Tuesday, January 14, 2014

Selawat dan salam buat junjungan kita

 Selamat menyambut maulidurrasul dan bercuti kepada yang bercuti. Negeri Johor bercuti hari ini. 
Sarapan pagi ini - Aku tidak bekerja. Seronok sebab hubby dan adik pun ada sama tidak seperti hari Ahad aku sendirian. Sambil menggoreng mee apa salahnya kita berselawat. Allahumma Solli'ala Muhammad.

“Tidak kami utuskan dikau wahai Muhammad melainkan untuk membawa rahmat ke alam ini” (Al Anbiya' 107). 


~~Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad saw.~~

43 comments:

Unknown said...

salam Maulidul Rasul akak..
wahh akak breakfast dah siap tu,saya dok berfikir lagi ni..nak wat sarapan apa untuk anak2 yg bercuti hari ni..

Kayu Manis said...

Nabi Muhammad S.A.W adalah Nabi yg terakhir,begitu ramai org yg merindukan baginda.semoga kita semua dapat bertemu baginda di Syurga nanti.

ANIM said...

kakzakie..saya belum bekfast ni. duduk berdua dengan si Abdul kecil, tengah berfikir2 nak makan apa..hee
terliur tengok mee goreng. itulah style orang johor. mee goreng bersama timun. nanti curah sos atas timun tu.

salam maulidur rasul..

imm said...

salam maulidur rasul akak,,jom selawat banyak2 harini dan smoga istiqamah di hari seterusnya jugak..:)

rostina76 said...

salam maulidur rasul kak.
"Allahumma Solli'ala Muhammad"

Unknown said...

Salam Maulidir Rasul kak..
terrrsama la menu kita...zee pon goreng mee juga pagi tadi tuk bekpes anak2..
syoknya sumer sekali ada..yang zee ni kena keje..huhuhu

sitirohaida said...

Allahumma salli ‘ala Muhammad wa Ali Muhammad ..
salam Maulidur Rasul 1435H

cahayahidupku.blogspot.my said...

Selawat dan salam buat junjungan Nabi Muhammad S.A.W... semoga kita mendapat syafaat Di akhirat kelak...
Sedapnya mee goreng kakzakie tu. Kami sekeluarga breakfast maggi goreng jer... Alhamdulillah..

Angah said...

salam maulidurrasul kak. sedap mee goreng!

QasehnyaRania said...

salam maulidul rasul

sedapnya.
sy makan nasi goreng je pagi ni.

Invisible Me said...

Salam Maulidur Rasul. Selawat dan salam buat Rasulullah S.A.W :]

paridah said...

SALAM MAULIDUR RASUL...MOGA MNDAPT KEBERKAHAN N SYAFAAT NABI YG DICINTAI..IN SYA ALLAH.

t.a.t.a said...

Kak, Selangor pun cuti juga. Saya rasa semua negeri cuti. Tapi saya je yang tak cuti. Tak pe. Dah biasa dah.

Mee goreng tu kan kak kalau masak basah letak kuah sket mesti lagi sedap.

adyna AB said...

Salam maulidur rasul Kak

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam maulidul rasul utk akak sekluarga.

saly said...

salam maulidur rasul kak..
Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad saw.

AtieYusof said...

Salam Maulidur Rasul kak..
Sabah pun cuti hari ini...
selawat & salam pd junjungan kita..

maszull said...

assalamualaikum kakzakie...salam Maulidur Rasul...selawat atas junjungan kita SAW...

PeRdU cINta said...

Salam maulidurasul untuk akak sekeluarga..selain wahyu daripada Allah..ia juga bayangan akhlak Rasulullah..oleh itu pupuk rasa cinta untuk kita cenderung menghayati Al Quran..amin..

Mia Kassim said...

Salam Maulidur Rasul dan selamat bercuti kak.....:D

Cik Puan said...

Salam maulidur rasul kak zakie..
Allahumma solli ‘ala Sayyidina Muhammad wa ‘ala ali Sayyidina Muhammad

Fazleyatul Aini said...

salam maulidur rasul kak
saya kerja. company tak amik leave huhu

Puan Kutu said...

Salam maulidur rasul kak zaie..sedap nmpk meenya..

kebetulan hari ni sy tak kerja, en suami cuti selasa..aiman pun tak sekolah,kdh cuti kan..:)

musang said...

salam maulidur rasul kakak

Unknown said...

Salam Maulidur Rasul kakzakie...
Menyekerakn tengo mee tu

aby said...

salam Maulidur Rasul kz ..
semoga kecintaan Rasul saw, keluarga dan sahabat sentisa subur dalam hati kita ..

Bunda_nora said...

SALAM MAULIDUR RASUL...

Acik Erna said...

salam maulidur rasul kakzakie..seronok hari ni semua ada dirumah ye

Azian Elias said...

Sallualannabi. ..moga kita diberi keizinan menatap wajah baginda ye kak....macam rindu je...kalau dapat kita jalankan barang sikit sunnah dia dalam hidup kita n keluarga alangkah indahnya kan kak...tetiba sayu je..

dah lama tak.jengah akak..akak sihat ke..harap semua keluarga di sana sihat walafiat..

ajumohit said...

selawat ke atas nabi muhammad ya rasulullah, salam maulidur rasul kak

ewanthology said...

bersama samalah kita memperbanyakkan selawat ke atas Rasulullah.

nurbijen said...

Salam Maulidur Rasul kakak...
Insya Allah.. sama2 kita banyakkan selawat ke atas junjungan mulia :)

nohas said...

Salam Maulidur Rasul..sama2 kita berusaha berselawat dan mengikuti sunnah Rasulullah sebanyak yg mungkin..

Org perempuan berselawat sambil buat kerja2 rumah lagi afdal, tak perlu berarak bawa sepanduk..

BinMuhammad said...

Salam Maulidur Rasul 1435H...
Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

p/s: xlengkap entri tanpa gambar makanan...hehe

Murni Alfathunnisa said...

salam maulidur rasul kakzakie..

mee goreng nampak sedap..nasib baik jauh..hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Salam maulidur rasul kakak

Kakzakie Purvit said...

Allahumma solli'ala sayyidina Muhammad.... moga selawat ini tidak hanya diucap ketika menyambut maulidurrasul. Syafaat baginda kita semua dambakan diakhirat kelak.

Terima kasih kakak ucapkan buat semua yg sudi memberikan komen N3 pendik kakak ini.

Semalam kakak bercuti jadi selepas published N3 tersebut kakak tidak lagi membacanya. Insya-Allah akan kakak jejaki selepas ini.

Terima kasih semuanya sekali lagi:)

OKje said...

Salam Maulidur rasul kanda....
Seronok le mama ada kawan yek...Adik ngan papa sure suka sebab ada bekfes special pagi tu!

Zaza Abdul Latif said...

Salam Maulidur Rasuk Kakzakie..
sambil masak sambil berselawat.. banyak ganjarannya :)

memmetlenggeng said...

Alhamdulillah...murah rezeki kak..

☾SHiemaCMa☾ said...

Salam K.Zakie..

Salam Maulidur Rasul jg bt akak sekeluarga..
kami kt selangor pun PH ;)

amirah said...

selawat dan salam atas junjungan nabi Muhammad SAW..

akak tak bercuti hari Jumaat ke? ofis amie di JB bercuti hr Jumaat juga

Unknown said...

salam maulidur rasul kak.. hari tu pun deqla goreng mee.. heee..