi macam2 ^^
semoga dia dimurahkan rezeki inshaAllah..

LYAfrina said...

alhamdulillah..rezeki...

Nur-nba said...

Tumpang gembira bila melihat rakan2 blogger semakin rapat.. Tiada siapa sangka dunia maya ni dapat pertemukan dengan sahabat yang baik dan ikhlas.. Teringin jumpa Kak Zakie... Semoga akak ceria dan gembira sentiasa.. ;)

KakNi (CikNi Ahni) said...

Assalamualaikum kak zakie.
Minta maaf lah dah malam2 ni baru sempat nak jengok blog titisan nurani.

Malu nyer saya *blush*... nak jwb pantun pun tak pandai;

Pantun kak zakie teruja,
Bakat terserlah dari naluri;
Pantun cikni tidak seberapa,
Bandingan berasa rendah diri...


heheheh...

terima kasih kak zakie.

makchaq said...

Alhamdulillah.. bapak kakzakie dah sihat dan kakzakie pun murah rezeki..

Makchaq pergi Johor hujung minggu baru ni, ingin sangat nak jumpa kakzakie, tapi bila baca post kakzakie nak hantar bapak balik kampung, rasa tak sesuai pulak nak mengganggu (belum ada rezeki nak berjumpa la tu kan..)

Novelgurl said...

bestnya!Alhamdulillah.

Ann Ishak said...

murah rezeki betul akak ni, alhamdulillah

adyna said...

rezeki yg tek semstinya duit kan..dapat hadiah mcm nie rezeki gak kan kak...tahniah :)

Kakzakie said...

Indahnya jalinan ukhuwah di alam maya terlalu unik. Kasih sayang yang terserlah begitu indah untuk dinikmati. Begitulah yang kakak rasai sebenarnya kerana kakak bukanlah rajin membuat N3 sebagaimana blogger yang punya banyak idea.

Terima kasih buat semua yang memberikan komen N3 kakak ini: -

Huda, Aju Mohit, Sari Yusa Ibrahim, Mama Ju (Kak Ju hubungi aje CikNi - masuk blog dia), IntaNBerlian, Aisy Nasiha, CMA @ CiKMoonAdnan, zana@pb (insya-allah zana ada rezeki kita bertemu), My Little Diary, Myra Jay, Ayu_arelin, Cikgu Ma, Pokok Manggis DR, Cikgu Ma, amirah, Mamamya (dah selalu berbual tapi tak jumpa kita ni Lia), Suraya Baharun, Ujie, Mrs Eady, Bert, Dkna Abza, Qhaifa Nur, Kesuma Angsana (Done - Thanks KA), Knor, Henrietta Jose, ct rahani, fiza, Masya, norhidana, Syiela, Cho Zila, Rai Ourkizuna, Acik Erna, Ros_reeza, Ros, Emme, Lizz@mummy cute, Haryati Faizal, Hainom OKje, NM02, Zie (oh... blog utk sykt ye Zie), gadisBunga, Sumesakan, ckLah@xiiinam (kakak sayang cikgu juga), Citarasa Rinduan (sabun dia macam ada beras tau Ayu - bau pandan lagi bestlah), Cikgu Tie, Rinna, Redza, Ila Aqila, Hilmirda Daud, Ema Blog, zila norazila, aanie, izzah, Sal Ayu, Nazayiena, Everything's Everythings, LyaFrina, Nur_nba, CikNi (JANGANLAH CIKNI MERENDAH DIRI, KAKAK DI SINI BERBESAR HATI, SOS PENCECAH DAH HABIS KINI, LAJU DIMAKAN TAK SAMPAI SEHARI hihi...), makchaq (alahai kesiannya makchaq), Novelgurl, Ann Ishak dan adyna.

Moga ukhuwah indah ini terus dapat sama kita nikmati. Terima kasih semua.

Yaya Azura said...

Saya pula tumpang terharu..bestnya dapat menjalin ukhuwah sampai ke alam realiti..

*sos PENYICAH..hehe..macam silap ejaan je..ke yaya yg silap?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

murah rezeki akak...bestnyer....bila dpt hadiah mcm ni rasa diri sgt dihargai kan :)

teratak hati said...

Seronoknya kwn2 akak ramai rapat dan baik2 dlm blog ni kn..

Kasih Salina said...

seronoknya akak dapat hadiah dari teman blogging..

izan mama mia said...

cantik..sangat

maya amir said...

cantiknya brooch tu kak..akak kalau ade nuffnang, ntah2 incomenye sebulan lebih dari pendapatan sebulan akak.. heheheh...

Aishah Jahirah said...

rezeki....merapatkan ukhwah dgn kwn2 lagi bernilai...:)

Tihara said...

itulah kemurahan rezki dari Allah...alhamdulillah kak semua best2 hadiah tu :)

fieda said...

seronok kan kak semuanya rezeki tu..

munna said...

cantiklah brooch tu.... murah rezeki akak...seronok kan bila dpt hadiah dari kawan2 blogger

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat: -

Yaya Azura (kakak pun sebut pencecah), wanieys aka IbuQalief, Teratak Hati, Kasih Salina, izan mama mia, maya amir (terlalu mustahil kakak rasa maya), Aishah Jahirah, Tihara, fieda dan munna.

Bolehlah contact CikNi kalau berkenan:)

aizamia3 said...

seronok bila dapat kenalan dari alam maya ni dah seterusnya jadi rakan di realiti.. ;)

Hidayah said...

akak org yg baik... sbb tu ramai yg syg..

jujurnya , dyh rasa dyh ngan akak tak sealiran.. maksud dyh , gaya hidup dan cara fikir yg tak sama..

hehe...

jangan marah dyh tau..!

ini yg dyh rasa mula mula dulu...

tapi lepas baca satu entry ke satu entry...

nah...dayah jatuh hati...

hehe...

:)